Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

OlympiaCast

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja liikunnan ja urheilun ilmiöistä, ihmisistä ja tarinoista.

Sarja on kuunneltavissa yleisimmiltä podcast-alustoilta: Spotify, Apple podcast, Supla ja Libsyn.

 

Kevätkausi 2023:

1.6. 2023 Millaista on tulevaisuuden kilpaurheilu?

Onko tulevaisuudessa talviurheilua? Entä ketä urheilu enää kiinnostaa? Muun muassa näitä teemoja pohditaan Urheilun tulevaisuus -erikoisjaksossa, jossa heittäydytään kilpaurheilun maailmaan tulevaisuuden tutkimuksen valossa. Keskustelemassa Petri Tapio Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta ja Hufvudstadsbladetin urheilutoimittaja Filip Saxén. Jakso on tehty yhteistyössä Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin kanssa.

Kilpaurheilun tulevaisuus -jakson tekstivastine luettavissa täällä (PDF)

12.4.2023 Onko urheilu ikuista?

Vastauksia tähän kysymykseen etsitään tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufvan kanssa OlympiaCastin erikoisjaksossa, joka on tuotettu yhteistyössä Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin kanssa.

Onko urheilu ikuista -jakson tekstivastine luettavissa täällä (PDF).

5.4.2023 Liikunta ei kiinnosta, missä vika?

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymistä on taas tutkittu hiljattain julkaistulla LIITU-tutkimuksella. Tulosten mukaan liikkuminen vähenee, ja joka viides kokee sen tarpeettomaksi tai turhaksi. OlympiaCastissa asiaa puivat Olympiakomitean ja KIHUn ylilääkäri Maarit Valtonen sekä liikuntapedagogiikan apulaisprofessori Arja Sääkslahti Jyväskylän yliopistosta.

Jakson tekstivastine luettavissa täällä.

24.3.2023

Miten seuraavan hallituksen tulisi edistää huippu-urheilua? Ville Skinnari (sd.) ja Karoliina Kähönen (liik.) ovat vieraina OlympiaCastin eduskuntavaalisarjassa. Eduskuntavaalijaksoissa keskustelemme puolueiden liikunta- ja urheilulinjauksista. Jakson aiheena on huippu-urheilun edistäminen.

23.3.2023

Miten seuraavan hallituksen tulisi lisätä lasten liikuntaa? Entä miten seuratoimintaa tulisi tukea? Henrik Dettmann (rkp, sit.), Riikka Pakarinen (kesk.) ja Mika Poutala (kd.) ovat vieraina OlympiaCastin eduskuntavaalisarjassa. Eduskuntavaalijaksoissa keskustelemme puolueiden liikunta- ja urheilulinjauksista. Jakson aiheena on seuratoiminta sekä lasten ja nuorten liikunta.

22.3.2023

Miten seuraavan hallituksen tulisi edistää liikunnallista elämäntapaa? Miten liikkumattomuuden kriisi ratkaistaan? Veronika Honkasalo (vas.) ja Shawn Huff (vihr.) ovat vieraina OlympiaCastin eduskuntavaalisarjassa. Eduskuntavaalijaksoissa keskustelemme puolueiden liikunta- ja urheilulinjauksista. Jakson aiheena on liike ja liikunnallinen elämäntapa.

Syyskausi 2021 / alkuvuosi 2022:

16.3.2022 vieraina Kaisa Mäkäräinen ja Matti Heikkinen

OlympiaCastissa sukelletaan kahden tunnetun suomalaisurheilijan kasvutarinoihin, kun Kaisa Mäkäräinen ja Matti Heikkinen avaavat matkaansa huippu-urheilijaksi. Matka maailman huipulle oli pitkä ja itsensä joutui laittamaan likoon monella tavalla ennen kuin menestystä alkoi tulla.

2.2.2022 vieraana Jere Lehtinen

Jere Lehtinen on monen tason jääkiekkolegenda – erityisen muistijäljen hän on jättänyt espoolaisiin, dallasilaisiin ja maajoukkueen kautta suomalaisiin jääkiekon ystäviin. Lehtinen on Stanley Cupin, maailmanmestaruuden ja Torinon olympiahopean myötä lähimmäs Kolmen kullan kerhoa päässyt suomalainen jääkiekkoilija. Nykyään hän toimii Leijonien GM:n roolissa.

26.1.2022 vieraana Jon Sallinen

Jon Sallinen on tällä hetkellä lajinsa, freeskin halfpipen, yksinäinen suomalaisnimi maailman parhaiden joukossa. Sallinen säväytti uutenavuotena Calgaryssä sijoittumalla maailmancup-osakilpailussa kuudenneksi. Tuo sijoitus varmisti Salliselle käytännössä valintakelpoisuuden Pekingin olympialaisiin lajissa, jonka olympiahistoria tuntee aiemmin vain yhden suomalaisen – Sotšissa kahdeksanneksi sijoittuneen Antti-Jussi Kemppaisen.

19.1.2022 vieraana Tero Seppälä

Tero Seppälä on noussut viime vuosien aikana Suomen menestyneimmäksi miesampumahiihtäjäksi. Olympiatalven alku on ollut tammikuussa 1996 syntyneelle Seppälälle lupaava, sillä taso on alkanut vakiintua 16 parhaan joukkoon maailmancupissa. Täten piikitkin – muun muassa kaksi viidettä sijaa – ovat lähestyneet jo palkintokoroketasoa.

12.1.2022 vieraana Santeri Kiiveri

Santeri Kiiveri kuuluu Suomen kapeaan, mutta terävään kärkiurheilijoiden joukkoon maaliskuussa käytävissä Pekingin paralympialaisissa. Kiiveri syntyi maaliskuussa 2000, ja syntymästään asti hän on kärsinyt olkahermopunoksen syntyvauriosta oikeassa kädessään. Kiiveri ei ole antanut vaurion häiritä elämäänsä, ja jo nuorella iällä hän on noussut maailman parhaiden para-alppihiihtäjien joukkoon.

22.12.2021 vieraana Janne Vuorinen

OlympiaCastin syyskauden viimeisen jakson vieraana on Janne Vuorinen. Pesäpallolegenda johtaa nykyisin Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukaa ja toimii viiden lumilajin lajiryhmävastaavana Huippu-urheiluyksikössä. Vuorinen on tuplaroolinsa kautta avainhahmoja matkalla kohti Pekingin Olympialaisia.

15.12.2021 vieraana Satu Niittynen

Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Satu Niittynen, jolla tulee täyteen kaksi olympiadia Suomen Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkönä käynnissä olevan olympiatalven päätteeksi. Valmennuspäällikön tehtävään kuuluu taitoluistelussa erityisesti yksinluistelun, jäätanssin ja muodostelmaluistelun huippu-urheilun toiminnan järjestäminen. Naisten yksinluistelussa ja jäätanssissa Suomi on saavuttanut maapaikat Pekingin olympiakisoihin.

8.12.2021 vieraana Herkko Koski

Jääkiekko on vuodesta toiseen yksi Suomen harrastetuimmista urheilulajeista. Huippupelaajia voi nousta lähes mistä päin Suomea tahansa ja kiekkoammattilaisten määrä onkin viime vuosina ollut jatkuvassa kasvussa. Nuoruus- ja valintavaiheessa oleviin urheilijoihin panostetaan monen eri toimijan yhteistyöllä, myös Kuopiossa. Tästä keskustelemassa Herkko Koski, jolla on monta roolia kuopiolaisessa jääkiekkotoiminnassa.

1.12.2021 vieraina Tarja Krum ja Vilja Sipilä 

Miten tasa-arvo toteutuu urheiluyhteisössä? Missä olemme nyt ja mihin olemme menossa? Tästä kaikesta OlympiaCastissa keskustelevat Finland Svenska Idrottin tasa-arvovastaava ja projektipäällikkö Tarja Krum sekä Liikuntatieteellisen seuran liikuntatieteiden asiantuntija Vilja Sipilä.  

24.11.2021 vieraina Lasse Kukkonen ja Eero Mikkelä

Vuosi sitten jääkiekkouransa päättänyt Lasse Kukkonen ja urheilupsykologi Eero Mikkelä kannustavat OlympiaCastissa nuoria urheilijoita tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehittämään niitä. Itsensä tunteminen urheilijana auttaa kehittymään oikeissa asioissa.

17.11.2021 vieraana Iivo Niskanen

Iivo Niskanen oli 2010-luvulla Suomen menestynein urheilija olympialajeissa. Pekingin olympiatalvi tarjoaa taas hienon mahdollisuuden; etenkin, kun sekä 15 kilometriä että parisprintti hiihdetään Niskasen bravuurihiihtotavalla, perinteisellä.

10.11.2021 vieraana Rene Rinnekangas

Rene Rinnekangas valloitti iloisella olemuksellaan suomalaisten sydämet jo 18-vuotiaana ensikertalaisena PyeongChangin olympialaisissa. Neljässä vuodessa on tapahtunut paljon, ja tulevan talven olympialaisiin Pekingissä viime talven MM-pronssimitalisti lähtee yhtenä maailman parhaista lumilautailijoista – siihen harvalukuiseen joukkoon, joka suurkilpailujen mestaruudet ja mitalit ratkoo.

3.11.2021 vieraina Maarit Teuronen ja Hannele Hiilloskorpi

Pieniä askelia eteenpäin, intohimoa tekemiseen sekä julmetusti tahtoa ja päättäväisyyttä. Siinä pääpiirteissään resepti, jolla Mira Potkosesta tuli moninkertainen arvokisamitalisti.

27.10.2021 vieraana Jenni Hiirikoski

Pekingin olympiakisoihin Ruotsissa valmistautuva Jenni Hiirikoski on ikoni ja käsite kansainvälisessä jääkiekossa. Todisteena hurjasta statuksesta toimii vaikkapa kaksi perättäistä valintaa olympiaturnauksen ja peräti seitsemän valintaa MM-turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

20.10.2021 vieraina Pekka Kemppi ja Mika Venäläinen

OlympiaCastissa pureudutaan tällä viikolla syvälle lumilajien huoltotoimintaan. Vieraina ovat alan rautaiset asiantuntijat, maastohiihtomaajoukkueen tuore voitelupäällikkö Mika Venäläinen ja yhdistetyn maajoukkueen huoltopäällikkö Pekka Kemppi.

13.10.2021 vieraina Katja Kyckling ja Erkka Westerlund

Jotta jokainen urheilija kokee urheiluympäristön turvalliseksi, on valmentajan ymmärrettävä vastuullisen valmentamisen ja turvallisen toimintaympäristön rakentamisen periaatteet. OlympiaCastissa vastuulliseen valmentamiseen pureutuvat Olympiakomitean seura- ja jäsenpalveluyksikön asiantuntija Katja Kyckling sekä jääkiekkovalmentajana merkittävän uran tehnyt Erkka Westerlund.

6.10.2021 vieraana Terhi Lehtoviita

Terhi Lehtoviita johtaa asiantuntijatiimiä Vuokatti-Rukan olympiavalmennuskeskuksessa. Hän on myös psyykkinen valmentaja, joka luotsaa urheilijoita, valmentajia ja asiantuntijoita kohti Pekingin olympialaisia. Kainuulaistunut espoolainen nauttii työstään lumilajien parissa.

29.9.2021 vieraana Niklas Hagel 

Mistä seuran kehittämisessä kannattaa lähteä liikkeelle? Mitä kehittämisen polun alkutaipaleella on hyvä huomioida? Näitä aiheita OlympiaCastin jaksossa avaa Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel. Hagelin mukaan seurat aloittavat kehittämistaipaleensa varsin eri lähtökohdista. Hän kuitenkin rohkaisee seuroja aloittamaan toiminnan edistämisen rohkeasti. Tärkeää on, että seurat tekevät kehitystoimenpiteitä omat tavoitteet huomioiden.

22.9.2021 vieraana Joni Mäki

Joni Mäki nousi suuren suomalaisen hiihtoyleisön tietoisuuteen ryminällä menneenä talvena kirikyvyllään. Erityisen säväyttäviä suorituksia olivat Suomen ankkuroiminen parisprintin MM-hopealle Oberstdorfissa sekä Aleksandr Bolshunovin kepittäminen Salpausselän kisojen viestin loppusuoralla. Mäki on yksi suomalaisista jokerikorteista matkalla kohti Pekingin olympialaisia.

15.9.2021 vieraana Johanna Matintalo

Johanna Matintalo joutui tekemään nuoruusvaiheen jälkeen valinnan maastohiihdon ja yleisurheilun välillä. Oberstdorfin MM-kisoista saavutettu uran ensimmäinen yleisen sarjan arvokisamitali osoitti, että aivan väärin valinta ei mennyt.

8.9.2021 vieraana Ilkka Herola

Ilkka Herola lähtee olympiatalveen mielenkiintoisista lähtökohdista, kun takana on uran paras kausi, joka tuotti muun muassa MM-hopeaa Oberstdorfista. Herola osoitti myös hyvää kesäkuntoa voittamalla yhdistetyn kesä-GP:n kokonaiskilpailun. Matka tähän pisteeseen ei ole ollut ongelmaton.

Kevätkausi 2021:

7.7.2021 vieraana Amanda Kotaja

Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Tokion paralympialaisiin tähtäävä Amanda Kotaja. Maailman parhaisiin T54-luokassa lukeutuva Kotaja avaa pyörätuolikelauksen saloja ja vaatimuksia menestymiseen maailman huipulla.

30.6.2021 vieraana Lizzie Armanto

Tämän viikon jaksossa tehdään OlympiaCastissa historiaa, sillä ensimmäisen kerran jakson kieli on englanti. Vieraana on Tokiossa olympiaohjelmaan liittyvän rullalautailun suurimpiin naistähtiin lukeutuva, Suomea edustava Lizzie Armanto.

23.6.2021 vieraana Pasi Sarkkinen

Pasi Sarkkinen on toiminut Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikössä lajiryhmävastaavana sen perustamisesta lähtien, eli tammikuusta 2013. Millaista aikaa menneet 8,5 vuotta ovat olleet ja millaisessa tilanteessa kamppailulajit ovat, kun mittavan valmennusuran painin parissa tehnyt Sarkkinen on siirtymässä Painiliiton toiminnanjohtajaksi?

16.6.2021 vieraana Matti Mattsson

Matti Mattsson sykähdytti suomalaista urheiluväkeä jo 19-vuotiaana ottamalla 200 metrin rintauinnista MM-pronssia vuonna 2013. Porilaisen ura on ollut täynnä nousuja ja laskuja, joista hän puhuu avoimesti lähestyessään Tokion olympialaisia elämänsä kunnossa.

9.6.2021 vieraana Kristian Pulli

Jos keihäänheitto otetaan pois laskuista, 26-vuotiaasta Kristian Pullista tuli ensimmäinen suomalainen yleisurheilun arvokisamitalisti 15 vuoteen maaliskuun alussa, kun hän saavutti pituushypyn EM-hallipronssia Puolassa. Pullin tulos 824 oli kovin pronssitulos EM-kisojen historiassa – myös ulkoradat mukaan luettuna.

2.6.2021 vieraina Mika Saari ja Robert Päkk

Huippu-urheilun osaamisvaatimukset kasvavat, urheilu ammattimaistuu ja ammattilaistuu. Valmentajien ja urheilijoiden tueksi tarvitaan eri alojen asiantuntijoita tuomaan tarvittavaa osaamista valmentautumiseen. OlympiaCastissa pureudutaan aiheeseen fysiikkavalmennuksen ja psyykkisen valmennuksen näkökulmista.

26.5. vieraana Aaron Kangas

Tällä viikolla OlympiaCastissa menoa on kuin moukarihäkissä. Vieraana on maailman eliittiin kovaa nousua tekevä Aaron Kangas, joka teki näyttävän läpimurron kovalle kansainväliselle tasolle moukarinheitossa kesällä 2020.

24.5. KUNTAVAALIT EXTRA: vieraina Paavo Arhinmäki ja Hjallis Harkimo

Kansanedustajat Paavo Arhinmäki (vas) ja Hjallis Harkimo (liik) ovat vieraina OlympiaCastin kuntavaalisarjassa. Kuntavaalijaksoissa keskustelemme puolueiden liikunta- ja urheilulinjauksista. Jaksossa Harkimo ja Arhinmäki kertovat ajatuksista liikunnan ja huippu-urheilun edistämiseksi niin kuntatasolla kuin valtakunnallisesti.

19.5. vieraina Kimmo Yli-Jaskari ja Miika Köykkä

Tiistaina julkaistiin uusi kivääriammunnan tekniikka- ja koulutusmateriaali. Tällä viikolla OlympiaCastissa avataan tarkemmin, mistä on kyse. Vieraina ovat materiaalin kasaamisessa keskeisessä roolissa olleet Miika Köykkä ja Kimmo Yli-Jaskari.

12.5. Vieraana Tuomas Karjalainen ja Paula Thesleff

Sanotaan, että vanhemman rooli nuoren urheilussa on kuljettaa, kustantaa ja kannustaa, mutta se on paljon muutakin, kuten OlympiaCastin vieraiden kanssa tällä viikolla todetaan. Vieraina ovat Kasvata urheilijaksi – vanhemmat nuoren tukena -materiaalia kirjoittamassa ja koordinoimassa ollut Tuomas Karjalainen ja urheilupsykologi Paula Thesleff, joka myös kuuluu oppaan kirjoittajatiimiin.

5.5.2021 vieraana Ramona Panula

Tällä viikolla OlympiaCastissa puhutaan tuoreesta olympialajista – niin tuoreesta, että se ei ole mukana vielä tulevana kesänä Tokion olympiakisoissa, vaan sitä seuraavissa Pariisin kesäkisoissa vuonna 2024. Kyseessä on breakdance – tai breikki, kuten Suomessa sanotaan. Vieraana on lajin johtohahmoihin Suomessa lukeutuva Ramona Panula.

28.4.2021 vieraina Aija Saha ja Nina Kaipio – Mitä seuratoiminnan ammattimaistuminen tarkoittaa?

Tällä kertaa OlympiaCastin vieraiksi ovat saapuneet Jääkiekon SM-liigan markkinointipäällikkö Aija Saha ja Olympiakomitean Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -hankkeen projektipäällikkö Nina Kaipio. Saha ja Kaipio pohtivat OlympiaCastissa ammattilaisuuden merkitystä ja sitä, millä tavoin seurakentän ammattimaistuminen näkyy.

26.4. 2021 KUNTAVAALIT EXTRA: vieraina Mari Holopainen ja Mikko Ollikainen

OlympiaCastin kuntavaalisarja jatkuu. Tällä kertaa vieraana ovat kansanedustajat Mari Holopainen (vihr) ja Mikko Ollikainen (rkp). Kuntavaalijaksoissa keskustelemme puolueiden liikunta- ja urheilulinjauksistaJaksossa kuulemme kansanedustajien ratkaisut liikkeen lisäämiseksi ja näkemykset urheilun merkityksestä kunnille. 

21.4.2021 KUNTAVAALIT EXTRA: vieraina Kike Elomaa ja Sari Essayah

Kansanedustajat Kike Elomaa (ps) ja Sari Essayah (kd) ovat vieraina OlympiaCastin kuntavaaliaiheisessa erikoissarjassa. Sarjassa eduskuntapuolueet keskustelevat liikunnan ja urheilun edistämisestä. Elomaa ja Essayah kertovat ratkaisunsa, miten urheilua voidaan kunnissa edistää ja miten lapset ja nuoret saadaan liikunnan pariin. 

19.4.2021 vieraana Jan Vapaavuori

Olympiakomitean puheenjohtajan Jan Vapaavuoren kanssa käydään läpi liikunnan ja urheilun ajankohtaiset kuulumiset koronakriisin kurimuksesta liikunnan rahoitustilanteeseen ja Tokion olympialaisiin. 

14.4.2021 vieraana Tiia Hautala

Tiia Hautala on yksi Suomen kaikkien aikojen parhaita moniottelijoita. Nykyisin hän toimii valmentajana Varalan urheiluopistossa ja Tampereen urheiluakatemiassa, ja luotsaa nuoria urheilijoita yläkoululeireillä.

12.4.2021 KUNTAVAALIT EXTRA: vieraina Marko Asell, Ville Kaunisto ja Hanna Kosonen

Kuntavaaliaiheisessa erikoissarjassa eri puolueiden kansanedustajat keskustelevat liikunnan ja urheilun merkityksestä kuntavaaleissa. Ensimmäisessä osassa mukana on viime kuntavaalien kolme suurinta puoluetta. Keskustelemassa ovat urheilutaustaiset kansanedustajat Marko Asell (sd) Nokialta, Ville Kaunisto (kok) Kouvolasta ja Hanna Kosonen (kesk) Savonlinnasta.

7.4.2021 vieraana Leena Huovinen

Leena Huovinen tarttuu kisamatkalla tarvittaessa vaikka silitysrautaan, mutta pääasiallinen tehtävä hänellä on toimia joukkueessa hengellisenä ja henkisenä huoltoasemana, kuten kisapapin huoneentaulussa sanotaan. Kuten huoltoasemallekin, myös Huovisen juttusille tullaan tankkaamaan uutta virtaa.

31.3.2021 vieraana Jaana Jokinen

Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on isoja muutoksia maajoukkuetoimintaansa viime aikoina tehneen judoliiton valmennuspäällikkö Jaana Jokinen. Aktiiviurallaan sukunimellä Sundberg tunnettu Jaana on Suomen 2000-luvun menestynein judoka, joka ylsi parhaimmillaan maailmanrankingin kolmanneksi.

24.3.2021 vieraina Juho Rantala ja Jarno Parikka

Tällä kertaa OlympiaCastissa puhutaan jalkapallosta – tarkemmin sanottuna toimenpiteistä, joilla huippupelaajien kasvamista urheilijoina ja ihmisenä etenkin kriittisessä toisen asteen nivelvaiheessa tuetaan. Keskustelemassa ovat Suomen Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Juho Rantala sekä Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmassa asiantuntijana toimiva Jarno Parikka.

17.3.2021 vieraana Jaana Laurila

Jaana Laurila Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja. Seuran toiminnan edistäminen on nähtävissä tärkeänä seuraa kehittävänä toimintana. Laurila haluaakin kannustaa seuroja yhä innovatiivisempiin ratkaisuihin – niin toiminnan monipuolistamisessa kuin digitalisaation edistämisessä.

10.3.2021 vieraana Henri Ruoste

Yksi Henri Ruosteen urheilu-uran unelmista täyttyi keskiviikkona, kun Suomen Olympiakomitean hallitus löi sinetin hänen valinnalleen Tokion olympiakisoihin. Ruoste tavoittelee maailman huippua kouluratsastuksessa – lajissa, jossa arki on jatkuvaa tasapainoilua urheilullisen potentiaalin maksimoinnin ja elannon hankkimisen välillä.

3.3.2021 vieraana Emilia Soini

Emilia Soini on yksi tasoonsa nähden Suomen tuntemattomimmista huippu-urheilijoista, sillä hän on laajasti globaalisti kilpaillussa mailapelissä, squashissa maailmanlistalla 50 parhaan joukossa. Espoosta lähtöisin oleva Soini rikkoi käytännössä lajin eliittirajaksi muodostuneen merkkipaalun ensimmäistä kertaa loppuvuodesta 2020.

24.2.2021 vieraana Marko Viitanen

Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Marko Viitanen. Tällä hetkellä hän toimii Olympiakomitean lasten liikunnan ja urheilun asiantuntijana. Jaksossa pureudutaan lasten ja nuorten harrastamisen keskeisiin teemoihin: Millä tavoin harrastaminen on vuosien varrella muuttunut? Entä millaisia kehityssuuntia on juuri nyt havaittavissa?

17.2.2021 vieraana Antti Paananen

Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Antti Paananen, joka tuntee urheiluakatemiatoiminnan kuin omat taskunsa. Hän luotsaa Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa ja kertoo tässä jaksossa perusasiat urheiluakatemioista: mitä ne ovat, kenelle ne on tarkoitettu ja miksi niitä on perustettu.

10.2.2021 vieraana Matti Liimatainen

Matti Liimatainen on Suomen tämän hetken kuumimpia yleisurheiluvalmentajanimiä. Erityisesti 62-vuotias Liimatainen tunnetaan seitsenottelusta, ja hänellä onkin Tampereella valmennuksessaan Suomen kolme kärkinimeä, Maria Huntington, Miia Sillman ja Saga Vanninen.

3.2.2021 vieraana Carola Niemelä

Carola Niemelä teki kovaa kansainvälistä läpimurtoa Suomen lumilautailumaajoukkueessa, kunnes alkuvuodesta 2020 häneltä leikattiin ensin ranne ja myöhemmin keväällä vielä polvi. Noiden leikkausten jälkeen hän on kuntouttanut paikkojaan näihin päiviin asti.

27.1.2021 vieraana Olli Ohtonen

Olli Ohtonen tunnetaan paitsi entisenä maajoukkuehiihtäjänä, erityisesti Iivo Niskasen henkilökohtaisena valmentajana. Tällä hetkellä Ohtosen työnkuva suomalaisessa huippu-urheilussa on selvästi laajempi, sillä hän johtaa Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan tutkimus- ja kehitystoimintaa.

5.12.2020 vapaaehtoistyön merkitys suomalaiselle urheiluseuratoiminnalle

Varaslähtönä vuoteen 2020 OlympiaCastissa ääneen pääsevät Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtaja Jaana Laurila ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen erikoistutkija Outi Aarresola. Jakson teema on vapaaehtoistyön merkitys suomalaiselle urheiluseuratoiminnalle.

Kevätkausi 2020:

22.4.2020 vieraana Aku Partanen

Kevätkauden 2020 viimeisessä jaksossa vieraana on kilpakävelijä Aku Partanen. Partasella on valmentajansa Valentin Konosen kanssa kiinnostava suhde, sillä valmennettava on hyvää vauhtia rikkomassa kaikki valmentajansa ennätykset.

15.4.2020 vieraana Toni Piispanen

Ratakelauksen paralympiavoittaja Toni Piispasen elämä muuttui peruuttamattomasti 17-vuotiaana vuonna 1993, kun hän halvaantui karatenäytöksessä. Piispanen avaa dramaattista tarinaansa, mutta myös pienten marginaalien kääntämistä maailman huipulla.

8.4.2020 vieraana Lotta Henttala (os. Lepistö)

Lotta Henttala on maantiepyöräilija, joka on jo valittu Tokion olympialaisiin. 30-vuotias ammattipyöräilijä avaa epätodennäköistä tarinaansa Noormarkusta maailman huipulle sekä kertoo siitä, kuinka koronavirustilanne on heijastunut hänen elämäänsä ja harjoitteluunsa.

1.4.2020 vieraana Ida Hulkko

Ida Hulkko on suomalainen rintauimari, jolla on tavoitteena päästä kilpailemaan vuodelle 2021 siirretyissä Tokion olympialaisissa. Tavoite on realistinen, sillä jo vuonna 2019 Hulkko ui sadan metrin rintauinnissa ajan 1.07,42, joka jää Tokion A-rajasta (1.07,07) vain 0,35 sekuntia.

25.3.2020 vieraana Pauliina Polet

Pauliina Polet kolkuttelee maailman ehdotonta huippua ratamelonnassa. Vuonna 1992 syntynyt Polet ehti jo lopettaa urheilu-uransa vuonna 2013, mutta veri veti takaisin vesille. Viime vuonna hän oli jo erittäin lähellä A-finaalitasoa arvokisoissa, sillä MM-kisoissa sijoitus oli 12:s ja EM-kisoissa 10:s.

18.3.2020 vieraana Oskari Muhonen

Oskari Muhonen on vuonna 1997 syntynyt purjehtija, joka on voittanut kahdesti alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja menestynyt jo yleisessäkin sarjassa. Jos Muhonen haluaa nykyisessä luokassaan, finnjollassa, olympiamenestystä, viimeinen mahdollisuus siihen on todennäköisesti Tokiossa.

11.3.2020 vieraana Hannaleena Ronkainen

Hannaleena Ronkainen toimii Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikössä urheilupsykologina. Työnkuva on monipuolinen, sillä siihen kuuluu paitsi urheilijoiden valmennusprosessien tehostamista myös alan verkoston johtamista Suomessa.

4.3.2020 vieraana Arslan Khataev

Arslan Khataev on syntynyt Engel-yurtissa, Tšetšeniassa. Alle 57-kiloisissa otteleva Khataev on kulkenut pitkän tien pisteeseen, jossa olympiapaikka Tokioon on realistinen tavoite kevään karsintakilpailuihin.

26.2.2020 vieraana Esa Hynynen

Esa Hynynen toimii Kilpa- ja Huippu-urheilun tutkimuskeskuksella urheilufysiologian asiantuntijana. Työ pitää sisällään myös pitkäaikaista tutkimustyötä, mutta suurin osa siitä kuluu lajien ja urheilijoiden suorassa auttamisessa ns. osallistuvan asiantuntijatoiminnan kautta. Tällä hetkellä Esan työpanoksesta iso osa kohdistuu myös Tokion erityisolosuhteiden tutkimiseen sekä lajien ja urheilijoiden valistamiseen niistä.

19.2.2020 vieraana Leena Paavolainen

Huippu-urheiluyksikön varajohtaja Leena Paavolainen on tehnyt jo lähes 30-vuotisen työuran huippu-urheilun parissa. Jo vuosikausia hän on tehnyt taustalla töitä sen eteen, että Suomen joukkueen järjestelyt toimivat optimaalisesti Tokion olympiakisoissa.

12.2.2020 vieraana Laura Salminen

Laura Salmisen laji on nykyaikainen viisiottelu. Toisen polven huippu-urheilija on satsannut kaikkensa urheilulle peruskoulun jälkeen. Tuleeko Laurasta Suomen ensimmäinen olympiaedustaja lajissaan 36 vuoteen?

29.1.2020 vieraana Leo-Pekka Tähti

Leo-Pekka Tähti on vammaisurheilun pioneeri, esikuva ja kansainvälinen legenda. Maailman paras sprinttimatkojen ratakelaaja on pystynyt olemaan kansainvälisellä huipulla jo kuudentoista vuoden ajan. Nyt selvitetään miten se on mahdollista.

22.1.2020 vieraana Jenna Laukkanen

Jenna Laukkanen on olympiauimari Sotkamosta. Lukion jälkeen hän päätti laittaa kaiken peliin noustakseen uintimaailman huipulle ja tulosta tuli nopeasti. Nyt palkintokaapissa komeilee jo kahdeksan arvokisamitalia, ja katse on tiukasti suunnattu kohti Tokion olympialaisia.

15.1.2020 vieraana Arvi Savolainen

OlympiaCastin neljäs tuotantokausi starttaa vauhdikkaasti, kun Arvi Savolainen kertoo oman tarinansa painin parissa ja tämän hetken tilanteen suhteessa Tokion olympialaisiin. 97-kiloisten sarjassa Suomen edustuspaikasta taistelee tiukasti kaksi tasaväkistä painijaa, treenikaverukset Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen.

Syyskausi 2019:

11.12.2019 vieraana Emil Ruusuvuori

Emil Ruusuvuori voitti vuoden 2019 aikana peräti neljä challenger-tason turnausta ja nousi kolkuttelemaan maailmanlistan sadan joukkoa. Tahti oli vuoden jälkimmäisellä puolikkaalla niin kova, että ATP-kiertueelle nousun lisäksi vuonna 1999 syntyneellä Ruusuvuorella on realistinen näkymä selviytyä myös Tokion olympiatennikseen.

4.12.2019 vieraana Tommi Martikainen

Tommi Martikaisella on laaja kokemus maantiepyöräilystä sekä urheilijana että valmentajana. Viimeisimpänä urheilusaavutuksenaan Martikainen voitti yli 35-vuotiaiden maailmanmestaruuden tänä vuonna.

27.11.2019 vieraina Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen

Suomen tämän hetken parhaan beach volley -parin kanssa keskustellaan beachin ja lentopallon eroista. Mitä siihen vaaditaan, että yhteispeli uuden parin kanssa toimii kitkattomasti?

20.11.2019 vieraana Jani Tanskanen

Jani Tanskanen muistetaan urheilu-Suomessa ennen kaikkea telinevoimistelun maailmanmestarina rekiltä vuodelta 1997. Pitkä ja menestyksekäs urheilu-ura valmisti häntä myös myöhempään työelämään huippu-urheilun parissa.

13.11.2019 vieraana Noora Komulainen

Golfammattilainen Noora Komulainen edusti Suomea Rion olympialaisissa 2016, kun golf palasi yli sadan vuoden tauon jälkeen olympiaohjelmaan. Nyt tähtäimessä ovat olympiakisat Tokiossa.

6.11.2019 vieraana Jere Forsberg

Jere Forsberg on jousiammunnan paralympiavoittaja Lontoosta 2012. Hänellä on myös hankittuna maapaikka Tokioon. Forsberg halvaantui 3-vuotiaana sattuneessa liikenneonnettomuudessa, mutta on raivannut sitkeällä työllä tiensä urheilumaailman huipulle.

30.10.2019 vieraana Mikko Peltonen

Millaista on kirkkaimpien paralympiatoivojen luotsaaminen kohti Tokiota? Vieraana on parapyöräilyn ja parayleisurheilun päävalmentajana toimiva Mikko Peltonen.

23.10.2019 vieraana Valentin Kononen ja Antti Kempas

Kaksi entistä huippukävelijää ja nykyistä kävelyvalmentajaa puhuu tiukkaa asiaa yhdestä nykyaikaisen huippu-urheilun raastavimmista lajeista. Mitä vaatii 50 kilometrin kilpakävely ankarissa olosuhteissa?

16.10.2019 vieraana Kari Liimo

Kari Liimo oli Suomen koripallomaajoukkueen nuori tähtipelaaja 55 vuotta sitten järjestetyssä olympiaturnauksessa, joka pelattiin tulevassa olympiakaupungissa Tokiossa. Suomi selviytyi turnaukseen historiallisesti karsintojen kautta. OlympiaCastin vieraana Liimo palaa noihin historiallisiin aikoihin.

9.10.2019 vieraana Marianne Miettinen

Suomi ei Tokion olympiakisojen naisten jalkapalloturnauksessa ole mukana, mutta Marianne Miettisen työnä Palloliiton tyttöjen huippujalkapallopäällikkönä on viedä Suomea systemaattisesti siihen suuntaan, että 2020-luvulla Helmarit nähdään myös olympiakisoissa.

2.10.2019 vieraana Satu Mäkelä-Nummela

OlympiaCastissa pureudutaan haulikkoammunnan vaativaan maailmaan. Vieraana on viimeisin kesälajien suomalainen olympiavoittaja, jälleen Tokion olympiakisoissa suosikkeihin lukeutuva Satu Mäkelä-Nummela.

25.9.2019 vieraana Maria Huntington

Maria Huntingtonin johdolla OlympiaCastissa pureudutaan syvällisemmin seitsenotteluun – erityisesti sen palapelimaiseen luonteeseen, joka heijastuu sekä harjoittelemiseen että kilpailemiseen.

18.9.2019 vieraana Liisa Ahlqvist-Lehkosuo

Liisa Ahlqvist-Lehkosuo on Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja, diplomi-insinööri ja ammattivalmentaja. Millaista on suomalaisen urheilujohtajan työ monenlaisten menestysodotusten ja ristipaineiden keskellä? Entä kuinka perinteikäs laji valmistautuu Tokion olympialaisiin?

11.9.2019 vieraana Emil Soravuo

Emil Soravuo on 22-vuotias telinevoimistelija, joka on tehnyt viime vuosina valtavan loikan kohti kansainvälistä kärkeä. Miten villistä lapsesta kasvoi maailmanluokan telinevoimistelija, joka juhli permannon kultamitalia menneen kesän Euroopan kisoissa?

4.9.2019 vieraana Maarit Valtonen

Tokion olympiakisoihin on aikaa enää reilusti alle vuosi. Se tarkoittaa hektisyysasteen nousua paitsi urheilijoilla myös valmentajilla ja muilla tukijoukoilla. Kuumiin, kosteisiin ja haasteellisiin olosuhteisiin valmistautumisen parissa työskentelee olympiajoukkueen terveydenhuoltotiimi, jota johtaa ylilääkäri Maarit Valtonen.

Kevätkausi 2019:

27.5.2019 vieraana Anu Nieminen

Anu Nieminen on sulkapallomaajoukkueen päävalmentaja, jolla itselläänkin on mittava pelaajaura takana. Mitä muutoksia maajoukkueeseen on tullut Anun mukana? Entä millainen on suomalaisen sulkapallon tilanne tällä hetkellä?

20.5.2019 vieraana Topi Raitanen

Topi Raitanen on noussut raketin lailla suomalaisen yleisurheilun kirkkaimpiin tähtiin. OlympiaCastissa käydään läpi muun muassa sitä, mitä hyötyä ja mahdollista haittaa suunnistustaustalla on ollut maailman huipulle tähtäävää kestävyysjuoksu-uraa ajatellen.

13.5.2019 vieraina Erkki Miinala ja Miika Honkanen

Erkki Miinala ja Miika Honkanen kuuluvat maailman eliittiin siinä, mitä he tekevät. Nimittäin maalipallossa, joka on yleinen sisäänheittolaji paralympiaurheilun pariin näkövammaisille.

6.5.2019 vieraana Erkka Westerlund

Erityisesti jääkiekkovalmentajana meritoitunut Erkka Westerlund on toiminut urheiluvalmennuksen parissa jo noin 40 vuoden ajan.  Westerlund on todistanut eturintamassa urheiluvalmennuksessa tapahtunutta murrosta pelkän kehon valmentamisesta mielen ja kehon valmentamiseen.

29.4.2019 vieraana Tuuli Petäjä-Sirén

Mitä Tuuli Petäjä-Sirén mietti, kun hänen olympiahopeansa Lontoossa vuonna 2012 varmistui? Entä miten yhdistyvät huippu-urheilijan, arkkitehdin ja äidin roolit?

22.4.2019 vieraana Juha Dahlström

Mitä kaikkea huippu-urheilijan tulisi ottaa huomioon kaksoisuraa rakentaessaan? Mitkä ovat toimivimmat kaksoisuramallit? Muun muassa näistä puhutaan OlympiaCastissa, kun vieraana on Olympiakomitean kaksoisura-asiantuntija Juha Dahlström.

15.4.2019 vieraana Laura Ahonen

Suomen nuori joukkue tavoittelee tosissaan pääsyä Tokion olympiakisoihin rytmisessä voimistelussa. Oikea henkilö kertomaan tämän menestystarinan taustoista on joukkueen päävalmentaja Laura Ahonen, joka on tehnyt yli 30 vuoden ajan mittavaa työtä suomalaisen rytmisen voimistelun eteen. Ahonen on vaikuttanut lajin kehitykseen Suomessa sekä yksilö- että joukkuepuolella merkittävästi – vaikka hänellä olisi keuhkotautien erikoislääkärinä mahdollisuus tehdä aivan toisenlaisiakin töitä.

8.4.2019 vieraana Elias Kuosmanen

Suomalaisen painin suurlupauksiin viime vuodet kuulunut Elias Kuosmanen on voittanut urallaan jo paljon, mutta isoimmat koitokset ovat vielä edessä. 16-vuotiaana homma lähti toden teolla rokkaamaan, kun Kuosmanen voitti nuorten maailmanmestaruuden alle 85-kiloisten sarjassa. Vuotta myöhemmin Kuosmanen toi EM-kultaa kotiin samassa sarjassa.

1.4.2019 vieraana Pasi Mustonen

Jääkiekon naisten MM-kisat alkavat tällä viikolla Espoossa. Viikon vieraana OlympiaCastissa on naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen. Mustosen perspektiivi jääkiekosta on laaja, mikä näkyy ja kuuluu myös miehen mielipiteissä. Viime vuosina Pasi Mustonen onkin noussut esiin miehenä, joka ei pelkää ottaa epäkohtia esiin – puhutaan sitten valmentautumisen arkihaasteista tai isommista teemoista, kuten sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

25.3.2019 vieraana Laura Lepistö

Laura Lepistö on Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija yksinluistelussa. Uransa sykähdyttävimpänä hetkenä Laura pitää vuoden 2009 EM-kotikisojen voittoa, vaikka paras saavutus onkin MM-pronssimitali 2010 vuodelta.

18.3.2019 vieraana Niko Vuorinen

Niko Vuorisen tarina on omalaatuinen: vaikka hän löysi miekkailun vasta 15 vuoden iässä, hän on noussut maailman huipun välittömään tuntumaan kalpamiekkailussa.

11.3.2019 vieraana Mira Potkonen

Mira Potkosen poikkeuksellinen ura alkoi vasta 28 vuotiaana ja se on ollut täynnä uskomattomia tarinoita. Potkonen käy OlympiaCastissa läpi, kuinka vasta aikuisena huippu-urheilun aloittaneesta naisesta voi tulla olympiamitalisti.

4.3.2019 vieraana Esapekka Lappi

Citroen-tallin tehdaskalustoa rallin MM-sarjassa kuljettava Esapekka Lappi on 28-vuotias pieksämäkeläinen ja tuorein suomalaisten huippurallikuljettajien katkeamattomalla janalla, joka alkoi jo vuosikymmeniä sitten.  Lapin tie rallin MM-sarjaan ei ole ihan perinteisimmästä päästä, sillä alun perin hän tavoitteli Formula 1 -kuljettajan uraa.

25.2.2019 vieraana Lauri Hakola

Lauri Hakola on toiminut Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2018 lähtien. Hakolan oma mäkihyppyura kantoi nuorten MM-mitaleille saakka, mutta työ valmentajana alkoi jo omien aktiivivuosiensa aikana.

18.2.2019 vieraana Olli-Pekka Kärkkäinen

Olli-Pekka Kärkkäisen tarina on värikäs ja monisäikeinen: liikunnalta valmistumisen jälkeen hän on ehtinyt vaikuttaa muun muassa suunnistusliitossa sekä päävalmentajana Tanskassa sekä suunnistuksessa että kestävyysjuoksussa. Matkan varrelle on mahtunut myös korkean paikan valmennuskeskuksen vetäminen Etelä-Afrikassa – sekä myös tuikitavalliset kirvesmiehen työt. Huippu-urheiluyksikössä Kärkkäinen on toiminut sen perustamisesta asti.

11.2.2019 vieraana Mikko Ilonen

Mikko Ilonen on Suomen menestynein golfari kautta aikojen. Ilonen oli myös yksi neljästä suomalaisgolfarista Rion Olympialaisissa 2016, kun golf palasi olympialajiksi sadan vuoden tauon jälkeen. OlympiaCastin vieraana Ilonen käy läpi tarinaansa ja uransa opetuksia.

4.2.2019 vieraana Emma Terho

Emma Terho (os. Laaksonen) muistetaan mittavalta pelaajauraltaan, jonka aikana hän saavutti kaksi olympia- ja neljä MM-mitalia jääkiekossa. Ensimmäisen kerran Emma juhli olympiamitalia jo 16-vuotiaana Naganossa 1998. 

Uransa jälkeen ja jo sen loppupuolella Emma on suuntautunut voimakkaasti urheilupolitiikkaan, ja useiden merkittävien luottamustoimien kautta hän on päätynyt Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijajäseneksi ajamaan urheilijoiden asiaa globaalisti.

28.1.2019 vieraana Tuukka Kotti

Miten Tuukka Kotista kasvoi 2000-luvun alkuvuosina pelaaja, jota voi hyvällä syyllä tituleerata Susijengin puolustuspään ankkuriksi? Entä mitkä ovat olleet kaikkein merkittävimmät virstanpylväät Susijengin kasvutarinassa Euroopan huipulle? Muun muassa näihin kysymyksiin yksi Suomen kaikkien aikojen koripallopelaajista pureutuu tuoreessa jaksossa.

21.1.2019 vieraana Pekka Holopainen

Pekka Holopainen on laajalti tunnettu ja useaan kertaan palkittu urheilutoimittaja. Palkintokaapista löytyy mm. Suomen Urheilugaalan vuoden urheilutoimittajan Uuno-pysti, sekä Bonnierin journalistipalkinto. Holopainen pohtii tässä jaksossa mm.  pitääkö urheilutoimittajan olla urheiluhullu?

14.1.2019 vieraana Noora Räty

Noora Räty on jääkiekon kaksinkertainen olympiamitalisti ja hänet on myös valittu maailman parhaaksi maalivahdiksi. Miten hänestä on tullut niin hyvä ja miksi hän pelasi ainoastaan poikien kanssa teini-ikäiseksi asti?

Syyskausi 2018:

 

17.12.2018 vieraana Peter Halén

OlympiaCastin syyskauden viimeisessä jaksossa vieraana on Peter Halén. Suomen Urheilufysioterapeutit ry:n puheenjohtaja avaa näkemyksiään siitä, mitä kuuluu hyvään urheilufysioterapiaan huippu-urheilijan valmennusprosessissa.

10.12.2018 vieraana Krista Pärmäkoski

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski on tällä hetkellä yksi suomalaisen urheilun keulakuvista. PyeongChangin olympialaisissa Krista voitti kolme mitalia ja nosti viimeistään silloin itsensä koko kansan tietoisuuteen. Mutta mistä tämä kaikki alkoi?

3.12.2018 vieraana Ari-Pekka Liukkonen

Ari-Pekka Liukkonen on Suomen nopein uimari ja maailman pisin arvokisauimari. Jyväskylässä asuva 208-senttinen atleetti on kaksinkertainen EM-mitalisti ja olympiaedustaja, joka palkittiin Esikuva -palkinnolla vuoden 2015 Urheilugaalassa.

26.11.2018 vieraana Jani Kukkola

OlympiaCastin tuoreimman jakson vieraana on lähestyviin salibandyn MM-kisoihin valmistautuva Jani Kukkola. 32-vuotias Kukkola jahtaa Prahasta jo uransa neljättä maailmanmestaruutta.

19.11.2018 vieraana Mari Eder

Mari Eder (os. Laukkanen) on Itävallassa asuva suomalainen ampumahiihtäjä, joka avioitui itävaltalaisen Benjamin Ederin kanssa kesällä 2018. Tässä jaksossa keskustelemme Marin kanssa urheilijan minäkuvasta. Mitä tapahtuu jos urheilijan koko identiteetti on kiinni urheilussa ja saavutuksissa?

12.11.2018 vieraana Teemu Lemmettylä

Teemu Lemmettylä on yksi maailman parhaista urheilijoista extreme-triathlonissa, korkeasti koulutettu tutkija ja tohtoriopiskelija liikuntateknologian saralla. Mutta ennen kaikkea Lemmettylä on merkittävä taustahahmo Suomen 2010-luvun hiihto-, ampumahiihto ja yhdistetyn menestyksessä.

5.11.2018 vieraana Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki on monella tapaa poikkeuksellinen huippu-urheilija. EM-pronssia voittaneen ja pitkälle opiskelleen painonnostajan ajatukset ovat teräviä ja syviä. Annin kanssa puhutaan mm.  identiteetistä, onnellisuudesta ja arvoista.

29.10.2018 vieraana Jukka Jalonen

OlympiaCastin vieraana on alkavan maajoukkuejääkiekkokauden kunniaksi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen – ainoa suomalainen, joka on päävalmentajana saavuttanut jääkiekon maailmanmestaruuden.

22.10.2018 vieraana Andreas Romar

Andreas ”Andy” Romarin alppihiihtoura alkoi kuuden vuoden iässä vain 45m korkealta nyppylältä, jolta hän on ponnistanut syöksylaskun ja super-g:n kansainväliselle huipputasolle.

15.10.2018 vieraana Pauliina Vilponen

Lentopallon maajoukkuesankari Pauliina Vilponen kertoo OlympiaCastin vieraana tarinansa; miten hän on järjestänyt itsensä asemaan, jossa hän sai 26-vuotiaana valita lentopallon ammattilaisuran ja juristin työn välillä.

8.10.2018 vieraana Jessica Kähärä ja Arttu Mattila 

Nuorten Olympiaedustajat Arttu Mattilan ja Jessica Kähärä kertovat tarinansa lapsuudesta nuoreksi huippu-urheilijaksi. Kahta nuorta urheilijaa yhdistää mm. usean lajin harrastaminen lapsuudessa, sekä intohimo itsensä jatkuvaan kehittämiseen.

1.10.2018 vieraana Kaisa Sali

OlympiaCastin seitsemännen jakson vieraana on Kaisa Sali, joka oli valmis myymään asuntonsakin maksimoidakseen potentiaalinsa triathlonissa. Päätöksen seurauksena Sali tavoittelee tosissaan Havaijin ironman-kilpailun voittoa.

24.9.2018 vieraana Jarkko Nieminen

Jarkko Nieminen on Suomen kaikkien aikojen tennistykki. Parhaimmillaan ATP-maailmanlistan sijalle 13 noussut suomalainen pelasi huikean uran, jonka kokemuksia hän nyt jakaa  nuoremmille pelaajille.

17.9.2018 vieraana Emmi Peltonen

OlympiaCastin viidennen jakson vieraana on kolmannen polven olympiaurheilija Emmi Peltonen. Vuonna 1999 syntynyt Peltonen teki yläasteen jälkeen päätöksen satsata kaikkensa urheiluun, ja saavutti jo lyhyessä ajassa yhden unelmansa, pääsyn olympialaisiin.

10.9.2018 vieraana Titta Keinänen

OlympiaCastin neljännen jakson vieraana on räjähdysmäisesti kuumimpien suomalaisnimien joukkoon matkalla Tokion olympiakisoihin kohonnut karateka Titta Keinänen.

3.9.2018 vieraana Liisa Lilja

Mitä paratriathlonin hallitseva maailmanmestari Liisa Lilja vastaa, kun lapsi kysyy, onko hän Tähtien sodasta? 26-vuotias porilainen Lilja kertoo värikkäällä tavallaan, millaista reittiä hänestä on tullut maailmanluokan urheilija.

27.8.2018 vieraana Sanna Kämäräinen

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen on tunnettu positiivisuudestaan ja elämänilostaan. Kun kroppa ei kestä, kestääkö pää? Lähes 1000 päivää pois kilpakentiltä opetti Sannalle paljon urheilusta, mutta ehkä jopa enemmän elämästä.

20.8.2018 vieraana Mika Lehtimäki 

Millaista tietä Mika Lehtimäki on kulkenut Huippu-urheiluyksikön johtajaksi? Mitkä ovat hänen linjauksensa ja millaisena hän näkee suomalaisen huippu-urheilun nykytilan?

 

Lisää jaksoja julkaistaan viikoittain keskiviikkoisin.