Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää, Unelmien liikuntapäivää, vietetään jälleen 10.5.! Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Välitäthän viestin omille yhteistyökumppaneillesi ja sidosryhmillesi! 

Koronaviruspandemian aikana monet harrastukset ovat olleet tauolla ja liikuntapaikat suljettuina. Monilla arkiliikuntakin on saattanut vähentyä etäopintojen ja -töiden myötä. Liikunnan ilo ja merkitys eivät kuitenkaan ole kadonneet mihinkään. Unelmien liikuntapäivä on yksi konkreettinen teko, jolla haluamme sytyttää liikkumisen kipinän jokaiselle.  

Tiistaina 10.5.2022 vietettävä Unelmien liikuntapäivä on hieno mahdollisuus liikkua yhdessä vaikkapa työ- tai koulupäivän aikana, käydä illalla tutustumassa paikallisten seurojen, yhdistysten ja kuntokeskusten tarjontaan tai järjestää kaveriporukalla unelmien liikuntatreenit kunnan liikuntapaikoilla tai lähiluonnossa. Tähän kaikkeen voimme yhdessä olla luomassa edellytyksiä järjestämällä tapahtumia, avaamalla oviamme, tiedottamalla mahdollisuuksista ja innostamalla ihmisiä mukaan.  

Ilmoita ja löydä oma tapahtumasi 

Ihan jokainen voi ideoida pienen tai suuren tapahtuman ja ilmoittaa sen kartalle. Karttapalvelu kokoaa päivän kaikki tapahtumat yhteen paikkaan, joten se toimii erinomaisena markkinointikanavana uusien liikkujien innostamiseksi mukaan. Lisäksi on mahdollista ilmoittaa virtuaalitapahtumia, jotka eivät ole paikkaan sidottuja.

Itse tapahtumapäivänä 10.5. karttapalvelu toimii alustana sadoille liikkumisen mahdollisuuksille – liikkumisen kipinän herättäjille. Se tekee näkyväksi liikkeen voiman ja liikkumisen juhlan ympäri Suomen. Kannattaa siis ilmoittaa sekä kaikille avoimet tapahtumat että vain tietylle joukolle suunnatut ns. suljetut tapahtumat ja näyttää, miten Suomessa liikutaan!  Kaikkien tapahtuman ilmoittaneiden kesken arvotaan Olympic Team Finland -tunnuksilla varustettu Tunturi Poni -pyörä, jolla suomalaisurheilijat ovat ajelleet Pekingin kisakylässä.

Ota haltuun somemateriaalit 

Hyödynnä  yhteisiä somemateriaaleja tiedottaaksesi päivästä verkostoillesi ja innostaaksesi kaverit mukaan! Materiaaleja löytyy useissa eri formaateissa, myös ruotsiksi ja englanniksi. Somessa kannustamme käyttämään tunnistetta #unelmienliikuntapäivä.

Tehdään #unelmienliikuntapäivä jälleen yhdessä, jotta jokainen voisi löytää itselleen sopivan ja innostavan tavan liikkua. 

  

Lisätietoja, materiaalit ja karttapalvelu: www.unelmienliikuntapaiva.fi

 

 

Taustaa

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen.  Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä.  Päivä täyttyy iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea. Tapahtumia voivat järjestää esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan.

Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot sekä kunnat.  Päivää koordinoi Suomen Olympiakomitea. Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää.  Haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä!

Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua!