Turun Urheiluliitto palkittiin Vuoden urheiluseurana

Turun Urheiluliitto palkittiin Urheilugaalassa Vuoden 2023 urheiluseurana. Vuoden urheiluseuran valintakriteerinä oli tänä vuonna koko kansan liikuttaminen.

Turun Urheiluliitto on 5 000 jäsenen monilajiseura. Kahdeksan lajin monilajiseura liikuttaa kaikenikäisiä aina 0-vuotiaista 99-vuotiaaseen. Myös erityisliikunta on vahvasti mukana seuran toiminnassa. Seuran tavoitteena on, että toiminnasta löytyy harrastamisen mahdollisuuksia kaikille halukkaille – oli kyseessä sitten kevyempi harrastaminen tai kilpaurheilu.

Seura pyörittää viikoittain yli 350 ryhmää noin 400 ohjaajan ja valmentajan voimin. Yhteistyötä tehdään aktiivisesti myös Turun kaupungin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Lisäksi seura järjestää vuosittain erilaisia tapahtumia. Vuonna 2023 Turun Urheiluliiton massatapahtumissa vieraili lähes 20 000 kävijää.

Turun Urheiluliiton toiminnanjohtaja Riikka Visa kuvaa seuran tehneen runsaasti töitä monipuolisen harrastustarjonnan eteen. Vaikka seura on näkyvä huippu-urheiluseura, on seuralle tärkeää liikuttaa harrastajia myös matalalla kynnyksellä.

Turun Urheiluliitto kiitti seuratoimijoita

Seurassa kerrotaan olevan menoa ja meininkiä matalan kynnyksen harrastamisesta paraurheiluun ja huippu-urheiluun. Palkintoa noutamaan tullut seuran puheenjohtaja Juha Hämäläinen kiitteli kaikkia seuran toimintaan osallistuneita.

– Kiitos kuuluu urheilijoille, valmentajille, seuratoimijoille, puuhamiehille ja -naisille, jotka ovat kirjoittaneet Turun Urheiluliiton historiaa jo yli 120 vuoden ajan. Teidän ja heidän ansiostanne Turun Urheiluliitto on se, mikä se tänä päivänä on – Suomen paras urheiluseura. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista