Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 29.5.2024

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 28.5. Hallitus kävi strategista lähetekeskustelua liikunnan ja urheilun rahoituksesta ja taloustilanteesta ja teki olympiavalintoja Pariisin joukkueeseen.

Hallituksen keskustelussa painotettiin suomalaisen liikunnan ja urheilun merkitystä haastavassa taloustilanteessa.

– Organisoidun liikunta- ja urheilutoiminnan piirissä on noin 1,8 miljoonaa suomalaista. Liikunta ja urheilu ovat sosiaalisesti, taloudellisesti ja kansanterveydellisesti merkittävä osa suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa. Tuotamme vuosittain miljardiluokkaa olevan hyödyn yhteiskunnalle verotuottojen ja vapaaehtoistyön kautta – puhumattakaan massiivisista vaikutuksista kansanterveyteen. Suomalaisella yhteiskunnalla ei ole varaa menettää näitä hyötyjä, mutta tämä kaikki on vaarassa, jos liikunnasta ja urheilusta leikataan vielä lisää, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo.

Neljä uutta urheilijaa Pariisin joukkueeseen

Hallitus vahvisti huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat Pariisin olympialaisiin. Viidennessä valinnassa joukkueeseen nimettiin painija Arvi Savolainen, kenttäratsastajat Sanna Siltakorpi ja Veera Manninen sekä maantiepyöräilijä Anniina Ahtosalo. Lisäksi Lotta Henttala nimettiin maantiepyöräilyn varaedustajaksi.

Lisäksi hallitus keskusteli Suomen joukkueen vastuullisuusohjelmasta Pariisin olympialaisissa. Suomen joukkueen kattavaan vastuullisuusohjelmaan kuuluu elementtejä kaikilta keskeisiltä vastuullisuuden osa-alueilta, jotka ovat antidoping ja kilpailumanipulaation ehkäiseminen, hyvä hallinto, turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä ympäristö ja ilmasto.

Suomen Olympiakomitean hallituksen seuraava kokous järjestetään 6.-7.9.2024.

Lisätiedot:
Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista