Urhea Olympic Charity Golf keräsi nuorille urheilijoille 20 000 euroa

Torstaina 13.6. pelattiin Urhea Olympic Charity Golf Tuusulan Golfklubilla. Urhea Olympic Charity Golf on Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian ja Suomen Olympiakomitean yhdessä järjestämä tapahtuma, jonka tuotot ohjataan suoraan suomalaisten nuorten urheilijoiden valmennukseen. Mukaan osallistui 15 eri yritysjoukkuetta sekä yhtä monta verkostomme urheilijaa ja valmentajaa, jotka toimivat yritysjoukkueiden kapteenina.

Ensimmäinen Charity Golf- tapahtuma järjestettiin vuonna 2021. Tapahtuma ja nuorten urheilun tukeminen kiinnosti nyt jo kolmannen kerran yrityksiä. Viime vuonna Charity Golf valitettavasti peruuntui viime hetkellä myrskyvaroituksen vuoksi, mutta torstaina Suomen kesä kohteli kuitenkin hyvin ja pääsimme golfaamaan!

Tapahtuma lähti käyntiin aamupalalla, jonka jälkeen esittelimme ja arvoimme kapteenit joukkueisiin juontajamme, aitajuoksija ja olympiaurheilija Oskari Mörön esittelemänä. Jokaiselta yritykseltä osallistui mukaan kolme pelaajaa. Lisäksi joukkueet saivat kapteenikseen yhden urheilijan tai valmentajan. Tänä vuonna saimme kapteeneiksi mukaan laajasti nimekkäitä urheilijoita ja valmentajia, jotka jakautuivat yritysjoukkueisiimme seuraavasti:

Petteri Koponen / Perho Liiketalousopisto
Ville Lång / Urhea Respect
Juho Nenonen / Kisakallio
Emil Soravuo / EY
Markku Kanerva / Olympiakomitea
Fanni Grönlund / Urhea kumppanit
Juha Hirvi / Oras
Saara Niemi / Urhea
Erkka Westerlund / Märsky
Juhani Tyrväinen / Business Gollege Helsinki
Antti Pennanen / Accountor
Carl Lindbom / Veikkaus
Sami Lepistö / SUFT
Mika Poutala / Urhea kutsuvieraat
Timo Rauhala / Rukka

Turnauksen pelitapa oli Teemu Selänne Special, jossa jokaiselta väylältä lasketaan kahden parhaan pelaajan tasoituksellinen pistebogey-tulos niin, että kaikki pelaajat avaavat tiiltä ja paras avaus valitaan, josta jokainen pelaaja pelaa oman pallonsa reikään.

Urhea Olympic Charity Golf 2024 voittajajoukkue oli Sami Lepistön kipparoima SUFT. Toiseksi kilpailussa sijoittui Juhani Tyrväisen johdolla Business College Helsinki, ja kolmannen sijan pokkasi Markku ’’Rive’’ Kanervan opeilla Olympiakomitean oma joukkue.

Joukkuekilpailuiden lisäksi jaettiin myös muutama erikoispalkinto. Urhean uusi ICT-yhteistyökumppani Simplified Solutions Oy osallistui tapahtumaan lahjoittamalla Pääkaupunkiseudun urheiluakateman arkivalmennukseen 2000 euroa, sekä sponsoroi Lähimmäksi lippua -kisan Tuusulan golfkentällä väylällä numero 2. Lähimmäksi lippua avasi Juhani Tyrväinen, joka palkittiin Simplified Solutions Oy:n toimesta Garminin rannekellolla. Väylällä 16 kilpailtiin sen sijaan Veikkauksen lähimmäs lottopalloa -kisassa. Lähimmäs lottopalloa avasi niin ikään Business College Helsingin joukkueesta Marjaana Heikura, joka palkittiin Veikkauksen toimesta lottopallo-teemaisella matkalaukulla.

Golfmenestyksen lisäksi suoritimme palkintojen arvonnan, jonka palkintoina olivat mm. Sanna Nuutisen golfmaila (voittajana EY-joukkue), kahden hengen liput Suomi-Ruotsi maaotteluun (Oras), Tuusulan Golfklubin lahjoittamat green feet neljälle (Kisakallio) sekä Lauri Markkasen pelipaita EM-kisoista vuodelta 2022, josta löytyy joukkueen pelaajien nimikirjoitukset (Business College Helsinki). Onnittelut vielä voittajille!

Kierroksen jälkeen saimme vieraaksi kaksi Pariisiin matkaavaa painijaa Jonni Sarkkisen ja Arvi Savolaisen sekä painin olympiavalmentajan Juha Lappalaisen. Haastattelimme lyhyesti Urhea-hallissa Olympialaisiin valmistauvia urheilijoita. Haastattelussa he nostivat erityisesti olosuhteiden merkityksen arkivalmennuksessa, ja miten Urhea-halli tarjoaa siihen parhaat mahdolliset puitteet. Painijat avustivat myös palkintojenjaossa sekä vastaanottivat Urhea Olympic Charity Golfin lahjashekin, jonka arvo oli tänä vuonna 20 000 euroa.

Isot kiitokset lähtevät myös Tuusulan Golfklubille, jossa saimme järjestää mieleenpainuvan tapahtuman. Myös Tuusulan Golfklubi oli tyytyväinen päivän tapahtumaan ja toimitusjohtaja Ismo Piira kommentoikin päivää näin:

– Meiltä löytyy tilaa aina sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kohtaamiseen kentällä. Pystymme tarjoamaan Golfklubillamme koko paketin tällaisen tapahtuman järjestämiseen. Mielellämme järjestämme jatkossakin vastaavia tapahtumia ja siksi haluamme pitää kentän ja muut paikat kunnossa, jotta se olisi mahdollista. Urheilu ja golf yhdistävät ja on mukava tavata täällä liikunta- ja urheiluyhteisön ihmisiä. Reilua ja urheilullista porukkaa oli tänään liikkeellä.

Päivän päätteeksi kuultiin vielä kiitos-sanat Olympiakomitean puolesta Pia Pekoselta sekä Urhean puolesta Simo Tarvoselta. Simo Tarvonen kommentoi tapahtumaa näin:

– Kiitos kaikille, jotka olitte mukana. On hienoa nähdä, että yrityksillä on halua tukea nuorten urheilijoiden valmentumista ja kaksoisuraa. Myös kapteenien rooli on suuri. Meni todella ihon alle, kun joukkueiden kapteenit esiteltiin. Suuri joukko urheilijoita ja valmentajia suomalaisen urheilun eturivistä antamassa panoksensa seuraavalle sukupolvelle. Todellinen respect -teko.

– Urhea Olympic Charity Golf on tärkeä tapahtuma Urhealle taloudellisesti, mutta se on myös mahdollisuus luoda suhteita yritysten välillä ja tuoda urheilu- ja yritysmaailmaa lähemmäs toisiaan. Ilmapiiri oli iloinen ja rento. Juuri tällaisia tapahtumia haluamme luoda tulevaisuudessakin.

Teksti: Urhea

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista