Tampereen Aikidoseura Nozomi ry

Aikido
Paikkakunta Tampere
Tähtimerkkilapset ja nuoret
Verkkosivunozomi.fi

Aikido on nykyaikainen vanhoihin japanilaisiin taistelutaitoihin perustuva budolaji. Sana aikido on japania ja tarkoittaa harmonisen voiman tietä. Aikidossa ei kilpailla, eikä kilpailuhenkisyys muutenkaan kuulu lajin luonteeseen tai harjoitteluun.

Aikido sopii kaiken ikäisille ja tasoisille ihmisille, ja se tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittää fyysistä ja henkistä taitavuutta yhdessä muiden kanssa. Junioriryhmän alaikäraja on 8 vuotta ja aikuisten harjoituksissa voi aloittaa pääsääntöisesti 13-vuotiaana. Alkuun pääsee heikommallakin fyysisellä kunnolla ja aikidon harjoittelu onkin erinomainen tapa lisätä kehon ja mielen hallintaa ja koordinaatiota, parantaa fyysistä ja henkistä hyvinvointia sekä lisätä itseluottamusta.

Aikidoa harjoitellaan isommassa porukassa pareittain, joten se tarjoaa hyvän mahdollisuuden myös tutustua uusiin ihmisiin ja luoda uusia ystävyyssuhteita. Harjoituksia on viikoittain (junioreille yksi harjoitus, aikuisille useita viikossa) ja perusharjoituskauden (noin 3 kk) jälkeen treenata voi juuri niin usein, kuin itse haluaa ja omaan aikatauluun sopii.

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry on saanut lasten ja nuorten Tähtiseura-laatumerkin.

Tutustu Tähtiseuroihin