Vuoden Urheiluseura 2023 -ehdokkaat: Lahden Uimaseura, TarinaGolf ja Turun Urheiluliitto

Urheilu- ja liikuntaväki kokoontuu juhlistamaan vuoden 2023 urheiluvuotta Suomen Urheilugaalaan 11.1.2024. Vuoden urheiluseuraksi ovat ehdolla Lahden Uimaseura, Tarinagolf ja Turun Urheiluliitto. Voittaja palkitaan Uno-pokaalin lisäksi OP Ryhmän lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.

Suomen Olympiakomitean kokoaman asiantuntijaraadin valitsemien Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden on oltava kokonaisuudessaan loistavia. Vuoden 2023 valintakriteerinä on seurat koko kansan liikuttajina.

 

Lahden Uimaseura

Lahden Uimaseuralla on yli 800 jäsentä, joten seura liikuttaa isoa määrää kuntalaisia. Sillä on joka viikko yli 90 eritasoista uintiryhmää kaikenikäisille ihmisille.

Lahden Uimaseura ottaa huomioon mahdollisimman monta ihmisryhmää. Toimintaa on vauvauinnista koko kaupungin alakoulujen uimaopetuksen kautta kaikenikäisten ihmisten vesijumppaan. Seuran vanhin kilpauimari on 84-vuotias. Kirjaimellisesti siis vauvasta vaariin.

Seuran toiminnassa on mukana myös maahanmuuttajia, ja tarjolla on esimerkiksi venäjänkielistä opetusta. Ukrainan sotaa paenneiden perheiden lapsille seura järjesti kevään 2022 aikana ilmaisia uintitunteja heidän omalla kielellään.

TarinaGolf

Kuopiolaisella Tarinagolfilla on liki 2 500 jäsentä – se onkin koko Itä-Suomen suurin urheiluseura. Seura johtaa Siilinjärvelle perustamaansa ympärivuotista golf- ja hiihtokeskusta ja tarjoaa toimintaa 7–91-vuotiaille. Tarinagolfille on tärkeää, että myös liikuntarajoitteiset pääsevät harrastamaan esteettömästi.

Tarinagolf iskee pöytää kovia lukuja. Viime vuonna sen toimintaan osallistui yli 10 000 ihmistä, jotka liikkuivat yhteensä yli miljoona kilometriä. Seuran johtama palvelukokonaisuus on myös merkittävä paikallinen työllistäjä, sillä Tarinassa on golfin ja hiihdon parissa töissä yhteensä yli 40 henkilöä.

Turun Urheiluliitto

Turun Urheiluliitolla on noin 4 900 jäsentä. Monilajiseurassa on kahdeksan laijaostoa ja niihin osallistuvien ihmisten ikäjakauma ei juuri laajempi voisi olla: se ulottuu 0-vuotiaasta vauvatuntilaisesta 99-vuotiaaseen keilaajaan.

Turun Urheiluliitolla on menoa ja meininkiä matalan kynnyksen harrastetoiminnasta huippu-urheiluun, myös paraurheilu on seuran ohjelmassa.

Seura tarjoaa viikoittain toimintaa 350 ryhmälle, joita ohjaa yli 200 ohjaajaa ja valmentajaa.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista