Taekwondon maailman keskus Kukkiwon myönsi Taina Susiluodolle taekwondon 6. danin mustan kunniavyön

Taekwondon maailman keskus Kukkiwon (World Taekwondo Headquarters) myönsi Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluodolle taekwondon 6. danin mustan kunniavyön.

Susiluodolle myönnetty vyö on arvokas ansiomerkki. 6. danin musta kunniavyö voidaan myöntää henkilölle, joka on tehnyt taekwondon eteen merkityksellistä työtä esimerkiksi kansallisesti tai kansainvälisesti, nostanut taekwondon tunnettuutta tai lisännyt lajin arvostusta.

Kukkiwonin taekwondolähettiläänä toimiva Jung Hyun Cho kuvasi vyötä merkittäväksi ansiomerkiksi.

Taekwondo vaatii itsekuria ja sinnikkyyttä. Taina on osoittanut toimillaan näitä molempia. 6. danin musta vyö on osoitus hänen tekemästään arvokkaasta työstä taekwondon hyväksi sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

Myös Korean Suomen suurlähetystön III lähetystösihteeri Jihye Kim korosti kunnianosoituksen merkittävyyttä maiden välisen yhteistyön näkökulmasta.

Suomen ja Korean maasuhteet täyttävät tänä vuonna 50 vuotta. Tämä on hieno osoitus maiden välisestä yhteistyöstä.

Taekwondo on näkynyt Susiluodon arjessa vahvasti jo vuosia.

– Olen osallistunut taekwondoon niin harrastajana, äitinä, seuran apuohjaajana kuin hallituksen jäsenenä. Kansainvälinen kilpailutoiminta on tullut tutuksi lasten kilpaurheilun kautta. Olen kiitollinen lapsilleni, että he ovat innostaneet minut lajin pariin. Tämä on äärettömän hieno meriitti monella tapaa, Susiluoto kiitteli.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori näkee ansion merkittävänä myös Olympiakomitealla.

– Tämä on hieno ansio myös Olympiakomitealle, Taekwondoliitolle sekä laajemmin koko lajille, Vapaavuori lisäsi.  

Kuvassa Taina Susiluoto ja Kukkiwonin taekwondolähettiläs Jung Hyun Cho.