Suomalaiset Tokiossa torstaina 29.7.

Olympialaisten golfturnaus käynnistyy kahden suomalaispelaajan voimin. Matti Mattsson ui 200 m rintauinnin finaalissa. Ammunnassa kisataan trapin karsinnan toinen päivä sekä finaali. Purjehduksessa vesillä ovat kaikki suomalaispurjehtijat. 

Golfarit pääsevät tositoimiin, kun miesten olympiaturnaus käynnistyy klo 1:30. Kasumigaseki Country Clubin kenttä saa kiitosta Suomen pelaajilta. 

– Hyvä baana kaikin puolin. Raffi väylien vieressä on aika pitkää, joten väyliin täytyy osua. Hyvin täytyy lyödä, jotta saa birdie-paikkoja, Kalle Samooja 

Hän uskoo, että kilpailu on kovatasoinen ja mitalitaisteluun pääseminen vaatii mukana pysymistä heti alusta alkaen. 

– Eiköhän tuo kärki tule aika kovaa menemään eli on hyvä lähteä heti paukusta kärjen tahtiin, jos meinaa mieliä mitaleille. Sen verran on noita maailman kärkihessuja mukana, että jollain siellä varmasti lähtee peli kulkemaan ja siinä mielessä täytyy olla heti startista kärjen tahdissa, jotta pääsee sunnuntaina vääntämään mitaleista ja varsinkin voitosta. 

Sami Välimäki on löytänyt peliinsä hyvän vireen viime aikoina. Olympiaturnauksesta hän tavoittelee yksiselitteisesti kultaa. 

– Puttaaminen on noussut viimeisen parin vuoden aikana hyvälle tasolle. Sieltä on pystynyt napsimaan lyöntejä pois ja tiukalla hetkellä myös tekemään tulosta. Se on ollut se vahvin osa-alue, mikä on nostanut tasoa. 

Golfilla on ollut vaiheikas historia olympialaisissa. Laji esiintyi olympianäyttämöllä pari kertaa 1900-luvun alussa, mutta teki paluun kisaohjelmaan vasta 2016 Rion olympialaisissa. KOK:n päätöksen mukaan lajin kohtalosta äänestetään kisakohtaisesti. Pariisiin 2024 golf on jo päätetty ottaa mukaan. 

Mattsson rintauinnin finaalissa 

Matti Mattsson varmisti paikkansa 200 m rintauinnin finaaliin uudella SE-ajalla 2.08,22. Finaali uidaan klo 4:44. 

Ammunnassa karsinnan toinen päivä ja finaali 

Satu Mäkelä-Nummelan kisa jatkuu trapin toisen päivän karsinnalla klo 3:00. Hän on avauspäivän jälkeen 14:ntenä. Jos Mäkelä-Nummela selvittää tiensä jatkoon, on myös finaali vuorossa huomenna klo 8:30. 

Vesillä kaikki suomalaispurjehtijat 

Lasereissa jatketaan suomalaisittain hyvissä asetelmissa, kun Tuula Tenkanen starttaa seuraaviin lähtöihinsä kokonaiskilpailun viidenneltä sijalta. Myös Kaarle Tapper on mukana kärkikahinoissa niin ikään viidennellä sijallaan. Tapperin Laser Standard -luokka starttaa klo 6:05 ja Tenkasen Laser Radial klo 6:15. 

Nacra-17-luokan kaksikko Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen lähtevät toiseen purjehduspäiväänsä klo 6:05.  Nacrassa purjehditaan huomenna lähdöt 4-6. 

Tuuli Petäjä-Sirénin urakka huipentuu RS:X-luokan viimeisiin lähtöihin, joiden jälkeen tiedetään mitalilähtöön selviytyneet purjehtijat. Petäjä-Sirén starttaa päivään klo 7:05 sijalta 11. 

Suomalaiset Tokiossa to 29.7. 

1:30 M Golf: Sami Välimäki, Kalle Samooja 

3:00 N Ammunta trap karsinta 2. päivä: Satu Mäkelä-Nummela 

4:44 M Uinti 200 m ru finaali: Matti Mattsson 

6:05 M Purjehdus Laser Standard 7. ja 8. lähtö: Kaarle Tapper 

6:05 MIX Purjehdus nacra-17 4.,5. ja 6. lähtö: Sinem Kurtbay / Akseli Keskinen 

6.15 N Purjehdus Laser Radial 7. ja 8. lähtö: Tuula Tenkanen 

7:05 N Purjehdus RS:X 10., 11. ja 12. lähtö: Tuuli Petäjä-Siren 

(8:30 N Ammunta trap finaali: Satu Mäkelä-Nummela) 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista