Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Harrastusviikko

Seuraavaa valtakunnallista Harrastusviikkoa vietetään 6. - 12.9.2021

Harrastusviikko starttaa jälleen syksyllä! Tämä vuonna neljättä kertaa järjestettävä Harrastusviikko nivoutuu luontevasti osaksi Harrastamisen Suomen mallin mukaista toimintaa ja starttaa syksyn harrastuskauden. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.  Mikä sen parempi tapa esitellä paikallisia harrastusmahdollisuuksia kuin tuoda ne Harrastusviikolla lasten ja nuorten kokeiltavaksi kouluille.

Harrastusviikon omilta nettisivuilta löydät lisätietoa ja ideoita Harrastusviikon järjestämiseen: www.harrastusviikko.fi.

Uutta 2021: Harrastamisen teemapäivät

Teemapäivien idea on yhden päivän aikana tuoda tietyn teeman mukainen harrastaminen kouluille tai lähiympäristöön. Olympiakomitea kannustaa kouluja ja paikallisia urheiluseuroja yhteistyöhön ja OLYMPIAPÄIVÄN järjestämiseen. Tänä vuonna pidetään Tokion Olympialaiset ja ensi vuonna talvilajeille Pekingin Olympialaistet. Olympismin hengessä liikkumisen kipinä halutaan sytyttää myös mahdollismman monelle lapselle. Taustamateriaaleja ja ideoita Olympiapäivän toteuttamiseen löydät sivulta www.olympiakomitea.fi/olympiapäivä.

Harrastusviikko on nuorten oma idea

Idea harrastusviikosta lähti alun perin nuorten toiveesta saada paikkakunnan harrastusmahdollisuudet omalle koululle tai sen lähistöön kokeiltavaksi. Viikon aikana oppilaille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Vuosina 2018 ja 2019 kouluja kannustettiin avaamaan ovensa eri harrastusjärjestöille siten, että yhdistykset tulivat viikon aikana esittelemään toimintaansa oppilaille. Kouluilla järjestettiin myös paljon ilta- tai viikonlopputilaisuuksia, jotta vanhemmat saatiin mukaan. Osa kouluista toteutti viikon myös hyödyntämällä oppilaiden osaamista harrastusten esittelyssä. Vuonna 2020 koronapandemian rajoitti Harrastusviikon järjestämistä ja marraskuussa kokeiltiin virtuaalista harrastusviikkoa.

 

Harrastusviikolla tutustutaan ja kokeillaan erilaisia harrastuksia!

HARRASTUSVERKOSTO

Kansalaisopistojen liitto – Kehittämiskeskus Opinkirjo – Koululiikuntaliitto –  Lasten ja Nuorten keskus – Liikunnan aluejärjestöt – Lastenkulttuurikeskusten liitto – Mannerheimin Lastensuojeluliitto – Suomen 4H liitto –   Suomen Kirkkomusiikkiliitto – Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura – Suomen Nuorisoseurat  – Suomen Nuorisosirkusliitto – Suomen Olympiakomitea – Suomen Paralympiakomitea – Suomen Parkour ry – Suomen Partiolaiset – Suomen Vanhempainliitto  – Taiteen perusopetusliitto – Opetushallitus – Opetus- ja kulttuuriministeriö 

Harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt ovat muodostaneet avoimen yhteistyöverkoston, jonka tavoitteena on edistää koululaisten harrastamisen mahdollisuuksia. Verkoston yhteisenä tahtotilana on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus osallistua mielekkääseen, laadukkaaseen ja ryhmässä tapahtuvaan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä tai vapaa-ajalla. Verkostossa on vakituisten toimijoiden lisäksi mukana yksittäisten kuntien edustajia ja muita asiasta kiinnostuneita tahoja. Tervetuloa mukaan!