Suomisport toi ratkaisun maksuliikenteen, tapahtumienhallinnan ja jäsenrekisterin hoitoon Rauman Seudun Urheiluampujissa 

Rauman Seudun Urheiluampujat (RSA) on vuonna 1997 perustettu raumalainen urheiluseura. Seura on yli 400 jäsenellään melko suuri ja monipuolinen ampumaurheiluseura, joka haluaa aktiivisesti kehittää toimintaansa.

Suomisportin käyttö alkoi seurassa Ampumaurheiluliiton suosituksesta.

– Suomisport otettiin käyttöön liiton toivomuksesta saada seuran jäsenrekisteri ajan tasalle. Jäsenrekisterin jälkeen siirryimme nopeasti jäsenmaksujen hallinnointiin, ryhmien ylläpitoon, viestintään, tapahtumahallintaan sekä niiden maksamiseen, kertoo seuran rahastonhoitaja ja jäsenasioista vastaava Mona Nordberg.

Liiton lisenssien ja Urheiluampuja -lehden tilauksen ollessa Suomisportissa, seura saa synergiaetuja, kun muita palveluita ei tarvita. Liiton julkaisema Urheiluampuja -lehti on ilmainen jäsenetu kaikille liiton jäsenseurojen jäsenille, joten seuran pitää siksi ylläpitää jäsentensä osoitetiedot liiton suuntaan.

Tukea webinaareista ja Suomisport-etäesittelyistä

Suomisportin etäesittelyt ja webinaarit saavat Raumalta kiitosta.

– Suomisportin palveluesittelyt ja muut webinaarit ovat olleet tarpeellisia ja niiden avulla olemme päässeet hyvin liikkeelle Suomisportin kokonaisvaltaisessa käyttöönotossa, kertoo Nordberg.

Webinaarien lisäksi Nordberg on hyödyntänyt Suomisportin neuvonta-ajanvarausta antamaan apua yksityiskohtiin, kun sitä on tarvittu.

– Emme varmasti vielä käytä palvelua koko potentiaalin edestä, mutta Suomisport on jo nyt helpottanut maksuliikenteen hallinnointia, tapahtumiin ilmoittautumista ja niiden seurantaa. Osa seurasta on ottanut käyttöön ryhmätoimintoja ja läsnäolomerkinnät eri tapahtumiin Suomisportin kautta. Mutta tätäkin voisimme käyttää vielä laajemmin hyväksi, summaa Nordberg.

Suomisportin hyötyjen esiintuominen on avain palvelun tehokkaaseen käyttöön. Digipalveluiden käyttöönotossa Nordberg näkee, että tärkein haaste on saada jäsenkunta laajasti käyttämään palvelua.  Jäsenille palvelu helpottaa asiointia seuran kanssa. Mm. jäsenyys-, tuomarikortit sekä lisenssit on helppo todentaa ampumaradoilla ja kisoissa Suomisport-sovelluksesta, ilman kuittien tai erillisten korttien mukana kantamista.  Tätä seura ja lajiliitto ovat painottaneet viestinnässään.

Suomisportin käyttöönoton lisäksi Rauman Seudun Urheiluampujat haluavat kehittää seuraa kokonaisvaltaisesti.

– Nyt viimeisimpänä lähdimme mukaan Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmaan kehittämään seuramme toimintaa, summaa Nordberg.

Tähtiseura työkalut ovat kaikkien seurojen saatavilla Suomisportissa veloituksetta.

Suomisport tukee seuroja palveluiden käyttöönotossa

Suomisportin asiakaspalvelu, webinaarit, etä- ja neuvonta-ajat palvelevat seuroja kaikissa Suomisportiin liittyvissä kysymyksissä.

– Saamme Suomisportin asiakaspalveluun vuosittain yli 13 000 yhteydenottoa liikkujilta, seuroilta ja lajiliitoista, kertoo Suomisportin asiakkuus- ja asiakaspalveluista vastaava Carita Riutta Olympiakomiteasta.

– Pyrimme vastaamaan kaikkiin asiakaspalveluun tuleviin kysymyksiin saman arkipäivän aikana. Tukea antamaan uudistimme alkuvuodesta myös tukisivustomme, jotka palvelevat nyt niin liikkujia, seuroja kuin lajiliittojakin, jatkaa Riutta.

Uusille tukisivuille löydät tästä. Suomisport jakaa asiakaspalvelun vinkkejä nyt myös sosiaalisessa mediassa Facebookissa ja Instagramissa. Etäneuvonta aikoja on varattavissa suoraan varauskalenterista täältä.  

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista