Tamperelainen Dream Team Cheerleaders palkittiin vapaaehtoistyöstä 3000 euron stipendillä

Olympiakomitean #kiitosseuratoimija-kampanja sai urheiluseurat esittelemään seurojen vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa marraskuun aikana. Tampereella toimiva Dream Team Cheerleaders -seura palkittiin parhaasta kiitoskampanjasta OP Ryhmän lahjoittamalla 3000 euron stipendillä.

Dream Team Cheerleaders ry:n puheenjohtaja Josefina Palvalin on yksi kolmesta seuran jäsenestä, jotka ovat olleet mukana seuran toiminnassa sen perustamisesta lähtien. Seura täytti marraskuussa 25 vuotta.

– Olen pesunkestävä seuran kasvatti. Oman harrastusuran jälkeen olen jatkanut seurassa valmennuksen ja vapaaehtoistyön parissa. Tällä hetkellä valmennan 2–4-vuotiaiden aikuis-lapsi-ryhmää ihan palkkatyönä vapaaehtoistyön lisäksi, Palvalin kertoo.

Palvalin on iloinen ja innoissaan seuralle myönnetystä palkinnosta.

– Valtavan iso kiitos Olympiakomitealle ja OP Ryhmälle tästä arvokkaasta palkinnosta. Mieltäni lämmittää todella paljon, että se työ, jota seurassa tehdään joka viikko, saa tässä kohtaa arvoisensa tunnustuksen. Palkinto on merkittävä kunnianosoitus seuran jokaiselle vapaaehtoistyötä tekevälle.

Kiitoskulttuuri kannustaa vapaaehtoistyöhön

Urheiluseuroissa kannetaan huolta vapaaehtoistoimijoiden riittävyydestä. Asia nousi esiin myös Olympiakomitean lokakuussa toteuttamassa seurakyselyssä. Palvalin allekirjoittaa huolen, mutta näkee myös, miten vapaaehtoisista voi pitää kiinni.

– Vapaaehtoistyöhön kannattaa panostaa. Kun vapaaehtoiset tulevat paikalle, täytyy pitää huolta, että he nauttivat siitä, mitä tekevät ja löytävät työstä merkityksellisyyttä. Täytyy luoda kiitoskulttuuria, hyvää henkeä ja yhteisöllisyyttä. Sillä voidaan ruokkia sisäistä motivaatiota, joka kannustaa vapaaehtoistyöhön.

Palvalin pitää tärkeänä myös sitä, että vapaaehtoistyö mitoitetaan kunkin jaksamisen ja elämäntilanteen mukaan.

– Jollakin voi olla aikaa 20 tuntia, toisella tunti ja joku voi tulla kerran vuodessa yhteen tapahtumaan. Silti kaikki työ on yhtä arvokasta. Seuran täytyy luoda mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistyöhön joustavasti eri tavoin, erilaisella panoksella.

Palvalinilla on itselläänkin usein kalenteri täynnä opiskeluun, osa-aikatyöhön sekä lapsiperheen arkeen liittyviä menoja.

– Aikaa riittää kuitenkin siihen, minkä itse priorisoi tärkeäksi.

Palkintorahat Kissaperhe-rahastoon ja vapaaehtoistyöntekijöille

Seurassa on jo ehditty miettiä, mihin palkintorahat ohjataan.

– Käytämme osan rahasta siihen, että kiitämme konkreettisesti kaikkia vapaaehtoistoimijoita, joiden ansiosta palkinto on saatu.

– Toisen osan palkinnosta viemme Kissaperhe-tukirahastoon. Rahaston tarkoitus on tukea seuran urheilijoita sosioekonomisesti haastavissa tilanteissa. Rahaston ensimmäiset tuet jaettiin syksyllä 2023. Seuraava hakukierros järjestetään tammikuussa 2024.

– Meille on tärkeää varmistaa, että kaikilla, jotka haluavat harrastaa cheerleadingiä, on siihen myös mahdollisuus. Se on myös investointi seuran tulevaisuuteen.

Kissaperhe-tukirahasto on perustettu OP Tampereen Hyvä työ -lahjoituksen turvin. Paikallisia toimijoita tukeva Hyvä työ -kampanja on osa OP Tampereen vastuullisuustyötä.

OP Ryhmän Head of Group Marketing Markus Nieminen onnittelee Dream Team Cheerleaders ry:tä palkinnosta.

– Suomen suurimpana finanssiryhmänä haluamme edistää yhdenvertaisuutta sekä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tämän kampanjan myötä haluamme osoittaa kiitoksen kaikille niille tuhansille vapaaehtoisille, jotka tekevät työtä urheiluseuroissa omalla ajallaan seuratoiminnan sekä siellä liikkuvien ihmisten eteen. Dream Team Cheerleaders toi kampanjan aikana vaikuttavasti esiin seuran vapaaehtoisia ja on hienoa, että myös palkintorahoista osa käytetään konkreettisesti heidän kiittämiseensä, toteaa Nieminen.

#Kiitosseuratoimija-kampanjalla nostetaan esiin urheiluseuroissa tehtävää vapaaehtoistyötä ja kannustetaan kaikkia kiittämään vapaaehtoisia julkisesti somessa tunnisteella #kiitosseuratoimija. Kampanjan yhteydessä Olympiakomitea palkitsee yhden seuran OP Ryhmän lahjoittamalla 3 000 euron stipendillä.

Artikkelikuvassa: Kuvassa palkinnon luovuttanut Nita Aaltonen, OP Tampere sekä Josefina Palvalin ja Hanna-Mari Laiho Dream Team Cheerleaders ry:stä