Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.02.2023 | Olympiakomitea | Uutinen

Opiskelijoiden Liikuntaliiton ja Olympiakomitean yhteisessä vaalipaneelissa aiheina korkeakoululiikunta ja opiskelijaurheilu

Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ja Olympiakomitea järjestävät eduskuntavaalipaneelin maanantaina 13. maaliskuuta klo 14–15.30. Vaalipaneelissa keskitytään korkeakoululiikuntaa ja opiskelijaurheilua koskeviin kysymyksiin.

Vaalipaneeliin kutsutaan liikuntaa ja opiskelijamaailmaa tuntevia ehdokkaita kaikista eduskuntaan valituista puolueista. OLL:n ja Olympiakomitean laatiman kysymyspatteriston lisäksi ehdokkaille on mahdollista esittää yleisökysymyksiä. Puolitoista tuntia kestävä paneeli striimataan OLL:n YouTube-kanavalla.

Korkeakoululiikuntaan ja opiskelijaurheiluun keskittyvällä vaalipaneelilla halutaan tuoda esiin korkeakouluopiskelijat, jotka ovat ryhmänä jääneet viimeaikaisen liikuntakeskustelun ulkopuolelle. Vaalipaneeli on osa OLL:n Liikuttavan arvokas -eduskuntavaalikampanjaa.

– Korkeakouluopiskelijoita on noin 300 000. Kun politiikassa käydään keskustelua liikkumattomuuteen liittyvistä ratkaisuista, ei opiskelijoiden hyvinvointia voida jättää huomiotta. Nykyiset opiskelijat ovat myös lähitulevaisuuden työvoimaa, sanoo OLL:n puheenjohtaja Emilia Junnila.

Olympiakomitean Liikettä Suomeen -kampanjassa haastetaan puolueet ja ehdokkaat nostamaan liikkeen, liikunnan ja urheilun lisääminen seuraavan hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi. Olympiakomitean julkaisemissa liikunnan ja urheilun vaalitavoitteissa ja OLL:n vaalitavoitteissa onkin paljon yhteistä: molemmissa nostetaan esiin esimerkiksi satsaukset rakenteisiin ja rahoitukseen sekä Liikkuvat-ohjelmien ja Harrastamisen Suomen mallin kehittäminen.

Lue lisää aiheesta