Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 25.10.2023

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui Helsingissä 24.10. Hallitus päätti syyskokoukselle tehtävistä esityksistä ja liikuntapaikkarakentamista koskevasta lausunnosta ja nimitti Emilia Ottelan Olympiakomitean hallintojohtajaksi.

Olympiakomitean hallitus päätti kutsua Suomen Olympiakomitean sääntömääräisen syyskokouksen koolle tiistaina 28.11. 2023 klo 17.00 alkaen Helsinkiin ja hyväksyi syyskokouksen esityslistan. Hallitus päätti, että syyskokous toteutetaan lähikokouksena, jossa paikalla on jäsenjärjestöä valtakirjalla edustava kokousedustaja. Kokousta on mahdollista seurata webcast-lähetyksenä. Ennen kokousta järjestetään seminaari teemalla ”Miten Suomi liikkeelle?”

Hallitus vahvisti syyskokouksen äänimäärät ja päätti syyskokoukselle tehtävistä esityksistä. Hallitus hyväksyi vuoden 2024 toiminta- ja taloussuunnitelman esitettäväksi syyskokouksen päätettäväksi ja päätti esittää jäsenmaksujen säilyttämistä ennallaan. Lisäksi hallitus teki päätöksiä syyskokoukselle tehtävistä esityksistä, kuten rullaavaan strategiaan siirtymisestä, ansiomerkistä, Urheilun oikeusturvalautakunnan jäsenten valinnasta ja Eettisten asioiden kurinpitolautakunnan jäsenten valinnasta.

Lisäksi hallitus keskusteli uudistuksista Olympiakomitean jäsenyysasioissa. Hallitus päätti, että esitys uusista varsinaisista jäsenistä viedään jäsenkokoukseen vasta sen jälkeen, kun on pohdittu Olympiakomitean sääntömääräisiä jäsenluokkia ja -kriteerejä sekä mahdollisia jäsenkentän rakennemuutoksia.

Hallitus lausui liikuntapaikkarakentamisesta – Emilia Ottela Olympiakomitean hallintojohtajaksi

Hallitus päätti lausunnosta liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelmaan vuosille 2024–2027. Lausunnon kärkihankkeet ovat 1. Myllypuron Jääurheilukeskus, 2. Kontiolahden ampumaurheilukeskuksen valaistus ja 3. Puijon hyppyrimäkien peruskorjaus. Hallitus hyväksyi Olympiakomitean päivitetyn yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman. Hallitus kävi keskustelun Olympiakomitean edunvalvontatyöstä, seura- ja jäsenpalveluyksikön strategisten tavoitteiden etenemisestä sekä osaamisen kehittämisestä.

Hallitus päätti toimitusjohtaja Taina Susiluodon esityksestä nimittää Emilia Ottelan Suomen Olympiakomitean hallintojohtajaksi. Olympiakomitean rekrytointilinjauksen mukaisesti hallituksen työvaliokunta on käsitellyt asiaa ja haastatellut kolme kärkiehdokasta. Nimityksen seurauksena operatiivisen organisaation johtamisvastuita ja henkilöstön toimenkuvia päivitetään. Hallitus antoi toimitusjohtajalle valtuudet käynnistää tarvittavat toimet muutosten tekemiseksi.

Olympiakomitean hallitus kokoontuu seuraavan kerran 12.12.2023.

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista