Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Taloushallinnon automatisointi

Urheiluseuran hallinnon vapaaehtoisten haaliminen on aina haastavaa. Mitä, jos taloushallinnon vapaaehtoisia ei enää tarvittaisikaan niin montaa ja niiden muutamankin tehtävä olisi automatisoitu? Se on mahdollista.

Taloushallinnon automatisointi ja digitalisointi on urheiluseurojenkin arkea. Kun automatisoinnin yhteydessä siirrytään yhden pankkitilin malliin, tehokkuus paranee entisestään ja samalla tuetaan myös hyvää hallintoa, kun kulujen hyväksyntä ja maksatus erotetaan eri henkilölle. Samalla Suomisportin seurapalvelunkin käyttö on entistäkin helpompaa.

Uuteen siirtyminen työllistää ja uuden omaksuminen vie aikansa, mutta panostus kannattaa. Päätös urheiluseuran taloushallinnon kehittämisestä kannattaa tehdä nyt ja lähteä liikkeelle!

Automatisoidun taloushallinnon etuja

  • Seuratalouden läpinäkyvyys kasvaa ja virheiden sekä väärinkäytösten riski pienenee
  • Aktiivien ja vapaaehtoistyöntekijöiden aikaa säästyy
  • Muodostuu koordinoitu ja yhtenäinen seuran toimintatapa, joka on helposti hallittavissa
  • Seuran ja joukkueiden taloudellinen tilanne on reaaliaikaisesti seurattavissa

Yhden pankkitilin mallin etuja

  • Seuratalous on kokonaisuudessaan reaaliaikainen, eikä joukkueiden erilliskirjanpitoja tarvitse tuoda vuosittain pääkirjanpitoon
  • Seura voi keskittää maksuliikenteen hallinnan pienemmälle määrälle vastuuhenkilöitä
  • Rahastonhoitajien työmäärä vähenee automatisoinnin ja keskittämisen ansiosta ja heille muodostuu selkeät vastuualueet joukkueen talouden seurannasta sekä ostolaskujen hyväksymisestä
  • Joukkuekohtainen seuranta ja budjetointi on mahdollista kustannuspaikkoja hallinnoimalla

Näin käyttöönotto etenee

Mikäli suunnittelette taloushallinnon sähköistämistä ja yhden pankkitilin käyttöönottoa, niin tarkempi suunnitelma rakennetaan yhdessä tilitoimistokumppanin kanssa. Siirtyminen sähköiseen taloushallintoon tapahtuu valitun kuukauden vaihteesta ja siirtymisen voi toteuttaa kuluvan tilikauden aikana. Ajallisesti koko taloushallinnon prosessien järjestämiseen ja opetteluun kuluu seurasta riippuen noin 1-3 kuukautta. Viimeistään tässä ajassa ohjelmisto tulee tutuksi ja hyödyt alkavat konkretisoitua arjessa.

Yhden tilin malliin siirryttäessä riittävä ajan varaaminen on tärkeää, sillä esimerkiksi koulutukset sekä pankin kanssa asioista sopiminen ottaa oman aikansa. Siirtymisen ajoitus on pohdittava tarkkaan ja tiedottaminen on suunniteltava hyvin. Siirtymisessä sekä kouluttamisessa seuran tukena ja neuvonantajana on tilitoimistokumppani.

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan seurakartoitukseen!

Olympiakomitean yhteistyökumppanit Visman Netvisor ja tilitoimisto Rantalainen auttavat sinua seurasi taloushallinnon kehittämisessä. Rantalainen auttaa tarvittaessa myös taloushallinnon automatisoinnissa ja yhden tilin mallin toteutuksessa.

Rantalainen tarjoaa nyt taloushallinnon kartoituksen kehitysehdotuksineen  urheiluseuroille. Veloituksettomassa seurakartoituksessa käydään yhdessä läpi seuran talous- ja palkkahallinnon nykytilannetta ja keskustellaan tulevaisuuden kehityskohteista ja mahdollisuuksista . Kartoitus kestää n. 45 – 60 minuuttia, ja seura saa kartoituksesta itselleen kirjallisen dokumentin.

Rantalainen on kotimainen talous- ja palkkahallinnon palveluita tarjoava yritys ja yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista. Rantalainen haluaa olla mukana kehittämässä suomalaista seuratoimintaa auttamalla urheiluseuroja toteuttamaan talous- ja palkkahallintoaan helposti ja tehokkaasti, kuitenkaan läpinäkyvyyttä ja lainmukaista oikeellisuutta unohtamatta. Urheiluseurojen talous- ja palkkahallinto sekä niiden erityispiirteet kuuluvat vahvasti Rantalaisen erityisosaamiseen. Rantalainen on mukana niin suomalaisten lajiliittojen toiminnassa kuin paikallisessa seuratoiminnassakin pyrkien kehittämään koko urheilutoimialan taloushallintoa kokonaisvaltaisesti.

Ilmoittaudu maksuttomaan seurakartoitukseen: https://www.rantalainen.fi/toimialaratkaisut/urheiluseurat/

 

 

 

Ajankohtaista

Seuraesimerkkejä ja oppaita