Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Olympiapäivä 2022


Olympiapäivä valtaa Helsingin Olympiastadionin 20.7.2022

Suomen Olympiakomitea järjestää Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla keskiviikkona 20.7. klo 10–17. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka antaa yleisölle mahdollisuuden löytää kipinä uuteen liikuntaharrastukseen. Olympiapäivä on samalla Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlien päätapahtuma.


Mitä:
Olympiapäivä-tapahtuma
Missä: Helsingin Olympiastadion, Paavo Nurmentie 1
Milloin: 20.7. klo 10–17

Tervetuloa tähän maksuttomaan tapahtumaan!

Päivän tapahtumat & ohjelma

Olympiapäivä-tapahtumassa osallistujat pääsevät kokeilemaan yli 20 eri urheilulajia.
Lajispisteiden lisäksi Olympiastadionin ympäristössä voi heittäytyä suomalaisen olympiahistorian vietäväksi.

Olympiapäivä tarjoaa myös oivan tilaisuuden tavata sekä entisiä että nykyisiä huippu-urheilijoita.
Tapahtumassa ovat mukana muun muassa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, Susijengin Sasu Salin sekä soudun olympiamitalistit Sanna Sten ja Minna Nieminen.

Urheilumuseo

Olympiapäivän vieraat pääsevät maksutta museoon, jossa voi tutustua uuteen Helsinki 52 -näyttelyyn.
Museo esittelee Helsingin kisoja laajasti ja monipuolisesti.
Interaktiivisen älyseinän avulla voi tutustua esimerkiksi olympialaiset kokeneiden henkilöiden tarinoihin ja näyttäviin 3D-esineisiin.
Lue lisää Urheilumuseon sivuilta.

Uimastadion

Uimastadion valmistui alun perin Helsingin vuoden 1940 olympialaisten kilpa-areenaksi.
Olympiapäivän osallistujilla on ilmainen pääsy Uimastadionille päivän aikana.

Stadionin lajipisteet

Olympiapäivänä Stadionin ympäristö sekä itse Stadion täyttyvät lajipisteistä, joissa eri urheilulajien osaajat opastavat kokeilemaan lajeja.
Tule testaamaan ja kokeilemaan mikä lajeista sopisi juuri sinulle!

 • Frisbeegolf
  Frisbeegolf on mukavan rento harrastus, joka yhdistää mielenkiintoisen pelin luonnossa liikkumiseen. Lajia voi harrastaa yksin tai ryhmässä. Olympiapäivän esittelypisteellä on neljä maalikoria, joihin frisbeekiekoilla yritetään osua. Frisbeegolf on helppo laji aloittaa, sillä tarvitset vain frisbeekiekon ja voit mennä suoraan kokeilemaan erilaisia frisbeeratoja. Helsingissä on seitsemän frisbeerataa.

  Katufutis
  Katujalkapallon esittelypisteen Olympiapäivään mahdollistaa Lumme Energia. Tule tapaamaan HJK:n pelaajia ja testaamaan katujalkapallon temppurataa lajipisteellä. Monet huippupelaajat, kuten Zlatan Ibrahimovic, ovat aloittaneet jalkapallouransa pelaamalla katufutista asfaltilla. Katujalkapallo on tavallista jalkapalloa painavampi ja vähemmän kimmoisa.

  Hiihto
  Rullasukset jalkaan ja hiihtokoulu voi alkaa. Vantaan Hiihtoseuran, Suomen Hiihtoliiton ja Etelä-Suomen hiihtoseurojen yhteisellä lajipisteellä voi tutustua rullahiihtoon, testata taitoja temppuradalla, kokeilla Ski Ergo -laitetta ja osallistua leikkimielisiin kisoihin. Lajipisteellä on tarvittavat välineet sekä hiihdon opettajia, jotka opastavat välineiden valintaan ja oikean hiihtotekniikan löytämiseen. Rullasuksissa ei ole jarruja. Miten niillä siis jarrutetaan?

  Pikarullaluistelu (luistelu)
  Rullaluistelu on hauska tapa saada hiki pintaan viilettämällä asfaltilla. Rullaluistelu on yhtä tehokasta harjoittelua kuin juoksu, mutta se kuormittaa vähemmän niveliä. Rullaluistelupisteeltä saat opastusta rullaluistimien ja suojusten valintaan. Lajipisteellä harjoitellaan jarruttamista, kaatumista, luisteluasentoa ja tasapainon hakemista.

  Katukoripallo
  Lajipisteen toteuttaa Helsingin NMKY:n Yökoris-hanke. Yökoriksen pisteellä on tarjolla hyvää musaa, loistava meininki ja kaikille avoimet korispelit. Pallot ja muu tarvittava löytyvät paikan päältä, riittää kun tuot vain itsesi (ja kaverisi) paikalle. Tiukkoja vääntöjä kentän kuninkuudesta, skabailua ja ihan vaan leppoisaa heittelyä. Tule mestoille nauttimaan Yökoris-viboista!

  Skeittaus/OP
  Skeittipisteen Olympiapäivään mahdollistaa OP Ryhmä. Lajipisteessä voit testata rullalautailua turvallisesti ohjaajan opastamana. Rullalautailu on hauskaa, omaehtoista ja luovaa liikuntaa, johon liittyy monipuolinen ja rikas kulttuuri sekä yhteisöllisyys. Skeittaus on myös olympialaji, jonka ensimmäiset mitalit jaettiin Tokion kesäkisoissa 2021.

  Graffitiseinä
  Graffitimaalauksen Olympiapäivään mahdollistaa SRV. Maalauspisteellä on tarjolla maalit, suojamaskit ja hanskoja. Tervetuloa tekemään katutaidetta spraymaaleilla!

 • Suunnistus
  Suunnistuksen esittelypisteellä pääset testaamaan suunnistustaitojasi Olympiastadion alueella lyhyellä sprinttidemoradalla. Voit tutustua elektroniseen leimaukseen ja yrittää parantaa aikaasi useammalla suorituskerralla. Pisteellä esitellään myös MOBO-mobiilisuunnistusta. Maksuttomasti ladattavan MOBO-sovelluksen avulla voi etsiä kiintorasteja, joita on tuhansittain ympäri maata ja maailmaa.

  Yleisurheilu
  Yleisurheilun lajipisteellä pääset kokeilemaan Suomen suurimpien seurakisojen lajeja eli hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista. Huippusuorituksiin sinua kannustavat Esbo IF, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu sekä Suomi-Ruotsi-maaottelun kisamaskotti Leevi Leijona. Alueella on myös näyttävä valokuvausseinä.

  Salibandy
  Salibandy on sisätiloissa pelattava vauhdikas joukkue- ja mailapeli. Olympiapäivänä Stadionilla on 2 pienoiskenttää pelaamiseen ja tarkkuusmaali laukaisuharjoittelua varten. Salibandy on Suomen neljänneksi suurin urheilulaji ja toiseksi suosituin palloilulaji jalkapallon jälkeen. Lajipisteen toteuttaa dynaaminen helsinkiläinen salibandyseura M-Team. Tervetuloa herättämään sisäinen säbäkipinäsi!

  Kamppailulajit: nyrkkeily, judo ja paini
  Kamppailulajien pisteellä voi ottaa tuntumaa nyrkkeilysäkkiin, judotatamiin ja painimattoon. Paininäytökset ovat klo 11.15, 13.00 ja 15.00. Kamppailulajit kehittävät monipuolisesti sekä kehoa että mielenhallintaa. Tiesitkö muuten, että paini on yleisurheilun jälkeen Suomen menestyksekkäin laji kesäolympialaisissa?

  Soutu ja melonta
  Tule haastamaan soudun ja ratamelonnan olympiaurheilijat soutu- ja melontaergometrihaasteessa ja tutustumaan melonta- ja soutulajeihin. Parhaat vedot palkitaan! Paikan päällä ovat Pekingin kesäkisojen olympiahopeamitalistit Sanna Sten ja Minnan Nieminen sekä ratamelonnan olympiaedustajat Jenni Mikkonen ja Kalle Mikkonen.

  Keilailu
  Suomen Keilailuliiton lajipisteeltä löydät 12-metrisen keilaradan oikeine keiloineen. Voit sukeltaa keilailun saloihin asiantuntevassa opastuksessa, jossa on mukana maajoukkuevalmentajia. Keilailu on matalan kynnyksen liikuntalaji, joka sopii kaikenikäisille. Lue lisää Suomen menestyneimmästä palloilulajista Suomen Keilailuliiton ja Keilailu Suomen somealustoilta.

  Urheiluammunta
  Urheiluammuntaa voivat harrastaa kaikenikäiset tytöt ja pojat, miehet ja naiset. Lajin aloittamiselle ei ole ikärajoitusta tai erityisvaatimuksia, joten ampumaurheilu soveltuu lajina kaikille. Lajipisteellä tutustutaan ampumaurheiluun ja harjoitellaan turvallisesti SCATT-laserammuntavälineistöllä kokeneiden ohjaajien opastuksella. Ampumaurheilu kehittää keskittymiskykyä, tasapainoa, tarkkuutta ja kehon hallintaa sekä pitkäjänteisyyttä ja itsehallintaa. Lisätietoja Ampumaurheiluliiton kotisivuilta.

  Cheerleading
  Cheerleading on monipuolinen ja mukaansatempaava joukkueurheilulaji, joka sopii jokaiselle sukupuoleen, ikään tai taitotasoon katsomatta. Lajipisteellä pääset kokeilemaan lajiin kuuluvia stuntteja sekä akorobatiaa osaavien valmentajien ohjauksessa. Pääset testaamaan myös cheertanssia.

  Paraurheilu
  Paraurheilun lajipisteellä kuka vaan voi kokeilla paralajeihin liittyviä urheiluvälineitä ja osallistua esimerkiksi pyörätuolikorikseen. Esittelypiste toteutetaan Toyotan tukeman Para School Day -konseptin mukaisesti. Lajipisteellä voi kokea konkreettisesti, että kaikkia lajeja voi soveltaa ja jokainen liikkuu omalla tavallaan.

  Teqball-pöytä
  Kaarevan Teqball-pöydän ääressä pelivälineeksi käy jalkapallo, mutta sillä voi pelata myös Teqball-lentopalloa, -pingistä tai -tennistä. Teqballissa ei synny törmäyksiä toisten pelaajien kanssa, joten se sopii matalan kynnyksen harjoittelupisteeksi moneen lajiin, jossa tarvitaan heitto- ja kiinniottotaitoja, pallonkäsittelyä ja kehon koordinaatiota.

  Touhulan päiväkodit
  Touhulan pisteellä varhaiskasvatuksen ammattilaiset ohjaavat päiväkoti-ikäisten lasten liikkumista.
  Touhula on yksityisten päiväkotien ketju. Touhulan päiväkodeissa liikutaan vähintään 2 tuntia päivässä ja retkeillään lähiympäristössä.

  Keppihevosrata
  Helsinki Horse Shown keppihevosradalla voi kokeilla esteratsastusta keppihevosilla.

  Voimistelu
  Stadionin nurmialueella sijaitsevalla voimistelun lajipisteellä on voimistelurata, jossa voi kokeilla erilaisia voimisteluvälineitä Elise Gymnastics -voimisteluseuran opastuksella. Voimistelu kehittää monipuolisesti fyysistä voimaa, kuntoa, notkeutta, ketteryyttä, koordinaatiota ja tasapainoa. Elise Gymnastics tarjoaa lapsille ja nuorille ympäri Helsinkiä mahdollisuuden harrastaa voimisteluliikuntaa alkeista huipulle.

  Golf
  Golfista on kehittynyt yksi Suomen suosituimmista ulkoliikuntalajeista, jota voi harrastaa ympäri maata. Olympiapäivänä Stadionin minigolfradalla pääsee puttailemaan ja saamaan opastusta lajin pariin. Golfissa yhdistyvät liikunta, luonto ja sosiaalisuus. Laji sopii hyvin koko perheen harrastukseksi.

 • 10.00  Tapahtuma alkaa

  10.40  Tapahtuman virallinen avaus

  10.55  Soihtu lähtee liikkeelle fanfaarin säestyksellä

  10.57  Olympiatuli sytytetään

  11.05  Street-tanssiesitys

  11.15  Tanssiopetus

  11.15  Paininäytös, kamppailulajien pisteellä

  12.30  Street-tanssiesitys

  12.45  Tanssiopetus

  13.00  Paininäytös, kamppailulajien pisteellä

  14.00  Street-tanssiesitys

  14.15  Tanssiopetus

  14.45  Voimistelun esitys

  15.00  Paininäytös, kamppailulajien pisteellä

  15.30  Street-tanssiesitys

  15.45  Tanssiopetus

  16.00  Voimistelun esitys

  17.00  Tapahtuma päättyy

Hope-keräyspiste

Voit tuoda keräyspisteelle tarpeettomaksi jääneitä urheiluvarusteita, jotka Hope jakaa edelleen niiden tarpeessa oleville lapsille.
Lahjoitusten avulla Hope tukee vähävaraisten lasten mahdollisuuksia liikuntaharrastuksiin.
Lue lisää Hopen toiminnasta.

Suomen Olympiakomitea järjestää tapahtuman yhteistyössä Helsingin kaupungin, Olympiastadionin, Urheilumuseon sekä Olympiakomitean jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.