Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

KEKE-koutsi – vinkit ympäristövastuulliseen seuratoimintaan

Huomisesta huolehtiminen on kestävyyslaji. Mutta sen ei tarvitse olla vaikeaa. Siksi onkin mahtavaa, että urheiluseuroille on nyt olemassa oma Kestävän Kehityksen valmentaja, KEKE- koutsi, jonka helpoilla, seura-arkeen sopivilla fiksuilla vinkeillä kohennatte sekä omaanne että seuranne kuntoa niin fyysisesti kuin taloudellisesti – ja samalla teette hyvää myös ympäristölle. WIN-WIN-WIN-vaikutuksia siis!

Hyödyllisemmin. Kestävämmin. Seurallisemmin.

Ilmasto- ja ympäristöteot kuuluvat meille jokaiselle – niin myös seuratoimintaan. Seuroilla on merkittävä rooli asennekasvattajina ja ihmisten osallistajina. Kokonaisuutena liikunta ja urheilu on Suomen suurin kansanliike. Kalkkiviivoille ei pidä jähmettyä: merkittävää työtä ympäristövaikutusten minimoimiseksi voi tehdä helpoilla ja arjen pienillä teoilla, sillä yhteisvaikutukset koko harrastuskentän mittakaavassa ovat huomattavat.

Olympiakomitea haluaa kannustaa seuroja toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Fiksu seura -palkinnolla palkitaan seura, joka on ottanut käyttöön ympäristön kannalta fiksuja toimintatapoja.

 

Ilmastotekoja voi tehdä helpoilla arkisilla valinnoilla osana seura-arkea – ja se voi olla myös kivaa!

Katso tiivistetysti, mistä on kyse TÄÄLTÄ.

KEKE-koutsin vinkeillä teette seura-arjesta entistä fiksumpaa!

KEKE-koutsin vinkit on luotu yhdessä suomalaisten urheiluseurojen kanssa ja moni on ottanut niitä jo onnistuneesti käyttöön. Joko sinun seurasi tekee asiat hyödyllisemmin, kestävämmin ja seurallisemmin?

Nappaa alla olevat KEKE-koutsin vinkit vasemmasta reunasta teemoittain, innostu esimerkeistä ja ota käyttöösi materiaalipankista tarvittavat aineistot!

Lisätiedot: erityisasiantuntija Karoliina Ketola, karoliina.ketola (a) olympiakomitea.fi

LIIKKUMINEN

VÄLINEET JA VARUSTEET

RUOKA, ROSKAT JA TAPAHTUMAT

VIESTINTÄ JA HALLINTO

Materiaalipankki