Tekoälyn tiekartta -kilpailun voittajaksi valittu Suomen Olympiakomitea ja Suomisport -palvelu etsii uusia mahdollisuuksia tekoälystä Digian kanssa

Digian Tekoälyn tiekartta -kilpailun voittajiksi on valikoitu Suomen Olympiakomitean Suomisport-palvelu sekä rakennusyhtiö YIT. Kilpailun myötä Digia haluaa rohkaista organisaatioita tekoälyn hyödyntämiseen. Olympiakomitean kautta tekoäly voi tuoda buustia koko suomalaiselle urheilu- ja liikuntayhteisölle.

Olympiakomitea tuottaa koko urheiluyhteisön käyttöön Suomisport-palvelua helpottaakseen lajiliittojen ja urheiluseurojen toimintaa sekä asiointia urheilun palveluissa. Suomisportiin on rekisteröitynyt jo yli 800 000 käyttää.

– Vastaamme myös suomalaisen urheiluyhteisön datastrategiatyöstä sekä suomalaisen urheilun ja liikunnan tietovarannon edistämisestä. Haluamme olla digitalisaation edelläkävijä suomalaisessa urheilu- ja liikuntayhteisössä ja tämän vuoksi perehtyä tekoälyn mahdollisuuksiin sekä edetä myös tältä osin systemaattisesti ja suunnitelmallisesti, Juha Saapunki Suomen Olympiakomiteasta kertoo.

Digian raati arvioi, että Olympiakomitealla on hyvät valmiudet tekoälyn hyödyntämiseen: dataa on kerätty runsaasti ja valmiudet perustason raportointiin ja analytiikkaan ovat olemassa.

– Tekoälyn kanssa ei kannata jäädä odottelemaan, sillä suurimmat hyödyt ovat saatavilla arkisista käyttökohteista – kaikissa organisaatioissa, jo nyt. Tämä on Digian viesti viime vuoden lopulla järjestetyssä kilpailussa, jonka palkintona on 10 000 euron arvoinen tekoälyn tiekartta. Tiekartta-työ auttaa organisaatioita tunnistamaan tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksia ja hahmottamaan askeleita niiden toteuttamiseksi, kertoo Digian teknologiajohtaja Juhana Juppo.

Joulukuussa 2023 Suomisport valittiin Sitran toimesta datatalouden kiinnostavimmat -listalle ja nyt Suomisport sai Digialta tekoälyn tiekartta palkinnon.

– Vuosi 2024 tulee olemaan merkittävä askel digitalisaation edelläkävijyyteen urheiluyhteisössä ja Suomisportissa, tekoälyhankkeen lisäksi tulemme toteuttamaan Suomisportin palvelustrategiatyön seuraavalle strategiakaudelle, Suomisport-palveluista vastaava seuratoiminnan johtaja Jaana Tulla kertoo.

Lisätiedot:
Jaana Tulla, Olympiakomitean seuratoiminnan johtaja, puh. 0400 272 116
Juha Saapunki, digipäällikkö, puh. 0400 385 4262

Suomisport lyhyesti

Suomisport on liikunnan ja urheilun oma digipalvelu, jonka käyttäjiä ovat liikkujat, urheiluseurat ja lajiliitot. Palvelun on kehittänyt ja sitä ylläpitää Suomen Olympiakomitea, jonka teknisenä kumppanina toimii Vincit Oyj.

Suomisport tuo sporttiarkeen helpotusta, kun kaikki urheilun palvelut löytyvät yhdestä paikasta ja samasta Suomisport-mobiilisovelluksesta. Suomisport-sovellus yhdistää liikkujan, vanhemman, valmentajan ja seuran toimihenkilöt.

Palvelu tukee seurojen hyvää ja läpinäkyvää hallintoa sekä edistää urheilutoiminnan digiloikkaa. Lajit ja seurat säästävät aikaa ja kustannuksia automatisoimalla hallinnollisia rutiinitehtäviä, kuten lisenssien myyntiä ja laskutusta. Samalla suomalaisten liikkumisesta kertyy tietoa esimerkiksi tutkimuksen käyttöön.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista