Yhdessä! Huippu-urheilun ja seuratoiminnan verkostopäivät Helsingissä

Lähes 200 seuratoiminnan ja huippu-urheilun ammattilaista kokoontui Helsinkiin ensimmäisiin yhteisiin seuratoiminnan ja huippu-urheilun verkostopäiviin. Päivien teemana oli ihmisten kokonaiskuormitus ja jaksaminen.

Päivien avauspuheenvuorossa Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori painotti, että yhteiskunnan ja maailmanpolitiikan haasteiden keskellä tarvitaan jaksamista, hyvinvointia ja iloa.

– Silloinkin kun ajat ovat haastavia, liikunnallinen elämäntapa, seuratoiminta ja huippu-urheilu voivat antaa meille valtavasti iloa ja energiaa. Mitä enemmän ja kiinteämmin saamme suomalaiset tulemaan mukaan näiden toimintojen piiriin, sitä suurempi vaikutus sillä on suomalaisten työkykyyn, mielenterveyteen ja lukuisiin muihin yhteiskunnan toimivuuden kannalta perustavanlaatuisiin asioihin, Vapaavuori sanoi.

– Näiden asioiden eteen meidän täytyy tehdä työtä yhdessä. Yhteistyö on hieno asia, mutta yhdessä tekeminen on vielä enemmän. Se on vaikuttavampaa ja syvempää kuin pelkkä yhteistyö. Yhdessä olemme enemmän ja saavutamme kilpailuetua, jota ei voi saavuttaa millään teknologisella ratkaisulla, Vapaavuori muistutti.

Verkostopäivien pääpuhuja Annastiina Hintsa painotti puheessaan kokonaiskuormituksen tasapainottamista. Katso tiivistys videolta.

Myös pika-aituri Reetta Hurske ja hänen valmentajansa Marjukka Suihko poikkesivat verkostopäivillä ja saivat kehua toisiaan urheilijana ja valmentajana.

Uimari Matti Mattsson pääsi saman kysymyksen äärelle valmentajansa Eetu Karvosen kanssa.

Palloliiton eteläisen alueen seurakehityspäällikkö Taneli Haara korosti seurojen, kaupunkien, kuntien ja lajien yhteistyön merkityksen kasvua. Haaran mukaan erityisen tärkeää on lisätä yhteydenpitoa eri toimijoiden välillä.

Myös Nummelan Palloseuran ja Vihdin kunnan kehityspäällikkö Timo Tuomi näkee seurojen, kaupunkien ja kuntien yhteistyössä runsaasti potentiaalia. Seuroilla on paljon osaamista ja intoa yhteiskuntavastuulliseen työhön ja liikkumisen lisäämiseen.

Tiistai-iltapäivän dialogissa keskityttiin huippu-urheilun tuloksentekoon sekä kokonaisvaltaiseen kehittymiseen. Videolla valmentaja Timo Rauhala, valmennuskeskuksen johtaja Jaana Jokinen sekä valmennuksen asiantuntija Jukka Keskisalo pohtivat kysymystä: ”Mitä voittaminen vaatii?”.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista