Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konsepti kutsuu kaikki mukaan

Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin tavoitteena on rakentaa pysyvää muutosta yli vuosikymmenten. Konseptin avulla liikkuminen ja toimintakyky palautetaan Suomen vahvuudeksi. Ohjelmakonsepti käynnistettiin näyttävästi 11.1.2024 Urheilugaalassa Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuoren ja Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan puheenvuorolla.

– Me suomalaiset liikumme hälyttävän vähän. Se on merkittävä uhka koko maamme toimintakyvylle.  On aika palauttaa liikkuminen jälleen Suomen vahvuudeksi. Meillä on ilo tänään käynnistää Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -ohjelmakonsepti, hehkuttaa Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

– Tähän toimintakykyhaasteeseen vastaaminen vaatii meiltä kaikilta tekoja. Aiomme kääntää liikkumisen kasvuun jokaisessa ikäryhmässä yhteiskunnan laajan toimijaverkoston kanssa. Yle on vahvasti mukana välittämässä tätä koko kansakuntaa koskevaa haastetta eteenpäin. Onnistutaan tässä yhdessä, korostaa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

– Emme voi kuitenkaan ratkaista liian vähäistä liikkumista kenenkään puolesta. Pienin askelin pystymme varmasti kirimään voittoon. Se tarkoittaa meistä jokaista. Kyse on tapojen ja tottumusten muuttamisesta. Ja se työ alkaa nyt ja siihen tarvitaan meitä kaikkia, jatkaa Ylä-Anttila.

– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii tämän kokonaisuuden suojelijana ja haastaa meistä jokaisen mukaan Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa ohjelmaan tekemään oman lupauksensa. Presidentin vahva viesti kertoo, kuinka merkittävästä koko kansakuntaamme koskevasta asiasta on kyse. Tarvitsemme arkiliikunnan kunnianpalautuksen. Tehdään kaikki yhdessä tätä koskeva lupaus Suomelle ja itsellemme, kutsuu Vapaavuori.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö suojelijaksi Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut toimimaan Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin suojelijana.

– Liikkumattomuuden kustannukset ovat todellinen rasite Suomelle. Haastoin suomalaiset liikkumaan viime elokuussa. Ja olen ilolla seurannut, miten syksyllä lähdettiin kävelemään ja harrastamaan. Ei pelkästään Töölössä ja Helsingissä, vaan ympäri Suomen on järjestetty erilaisia liikuntatempauksia. Tempauksen ei kuitenkaan ole hyvä jäädä vain yhteen päivään. Meidän on tehtävä kestävä ryhtiliike yhdessä, kannustaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö tervehdyksessään.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tervehdysvideo.

#LupausSuomelle #LöftetillFinland #liikkumishaaste

Suomen Olympiakomitea, Yle, Kuntaliitto, työmarkkinakeskusjärjestöt ja Deloitte ovat käynnistäneet Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin, jonka tavoitteena on rakentaa pysyvää muutosta yli vuosikymmenten. Konseptin avulla liikkuminen ja toimintakyky palautetaan Suomen vahvuudeksi.

Lue lisää www.toimintakykyinensuomi.fi

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista