Talvisella SM-viikolla kisataan 18 urheilulajissa Jyväskylässä

Kotimaisen urheilun jo perinteiseksi muodostunut näyteikkuna SM-viikko käynnistyy perjantaina jo kahdeksannen kerran, kolmannen kerran talvella. Tällä kertaa kisataan Jyväskylässä kolmen päivän ajan (8.-10.3.2024). Luvassa on jälleen urheilun juhlaa tarkasti, vauhdilla sekä voimalla.

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä tarjoaa SM-viikon lajeille erinomaiset kilpailupaikat. Kolmen päivän aikana kisataan ympäri kaupunkia niin sisähalleissa, vedessä, lumella kuin jäälläkin.

SM-viikon aikataulut

SM-viikon kilpailupaikat

SM-viikon tavoitteena on saada lajeille uutta yleisöä, uusia harrastajia ja medianäkyvyyttä. Luvassa on myös suurkilpailutunnelmaa lajien yhteisenä näyteikkunana.

– SM-viikon ohjelman rakentaminen ei ole mikään ihan yksinkertainen juttu, onhan mukana varsin erilaisia urheilulajeja, joilla jokaisella on omat kilpailuaikataulunsa, vaatimuksensa ja sääntönsä. Lisäksi Ylen tuotanto- ja lähetysaikataulut vaikuttavat vahvasti kokonaisuuteen. Tällä kertaa aikataulun laatiminen sujui erityisen sujuvasti ja hyvässä hengessä, kiittelee SM-viikon tuottaja Päivi Harri.

Vuosien varrella SM-Viikolla on ollut mukana 85 eri urheilulajia. Tällä kertaa mukana ovat: hiihtosuunnistus, jousiammunta, judo, jääravit, kahvakuulaurheilu, kaukalopikaluistelu, kriketti, kädenvääntö, lippupallo, maastanosto, snooker, snowcross, snow rugby, taekwondo, taido, tukinnosto, uinti ja x-trial.

Vuosi 2024 on Jyväskylässä muutenkin suurtapahtumien vuosi kaupungin toimiessa  isäntäkaupunkina SM-viikolle, pesäpallon Itä-Länsi -ottelulle, Kuninkuusraveille ja Suomen MM-rallille.– Liikuntapääkaupunki Jyväskylä toivottaa kaikki lajit lämpimästi tervetulleeksi mukaan vuoden 2024 SM-viikolle. Tapahtumassa on erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen lajikattaus, joka tulee tarjoamaan jännitystä, vauhtia ja elämyksiä kolmen upean päivän ajan. Jyväskylän kattavat urheiluolosuhteet antavat lajeille oivalliset puitteet järjestää SM-viikon tapahtumia, toteaa Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal.

SM-viikon lajiesittelyt

SM-viikon lajikokeilut

Yle lähettää tutun laajasti lähetyksiä SM-viikoilta kaikkien kisapäivien aikana TV2:ssa sekä Areenassa. SM-viikko on Yle Urheilulle yksi suurimmista vuosittaisista kotimaisista urheiluprojekteista 16 SM-kisan välittämiseksi. Kesän 2023 SM-viikon lähetykset keräsivät huikeat 1,6 miljoonaa katsojaa.

Ylen SM-viikon lähetysaikataulu

SM-viikko voi seurata myös sen omista sosiaalisen median kanavista Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja YouTubessa.

SM-viikon 2024 -nettisivuilta löytyy koostetusti kaikki olennainen tapahtumasta

Olympiakomitea on aktiivisesti mukana SM-viikon operatiivisessa toteuttamisessa ja uutisoi myös tapahtumasta päivittäin nettisivuillaan sekä sosiaalisen median kanavissaan.


Teksti: Toni Flink

Kuva: Jyväskylän kaupunki/Tero Takalo-Eskola

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista