Arto Koivisto

Maastohiihto
Syntynyt1947

Koiviston ura huipentui kauteen 1975–76. Innsbruckin olympialaisissa hän sijoittui ensimmäisessä olympiastartissaan 30 kilometrillä kahdeksanneksi. Kolme päivää myöhemmin hiihdetty 15 kilometrin kilpailu sujui vielä paremmin. Koivisto johti kilpailua viiden kilometrin väliajoissa, mutta kymmenen kilometrin kohdalla hän oli joutunut taipumaan muutaman sekunnin Neuvostoliiton
Nikolai Bažukoville. Taistelu hopeamitalistakin kääntyi itänaapureille, kun Koivisto joutui kaatumalla väistämään hiihtoladulle eksynyttä turistia. Koivisto pääsi kuitenkin kipuamaan kolmannelle palkintokorokkeelle. Hänen pronssinsa jäi suomalaismiesten ainoaksi henkilökohtaiseksi maastohiihtomitaliksi Innsbruckista.

Kolmantena kilpailuna käytiin runsaasti draamaa sisältänyt viesti. Aloitusosuudella suosikkijoukkue Neuvostoliiton hiihtäjältä hajosi suksen side, ja hän jäi yli minuutin kärjestä. Matti Pitkänen päästi Juha Miedon toiselle osuudelle hyvissä asemissa. Mieto nousikin selvään johtoon jo karussa hiihtäneen Itä-Saksan Axel Lesserin satutettua itsensä kolarissa turistin kanssa. Kolmannella osuudella Neuvostoliiton hiihtäjällä oli jälleen sideongelmia, ja Suomen Pertti Teurajärvi piti joukkueen kärjessä. Hyvässä tilanteessa ankkuriosuudelle päässyt Koivisto toikin Suomen olympiavoittoon murskaavalla kahden minuutin marginaalilla Norjaan.

Koivisto viimeisteli kisaurakkansa hiihtämällä kymmenenneksi 50 kilometrillä. Hienon talven päätteeksi Arto Koivisto sijoittui epävirallisessa maailmancupissa toiseksi Juha Miedon jälkeen.
Koivisto hiihti vielä Lahden MM-kilpailuissa 1978 ja Oslon MM-kilpailuissa 1982. Vuoden 1981 SM-kilpailuissa hänen dopingnäytteestään löydettiin merkkejä efedriinistä ja hänelle määrättiin