Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 22.4.2024

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui Helsingissä 22.4. Hallitus päätti kutsua Suomen Olympiakomitean sääntömääräisen kevätkokouksen koolle 28.5. klo 18.00 alkaen, vahvisti kevätkokouksen esityslistan ja päätti kevätkokoukselle tehtävistä esityksistä.

Hallitus kuuli tilannekatsauksen meneillään olevista selvityksistä, jotka koskevat koko urheiluyhteisön verkostojohtamisen mallia ja mahdollisia rakenneratkaisuita sekä yhteisiä palveluita. Selvitykset ovat edenneet työryhmien ja ohjausryhmän toimesta sekä vuoropuhelussa laajemman verkoston kanssa. Kevään aikana käytyjen keskustelujen, työryhmätyöskentelyn, kyselyjen ja kansainvälisten benchmarkien perusteella on rakennettu aihioita mahdollisiksi tulevaisuuden toimintamalleiksi. Asian käsittelyä jatketaan kevätvuosikokouksessa.

Hallitus kävi läpi kehysriihessä tehdyt maan hallituksen päätökset ja arvioi niiden vaikutuksia liikunta- ja urheiluyhteisöön. Hallitus keskusteli myös viime vuosikokouksessa tehdystä päätöksestä siirtyä rullaavaan strategiaan. Hallitus ei ole nähnyt tarpeelliseksi tehdä strategiaan merkittäviä muutoksia toimintakautensa viimeisen vuoden aikana. Rullaavaan strategiaan siirtymiseen on nyt luotu prosessi, jonka kautta strategiaa koskevat asiat viedään kevätkokoukseen keskusteltaviksi ja syyskokoukseen päätettäviksi.

– Strategian ytimen pitää olla mahdollisimman pysyvä, jotta vaikuttavuutta saadaan aikaan. Samalla joustavuutta tulee olla ajassa elämiseen ja nopeampaan reagoimiseen. Yhteiskunnan nopeat muutokset ovat ajaneet liikunnan ja urheilun vaikeaan tilanteeseen. Pidämme silti kiinni isosta visiostamme, että Suomen suurimpana kansanliikkeenä liikunta ja urheilu tuottavat jatkossakin elinvoimaa Suomeen. Tämän työn merkitys ja arvo on syytä tunnistaa ja tunnustaa laajalti koko yhteiskunnassamme, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo.

Hallitus vahvisti Pariisin olympialaisten 3. urheilijavalinnat huippu-urheiluyksikön esityksen mukaisesti. Joukkuetta täydennettiin yhdellä uudella urheilijalla, kun kreikkalais-roomalaisen painin 77 kg:n sarjaan Suomen edustajaksi nimettiin Jonni Sarkkinen. Suomen joukkue täydentyy seuraavan kerran toukokuussa ja valintoja tehdään siitä eteenpäin noin kuukausittain heinäkuulle saakka.

Hallitus nimitti Jaana Tullan Suomen Olympiakomitean edustajaksi Kilpa- ja huippu-urheilun instituutti KIHUn hallitukseen Matti Heikkisen tilalle. Heikkinen luopuu hallituspaikastaan kaksoisroolien purkamiseksi. Lisäksi hallitus totesi, että Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan hallituksen osalta Olympiakomitealla ollut puheenjohtajuus siirretään lajiliitoille kiertävän mallin mukaan ja Matti Heikkinen ja Leena Paavolainen jatkavat OVK Vuokatti-Rukan hallituksen jäsenenä.

Olympiakomitean hallitus kokoontuu seuraavan kerran 28.5.2024.

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832.

Pöytäkirja (PDF)

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista