Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Johtamisen kompassi

Johtamisen kompassi – osaamiskoulutusta toiminnanjohtajille 

 Suomen Olympiakomitean tarjoama osaamisohjelma, Johtamisen kompassi antaa liikunnan ja urheilun järjestöjohtajille (toiminnanjohtajille ja pääsihteereille) mahdollisuuden kohdata, keskustella ja saada työkaluja seuratoiminnan ja huippu-urheilun moderniin johtajuuteen.  

 Tavoitteena on käsitellä suomalaisen urheiluyhteisön kysymyksiä, urheiluyhteisön ratkaisemina ja urheiluyhteisölle vastaten. Yhdessä oppien ja yhteisillä teoilla valmistamme liikunnan ja urheilun toimintaympäristön kohtaamaan muutokset maailmassa. 

Koulutuksessa harjoitellaan paremmiksi urheilujohtajiksi. Suomen Olympiakomitea järjestää koulutuskokonaisuuden, jotta suomalaista urheilua ovat johtamassa toiminnanjohtajat, joista jokainen:  

 1. Voi itse hyvin henkisesti ja fyysisesti. Tietää ja tunnistaa johtajuutensa vahvuudet ja kehittämisen kohteet. 
 2. Ymmärtää ihmisten ja yhteisön olevan tekemisen suurin voimavara. Auttaa työntekijöitä loistamaan ja menestymään työssään. 
 3. Johtaa vastuullisesti – arvojen, sanojen ja tekojen kautta. 
 4. Osaa ja ymmärtää urheiluyhteisön toimintaympäristön. Tietopohja tukee tuloksen saavuttamista. 
 5. Viestii, vaikuttaa ja esiintyy vakuuttavasti ja mieleenpainuvasti. Inspiroi ja inspiroituu urheiluyhteisöstä ympärillään. Viestit kuuluvat ja sanoma menee läpi. 
 6. Katsoo kohti tulevaisuutta, ymmärtäen nykyhetken tärkeyden. Suunnitelmallisuus, systemaattisuus ja strategisuus toimivat tekemisen jalustana.

 

Johtamisen kompassi lyhyesti

 • Miksi? Johtaminen on taito, jota voi kehittää. Jos halutaan maailman parhaita urheilijoita, parhaista seuroista, tarvitaan maailman parasta johtajuutta.
 • Miten? Kohtaamisten kautta keskustelua. Koulutuksista uusia oppeja ja voimavaroja. Yhdessä oivaltaen kohti vahvoja tekoja seuratoiminnasta ja huippu-urheilusta.
 • Mitä? Työkaluja johtajuuden kehittämiseen – johtamisen kompassin toimiessa konkreettisena työkaluna. Aiheina: itsensä johtaminen; ihmisten ja yhteisön johtaminen; vastuullinen johtaminen; tiedolla johtaminen; viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä uudistava johtaminen.
 • Kenelle? Suomen Olympiakomitean jäsenjärjestöille, lajiliittojen toiminnanjohtajille ja pääsihteereille (operatiivisille johtajille).
 • Milloin? Vuonna 2022–2023 yhteensä 120 paikkaa auki osaamisen kehittämiselle. 20 urheilujohtajaa kerrallaan oppimassa yhdessä johtamisen teemoista.
 • Kuka? Suomen Olympiakomitea toimii kokonaisuuden kuljettajana. Kansalliset ja kansainväliset huippuosaajat ja johtajat toimivat kouluttajina.

 

Kenelle tarkoitettu?

Operatiivisille toiminnanjohtajille, pääsihteereille tai toimitusjohtajille, jotka ovat töissä Suomen Olympiakomitean jäsenjärjestössä. Lisäksi operatiivinen toiminnanjohtaja on kiinnostunut: 

 • Nostamaan johtamistaan uudelle tasolle
 • Päivittämään osaamistaan kohti 2030-lukua
 • Kehittämään lajiliittonsa päivittäistä ja pitkän tähtäimen toimintaa
 • Luomaan parhaat mahdollisuudet henkilöstölleen onnistua
 • Toimimaan yhdessä urheiluyhteisön muiden operatiivisten johtajien kanssa

Miten osallistut Johtamisen kompassiin?

Olympiakomitean jäsenjärjestön toiminnanjohtajana tai pääsihteerinä voit osallistua kompassin jaksoille mukaan joustavasti, yhteen aiheeseen kerrallaan. Voit vuonna 2022–2023 osallistua jokaiseen aiheeseen tai osallistua vain valitsemillesi jaksoille.  Jokaiselle jaksolle otetaan mukaan 20 ensiksi ilmoittautunutta.

Olympiakomitea kustantaa Johtamisen kompassin jäsenjärjestöilleen. Jokaisen aiheen osalta perimme kuitenkin osallistumismaksun 100 € per aihe/koulutusjakso.

Jokaisen aihekokonaisuuden tarkka ohjelma julkaistaan lähempänä ja sisällöt muokkautuvat urheiluyhteisön tarpeiden mukaisesti. Osallistumislinkit lähetetään sähköpostitse kaikille jäsenjärjestöille.

VUODEN 2022-2023 ILMOITTAUMISET OVAT AUKI.

Lisätietoja niina.toroi@olympiakomitea.fi

 

Lataa koulutuksen esite tästä linkistä.

 • Aika: Ensimmäinen jakso 19.-20.9.2022 ja kuudes eli viimeinen jakso 8.6.2023.

  Voit osallistua kompassin jaksoille mukaan joustavasti, yhteen aiheeseen kerrallaan. Jokaiselle jaksolle otetaan mukaan 20 osallistujaa.

  Paikka: Jokaisen jakson paikkatiedot ilmoitetaan erikseen

  Ilmoittautuminen ensimmäiselle jaksolle: Linkki ilmoittautumiseen löytyy tästä. (Itsensä johtaminen 19.-20.9.2022)

  Kouluttaja: Richard B. Stephenson (koulutuskielenä englanti)

  Lisätiedot: liitteenä koulutuskuvaus ja lisätietoja tj-infoissa sekä erillisissä tj:lle kohdennetuissa sähköposteissa.

   

  Vuoden 2022–2023 Johtamisen kompassin koulutuksista ilmoitetaan pitkin vuotta. Voit ilmoittautua mukaan kaikille jo nyt. 

  #1 Itsensä johtaminen, 19.-20.9.2022. Kouluttajana Richard B Stephenson. Ilmoittaudu mukaan tästä.
  #2 Ihmisten ja yhteisön johtaminen, 17.-18.11.2022. Kouluttajana Richard B Stephenson. Ilmoittaudu mukaan tästä.
  #3 Vastuullinen johtaminen, 19.1.2023. Kouluttajat ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittaudu mukaan tästä.
  #4 Tiedolla johtaminen, 5.4. 2023. Kouluttajat ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittaudu mukaan tästä.
  #5 Viestintä- ja vuorovaikutustaidot, 11.5.2023. Kouluttajana Richard B Stephenson. Ilmoittaudu mukaan tästä.
  #6 Uudistava johtaminen, 8.6.2023. Kouluttajana Richard B Stephenson. Ilmoittaudu mukaan tästä. 

   

Lue lisää aiheesta