Suomen Olympiakomitean hallitustiedote

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa Helsingissä 29.1.

Hallitus kävi lähetekeskustelun käynnistyneistä selvityksistä, jotka koskevat koko urheiluyhteisön verkostojohtamisen mallia ja mahdollisia rakenneratkaisuita sekä yhteisiä palveluita. Hallitus keskusteli myös viime vuosikokouksessa tehdystä päätöksestä siirtyä rullaavaan strategiaan. Hallitus ei ole pitänyt tarpeellisena tehdä strategiaan merkittäviä muutoksia toimintakautensa viimeisen vuoden aikana. Rullaavaan strategiaan siirtymiseen on nyt luotu prosessi, jonka kautta strategiaa koskevat asiat viedään vuosikokouksen päätettäviksi.

Hallitus käsittelee kutakin strategian kolmea päätavoitetta vuosikellon mukaan säännöllisin väliajoin kaksi kertaa vuodessa. Vuoden ensimmäisessä kokouksessa hallitus kuuli Matti Heikkisen tilannekatsauksen Huippu-urheiluun sekä Leena Paavolaisen ja Niina Toroin tilannekatsauksen kohti Pariisin 2024 olympialaisia ja paralympialaisia.

Hallitus päätti Urheilun oikeusturvalautakunnan valitusmaksun ja sihteerien palkkion määräytymisestä sekä Urheilun eettisten asioiden kurinpitolautakunnan sihteerien tuntipalkkioista ulkopuolella tehdystä työstä. Hallitus päätti pitää valitusmaksun ja tuntipalkkiot ennallaan vuonna 2024.

Lisäksi hallitus totesi irtisanotut jäsenyydet: Suomen Racketlonliitto on ilmoittanut 14.12.2023 Olympiakomiteasta kumppanuusjäsenyyden irtisanomisesta vuoden 2023 lopussa. SoveLi ry on irtisanonut jäsenyytensä Suomen Olympiakomiteasta 18.12.2023. Järjestön toiminta on päättynyt 5.12.2023 järjestetyn ylimääräisen kokouksen tuloksena.

Olympiakomitean hallitus kokoontuu seuraavan kerran 21.3.2024.

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832.

Pöytäkirja (PDF)

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista