Tule mukaan Pride-kulkueeseen osaksi urheiluyhteisön joukkuetta

Urheiluyhteisö kokoaa jo neljättä kertaa oman joukkueen Helsinki Pride -kulkueeseen. Pride-viikkoon osallistuminen on tärkeä viesti siitä, että urheilu kuuluu kaikille.

Yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien toteutuminen urheilussa edellyttää, että erilaisuutta kunnioitetaan ja jokainen saa olla oma itsensä. Sateenkaariväestön osalta tilanteessa on vielä parannettavaa ja siksi aihe tulee nostaa urheilussa vahvemmin ja säännöllisesti esille.

Priden kaltaisilla julkisilla kannanotoilla on merkitystä. Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluodon mukaan Pride-viikko on upea mahdollisuus liputtaa yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta konkreettisesti.

– On tärkeää, että lajiliitot ja muut urheilun toimijat, mielellään johtoa myöten, osoittavat tukensa yhdenvertaisuudelle. Itselleni Pride-kulkueeseen osallistuminen oli positiivinen kokemus ja hyvä mahdollisuus kohdata urheiluyhteisön toimijoita yhteisen asian äärellä.

Ilmoittaudu mukaan urheiluyhteisön joukkueeseen!

Kulkue järjestetään lauantaina 1.7.2023. Toivomme mukaan laajaa lajikirjoa ja värikästä joukkoa hyvällä yhteishengellä! Urheiluyhteisön joukkueeseen voi ilmoittautua tämän linkin kautta.

Vuoden 2023 teema on riemu ja kapina. Lisätietoja Helsinki Pride -kulkueesta.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista