Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Eurooppalainen liikuntapolitiikka

Euroopan unionin rahoitusmahdollisuudet urheilulle

Euroopan unioni tukee liikunnan ja urheilun hankkeita erilaisten rahoituskanavien kautta. Näitä ovat Erasmus+ -rahoituskanavat, rakennerahastot ja kansallisesti toteutettavat EU-rahoitukset. EU-rahoitus tukee liikkeen lisäämisen ja huippu-urheilun tavoitteita tuomalla lisäresursseja urheilujärjestöille veikkausvoittovarojen lisäksi.

Suomalaisten saama EU-rahoitus on ollut kasvussa, se on yli kaksinkertaistunut 2000-luvun alkupuolelta.

Liity verkostoon – tilaa EU Sport -hankeyhdyshenkilökirje

Kiinnostaako EU-rahoitusmahdollisuudet ja EU-asiat muutenkin liikunnan ja urheilun näkökulmasta? Tilaa EU Sport -hankeyhdyshenkilökirje, niin pysyt ajan tasalla ajankohtaisista asioista!

Verkostossamme on jo yli 100 liikuntatoimijaa, kannattaisiko sinunkin olla? Vuodessa saat 10-12 sähköpostitiedotetta, ja jos tilanteesi muuttuu, voit pyynnöstä poistaa itsesi postituslistalta.

Liity mukaan laitamalla sähköpostia Timo Hämäläiselle: timo.hamalainen@plu.fi

EU-aamukahvit 23.11. – tutustu materiaaleihin!

Kuulimme kiinnostavia alustuksia ajankohtaisista aiheista liikunnan ja urheilun EU-hankkeissa ja vaikuttamisessa sekä mahdollisuuksista liittyen EU-politiikkaan ja rahoitukseen uuden ohjelmakauden alussa.

Voit tutustua EU-aamukahvien asiantuntija-alustuksiin tästä!

 

Lisätietoa EU-asioissa antaa:

Timo Hämäläinen
erityisasiantuntija/projektikoordinaattori
timo.hamalainen@plu.fi
p. 050 585 0461

Suomen Olympiakomitea vaikuttaa eurooppalaiseen liikuntapolitiikkaan

Suomen Olympiakomitea vaikuttaa Euroopan unionin ja Euroopan neuvoston liikuntapolitiikkaan osallistumalla Suomen kannanmuodostukseen OKM:n liikuntayksikön, EU jaosto-32:n sekä eduskunnan valiokuntien kanssa. Tämän lisäksi Olympiakomitean edustajat osallistuvat neuvoston työryhmien työskentelyyn sekä EU:n instituutioiden järjestämiin eri forumeihin. Olympiakomitea vaikuttaa myös aktiivisesti Euroopan olympiakomiteoiden EOC:n ja ENGSO:n kautta EU:n liikunta- ja urheilupolitiikan linjauksiin.

Euroopan neuvosto on kolmen urheiluyleissopimuksen kotipesä (antidoping, katsomoturvallisuus ja match-fixing). Lisäksi EN:n urheiluyhteistyön puitteissa on luotu lukuisia suosituksia eettisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Suomen Olympiakomitean edeltäjä Valo on ollut vaikuttamassa asiantuntijana sopimusten ja suositusten sisältöihin.

 

57 M€

Suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle EU-rahoitusta vuosina 2014−2016.