Urheiluyhteisö mukana Pridessa

Kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävä Pride-viikko on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, joka tuo esille sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta. Yhdenvertaisuus on yksi urheilujärjestöjen vastuullisuusohjelman keskeisistä tavoitteista. Pride-viikkoon osallistuminen on tärkeä viesti siitä, että urheilu kuuluu kaikille.  

Ilmoittaudu mukaan kulkueeseen

Urheiluyhteisö kokoaa jo viidettä kertaa oman joukkueen Helsinki Pride -kulkueeseen. Kutsumme lajiliittoja, seuroja ja muita urheiluyhteisön toimijoita sankoin joukoin mukaan!  

Voit jo ilmoittautua Suomisportissa mukaan kulkueeseen Suomisportissa.

Osallistu Prideen viestimällä

Kulkueen lisäksi Pride-viikkoon voi osallistua myös muilla tavoin, esimerkiksi viestimällä aiheesta sidosryhmille tai osallistumalla viikon tapahtumiin.

Suomisportin lomakkeella voit ilmoittautua myös vastaanottamaan lisätietoa tapahtumasta ja urheilun Pride-viestintämateriaaleista ja -vinkeistä. Suunnitteilla on ainakin urheilun yhteinen somekehys.  

Pride-viikolla järjestetään urheiluteemaisia tapahtumia  

FSI yhdessä ruotsinkielisten järjestöjen kanssa järjestää tilaisuuden HBTQIA+ och idrott – Då, idag, imorgon. Tilaisuudessa on mm. paneelikeskustelu Helsingin kouluissa järjestettyjen sukupuolineutraalien kisojen kokeilusta. Tapahtuman kielinä on ruotsi ja englanti. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Facebookissa.

TUL kutsuu urheiluyhteisön edustajia mukaan Respect Pride jalkapalloturnauksen joukkueeseen 27.6. Lisätiedot: janne.suur-hamari@tul.fi 

 

Jos omalla organisaatiollasi on Prideen tai sateenkaarivähemmistöjen huomioimiseen liittyen tilaisuuksia tai muuta viestittävää urheiluyhteisölle, ota yhteyttä: karoliina.ketola@olympiakomitea.fi