Suomalaisvärejä nähdään jälleen laajalla rintamalla 

Alppihiihdossa nähdään suomalaisväriä, kun Samu Torsti pääsee radalle miesten suurpujottelussa. Hänellä on ollut haastava kausi ja kilpailurytmin löytymisessä oli hakemista viime syksyn loukkaantumisen jälkeen.  

– Syksyinen vamma otti vähän takapakkia ja se on varjostanut viimeistä kuukautta ja aiheuttanut epävarmuutta ja harmaita hiuksia. Olen päässyt rinteeseen ja siellä homma on toiminut, mutta se on vaatinut suunnitelmallisuutta, ja on joutunut erottamaan oleelliset ja epäoleelliset asiat toisistaan. Jokainen lasku ja käännös on ollut tarkan harkinnan tulosta, ettei ole tehty liikaa, mutta kuitenkin myös kaikki tarpeellinen.  

Torsti odottaa tiukkaa kisaa, jossa ei nähdä suuria aikaeroja Hän povaa palkintopallille myös yllätysnimiä. Omaa tulostaan hän ei lähde ennakoimaan.  

– Sanoisin, että palkintopallilla tullaan näkemään yllättäjiä. Ennakkosuosikeista varmasti ainakin yksi löytyy, mutta yllättäjiäkin on. Itseltäni odotan aggressiivista ja rentoa kisaa. Treenirinteiden puolella on ollut laadukasta laskemista. Odotan sitä, että sinne lähdetään hyökkäämään. Isommalla starttinumerolla kun lähtee, niin sijoituksesta on vaikea puhua, mutta jos mä maaliviivan ylittäessä tuuletan, ja olen toisella kierroksella, niin silloin pitää olla tyytyväinen.  

Maastohiihdossa miesten viestit 

Suomen mieshiihtäjät taistelevat huomenna hyvistä sijoituksista 4 x 10 kilometrin viestissä.  

Valmentaja Teemu Pasasen mukaan viestikvartetti oli selkeä valinta.   

– Yhdessä tätä mietittiin ja kovimmat miehet, jotka pystyvät kymppiä hiihtämään, ovat nyt viestijoukkueessa. Osuuksia mietittiin siten, missä saadaan mahdollisimman hyvin jokaisen vahvuudet esiin ja miten muut joukkueet hiihtävät. Aika selkeä se järjestys oli.  

Viestin avausosuuden hiihtää Ristomatti Hakola.  

– Koitetaan tulla niin lähellä kärkeä vaihtoa kuin pystytään. Kaikki annetaan ja katsotaan mihin se riittää. Yleensä olen ollut varma avaaja, mutta nyt olen varman epävarma.  

Kakkososuudelle Suomi asettaa Iivo Niskasen.  

– Siinä on tuttuja kavereita, että uskon vauhdinpitoa löytyvän. Yritetään olla kamppailussa mukana. Se meillä kaikilla on tavoite.  

Kolmatta osuutta vievä Perttu Hyvärinen lähtee osuudelle ilman suurempia taktiikoita.  

– Ei siihen mitään ihmeempiä taktiikoita pysty luomaan. Otetaan miehestä irti se, mitä lähtee. Yritetään saada Jonille hyvä paikka.  

Ankkurina matkaan lähtee Joni Mäki. Sprintissä edellisen kerran hiihtänyt Mäki on saanut rauhassa palautua koitoksesta.  

– Hyvin on päässyt tässä palauttelemaan. Aika hyvistä lähtökohdista pystyy lähtemään omaa suoritusta tekemään. Uskon, että kun hyvään letkaan pääsee hiihtämään, niin uskon pystyväni siinä hyvin roikkumaan ja lopussa käyttämään omia vahvuuksia.  

Leijonat kohtaa Ruotsin 

Leijonat kohtaa kolmannessa olympiaturnauksessaan Ruotsin. Aiemmissa alkulohkon turnauksissa Suomen joukkue on päihittänyt menestyksekkäästi sekä Slovakian että Latvian. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Ruotsin joukkue on ennalta tuttu.   

– Ruotsia vastaan olemme pelanneet niin Euro Hockey Tourilla kuin välillä MM-kisoissakin. Havittelemme yhtä huilipäivää, yhtä peliä vähemmän – aivan kuten varmasti Ruotsikin. Se on tärkeä asia, mutta jos sitä ei tule, niin sitten pitää pelata mahdollisesti yksi peli enemmän tai olla lohkon paras kakkonen. Aika näyttää. 

Ampumahiihdon takaa-ajokilpailuissa suomalaisväriä sekä naisten että miesten kilpailussa 

Ampumahiihdossa kisataan miesten ja naisten takaa-ajokisat. Pikakilpailuista takaa-ajoon selviytyivät naisista Mari Eder ja Suvi Minkkinen. Eder lähtee sijalta 28 ja 1:56 kärkeä perässä. Minkkisellä eroa kärkeen on 2:37.   

Miehistä takaa-ajoon selviytyivät Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Heikki Laitinen. Seppälä lähtee sijalta 25 ajamaan takaa 1:47 eroa kärkeen. Hiidensalo starttaa 2:15 kärjestä ja Laitinen 2:41.   

Anni Kärävä freestylen slopestylen karsinnassa 

Hienosti big airissa suoriutuneen Anni Kärävän otteita päästään seuraamaan taas sunnuntaina, kun freestylessä on vuorossa slopestylen karsinta.  

Suomalaiset Pekingissä 13.2.   

4.00 Freestyle, N slopestyle, karsinta  

4.15 Alppihiihto, M suurpujottelu, 1. kierros  

7.45 Alppihiihto, M suurpujottelu, 2. kierros  

9.00 Maastohiihto, M 4 x 10 km viesti  

10.40 Jääkiekko, M alkulohko FIN-SWE   

11.00 Ampumahiihto, N 10 km takaa-ajo   

12.45 Ampumahiihto, M 12,5 km takaa-ajo  

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista