Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Eurooppalainen liikuntapolitiikka

Euroopan unionin rahoitusmahdollisuudet urheilulle

Euroopan unioni tukee liikunnan ja urheilun hankkeita erilaisten rahoituskanavien kautta. Näitä ovat Erasmus+ -rahoituskanavat, rakennerahastot ja kansallisesti toteutettavat EU-rahoitukset. EU-rahoitus tukee liikkeen lisäämisen ja huippu-urheilun tavoitteita tuomalla lisäresursseja urheilujärjestöille veikkausvoittovarojen lisäksi.

Suomalaisten saama EU-rahoitus on ollut kasvussa, se on yli kaksinkertaistunut 2000-luvun alkupuolelta. Vuosina 2014-2016 liikuntaa laaja-alaisesti kehittäviä EU-hankkeita oli kappalemääräisesti yli 640 ja niiden julkinen tuki oli yli 57,4 miljoonaa euroa.

EU-aamukahvit 30.9. – tutustu materiaaleihin ja tallenteeseen!

EU-aamukahveilla 30.9. keskusteltiin muun muassa EU-rahoitukseen ja ajankohtaisiin poliittisiin teemoihin liittyvistä aiheista. Näkökulmina olivat ministeriön, EOC:n EU-toimiston sekä liikuntajärjestöjen näkökulmat.

Voit tutustua tilaisuuden tallenteeseen täältä.

Esityksen kalvot löytyvät täältä.

Lisätietoa EU-asioissa antavat:

Timo Hämäläinen
erityisasiantuntija/projektikoordinaattori
timo.hamalainen@plu.fi
050 585 0461

 

 

 

Suomen Olympiakomitea vaikuttaa eurooppalaiseen liikuntapolitiikkaan

Suomen Olympiakomitea vaikuttaa Euroopan unionin ja Euroopan neuvoston liikuntapolitiikkaan osallistumalla Suomen kannanmuodostukseen OKM:n liikuntayksikön, EU jaosto-32:n sekä eduskunnan valiokuntien kanssa. Tämän lisäksi Olympiakomitean edustajat osallistuvat neuvoston työryhmien työskentelyyn sekä EU:n instituutioiden järjestämiin eri forumeihin. Olympiakomitea vaikuttaa myös aktiivisesti Euroopan olympiakomiteoiden EOC:n ja ENGSO:n kautta EU:n liikunta- ja urheilupolitiikan linjauksiin.

Euroopan neuvosto on kolmen urheiluyleissopimuksen kotipesä (antidoping, katsomoturvallisuus ja match-fixing). Lisäksi EN:n urheiluyhteistyön puitteissa on luotu lukuisia suosituksia eettisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Suomen Olympiakomitean edeltäjä Valo on ollut vaikuttamassa asiantuntijana sopimusten ja suositusten sisältöihin.

 

57 M€

Suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle EU-rahoitusta vuosina 2014−2016.