Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.03.2023 | Seuratoiminta | Uutinen

Suomen Olympiakomitea onnittelee helmikuun 2023 uusia Tähtiseuroja

Suomen Olympiakomitea yhdessä lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa onnittelee helmikuussa 2023 Tähtiseura-tunnustuksen saaneita seuroja.

Suomen Jääkiekkoliitto
Oulunkylän Kiekko-Kerho, lapset ja nuoret

Suomen Taitoluisteluliitto
Espoon Taitoluisteluklubi, aikuiset (seura jo ennestään lasten ja nuorten Tähtiseura)
Helsingin Taitoluisteluakatemia, lapset ja nuoret

Suomen Voimisteluliitto
Tapanilan Erä Voimistelujaosto, lapset ja nuoret

Tähtiseurat – seurojen laatuohjelma

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Osa-alueita on kolme: Lasten ja nuorten toiminta, aikuisliikunta ja huippu-urheilu. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtiseura-verkkopalvelu on avoin kaikille urheiluseuroille. Sen avulla seura voi kehittää toimintaansa ja tavoitella myös itselleen Tähtimerkkiä. Palvelussa urheiluseurat voivat tehdä omaa kehittämistyötään itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjän kanssa. Palvelu on helppokäyttöinen, seuralle maksuton ja se toimii osana Suomisport-seurapalvelua.

Tähtiseuroja on 601.

Lapset ja nuoret: 589 seuraa –  44 lajia
Aikuiset: 145 seuraa – 30 lajia
Huippu-urheilu: 21 seuraa – 4 lajia

Tutustu Tähtiseuraohjelmaan täällä

Lue lisää aiheesta