Suomen olympiajoukkue täydentyi – Pariisiin valittiin 12 uutta urheilijaa

Suomen Olympiakomitean hallitus on vahvistanut huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat Pariisin olympialaisiin. Seitsemännessä valinnassa joukkue täydentyi 12:lla uudella urheilijalla. Olympiajoukkueeseen on nimetty nyt yhteensä 39 urheilijaa.

-Suomen joukkue alkaa saamaan lopullisen muotonsa, ja on hienoa nähdä laaja lajikirjo Pariisissa. Valintaikkuna sulkeutuu 8.7. ja yleisurheilussa odotamme vielä useita lisäpaikkoja. Lisäksi muutamassa muussakin lajissa voimme vielä saada viime hetken paikkoja Pariisiin, Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen kertoo.

Ennakkoon eniten huomiota tuoreissa valinnoissa on herättänyt vasta 13-vuotiaan Heili Sirviön valinta naisten rullalautailuun. Hänestä tulee kautta aikojen nuorin suomalainen olympiaedustaja, mutta rullalautailussa hänen kilpakumppaninsa ovat samaa ikäluokkaa. Tokion olympialaisissa 2021 naisten rullalautailun kaikki mitalistit olivat alle 20-vuotiaita ja neljä heistä alle 15-vuotiaita. Tällä hetkellä Kansainvälisen rullalautaliiton säännöissä ei ole ikärajaa maailmankiertueelle tai arvokisoihin, eikä myöskään Kansainvälinen olympiakomitea KOK aseta ikärajaa olympialaisiin.

-Asiasta käytiin valinnan yhteydessä kattava keskustelu, jossa kuunneltiin erityisesti Heilin ja hänen vanhempiensa toiveita. Heili on jo kahden vuoden ajan kilpaillut kansainvälisissä kilpailuissa samojen urheilijoiden kanssa, joita hän kohtaa Pariisissa. Heistä suurin osa on hyvin nuoria, osa jopa Heiliä nuorempia, joten siinä mielessä Pariisin olympiakilpailu ei eroa Heilin normaalista kilpailuohjelmasta, eikä tilanne ole hänelle uusi, Paavolainen sanoo.

-KOK:n säännöt mahdollistavat alaikäiselle urheilijalle myös huoltajan mukaan ottamisen, joten toinen Heilin vanhemmista tulee hänen mukaansa Pariisin joukkueeseen. Tuemme nuorta urheilijaa kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla asiantuntijatiimimme toimesta yhteistyössä hänen vanhempiensa kanssa, Paavolainen jatkaa.

Olympiajoukkueeseen nimettiin:

Golf
Noora Komulainen, Golf Talma
Ursula Wikström, Golf Talma
 
Jousiammunta
Antti Tekoniemi
, tähtäinjousi, Tampereen Jousiampujat
 
Judo
Martti Puumalainen
, +100 kg, Meidokan
Luukas Saha, -66 kg, Riihimäen judoseura
 
Pyöräily
Joni Savaste
, maastopyöräily, Rajamäen Kehitys
 
Ratsastus
Emma Kanerva
, kouluratsastus (yksilö- ja joukkuekilpailu), Hyvinkään Urheiluratsastajat
Henri Ruoste, kouluratsastus (yksilö- ja joukkuekilpailu), Turun seudun Ratsastajat
 
Joukkuekisan kolmas ratsastaja valitaan 8.7.
 
Rullalautailu
Heili Sirviö
, park, LevelUp
 
Yleisurheilu
Lotta Harala
, 100 m aitajuoksu, Tampereen Pyrintö
Reetta Hurske, 100 m aitajuoksu, Tampereen Pyrintö
Ella Junnila, korkeushyppy, Tampereen Pyrintö

Olympiajoukkuetta täydennetään viimeisen kerran 8.7. Kaikki tähän mennessä valitut urheilijat löytyvät Suomen olympiajoukkueen Pariisi 2024 -kisasivuilta. 33:nnet kesäolympialaiset kilpaillaan Ranskassa, Pariisissa 26. heinäkuuta – 11. elokuuta 2024.

Lisätiedot: Suomen Olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen, +358 40 0229652

Kohtaa Pohjoisen tähdet

Ilona Mononen

Yleisurheilu, 3000 m esteet