Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Liikkumisen riemu raikui Unelmien liikuntapäivänä tiistaina 10.5. Tänä vuonna kaikenlaisen liikkumisen juhlapäivää päästiin viettämään perinteiseen tapaan – yhdessä liikkuen! Päivän tunnelmia kuvastavat muun muassa päivän somepostauksista napatut lausahdukset ”liikuttunut olo”, ”parasta on liikunnan ilo ja yhdessäolo” ja ”päivä on ollut aurinkoinen ja iloa ja riemua on riittänyt”. Kiitos kaikille, jotka olivat mukana kannustamassa ja sytyttämässä liikkumisen kipinää!

Laaja liikkumisen kirjo loisti somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.  Päivä oli hieno mahdollisuus liikkua yhdessä vaikkapa työ- tai koulupäivän aikana, käydä illalla tutustumassa paikallisten seurojen, yhdistysten ja kuntokeskusten tarjontaan tai järjestää kaveriporukalla unelmien liikuntatreenit kunnan liikuntapaikoilla tai lähiluonnossa. Unelmien liikuntapäivän karttasovellus kokosi päivän tapahtumia yhteiselle alustalle, josta itselleen sopivia tapahtumia pystyi hakemaan sisällön tai paikkakunnan mukaan. Päivä innosti kaikenikäisiä liikkeelle ja yhdessä liikkumisesta nautittiin niin päiväkodin pihalla kuin palvelutalon terassilla.

Arjen liikkuminen puheenaiheeksi

Unelmien liikuntapäivä kannustaa liikkeelle, jotta jokainen voisi löytää itselleen mieluisan tavan liikkua. Päivä on tärkeä myös kansalaiskeskustelun näkökulmasta.

– Liikkumattomuuden ja paikallaanolon kustannukset Suomessa ovat miljardiluokkaa. Päivä on oivallinen keino nostaa liikkuminen puheenaiheeksi ja muistuttaa arkipäivän liikkumisen merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille, toteaa Petri Keskitalo Suomen Olympiakomiteasta.

 

Lisätietoja ja karttapalvelu: www.unelmienliikuntapaiva.fi

 

Taustaa

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen.  Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä.  Päivä täyttyy iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea. Tapahtumia voivat järjestää esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan.

Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot sekä kunnat.  Päivää koordinoi Suomen Olympiakomitea. Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää.  Haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä!

Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua!