Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.03.2023 | Olympiakomitea | Uutinen

Opiskelijoiden Liikuntaliiton ja Olympiakomitean vaalipaneelissa pureudutaan korkeakoululiikuntaan ja opiskelijaurheiluun

Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ja Olympiakomitea järjestävät eduskuntavaalipaneelin maanantaina 13. maaliskuuta klo 14–15.30 Olympiastadionin kokoushuoneessa 1952. Vaalipaneelissa keskitytään korkeakoululiikuntaa ja opiskelijaurheilua koskeviin kysymyksiin.

OLL:n ja Olympiakomitean vaalipaneeliin osallistuu eduskuntavaaliehdokkaita kaikista eduskuntaan valituista yhdeksästä puolueesta: Henrika Backlund (RKP, Uusimaa), Konstantin Kouzmitchev (Kokoomus, Helsinki), Karoliina Kähönen (Liike Nyt, Pirkanmaa), Minna Minkkinen (Vasemmisto, Pirkanmaa), Amanda Pasanen (Vihreät, Helsinki), Jorma Piisinen (Perussuomalaiset, Uusimaa), Markku Rantahalvari (Sosialidemokraatit, Helsinki), Niklas Räsänen (Kristillisdemokraatit, Uusimaa) sekä Otto Suhonen (Keskusta, Uusimaa).

OLL:n ja Olympiakomitean laatiman kysymyspatteriston lisäksi ehdokkaille on mahdollista esittää yleisökysymyksiä. Puolitoista tuntia kestävä paneeli striimataan OLL:n YouTube-kanavalla.

Korkeakoululiikuntaan ja opiskelijaurheiluun keskittyvällä vaalipaneelilla halutaan tuoda esiin korkeakouluopiskelijat, jotka ovat ryhmänä jääneet viimeaikaisen liikuntakeskustelun ulkopuolelle. Vaalipaneeli on osa OLL:n Liikuttavan arvokas -eduskuntavaalikampanjaa.

Olympiakomitean Liikettä Suomeen -kampanjassa haastetaan puolueet ja ehdokkaat nostamaan liikkeen, liikunnan ja urheilun lisääminen seuraavan hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi. Olympiakomitean julkaisemissa liikunnan ja urheilun vaalitavoitteissa ja OLL:n vaalitavoitteissa onkin paljon yhteistä: molemmissa nostetaan esiin esimerkiksi satsaukset rakenteisiin ja rahoitukseen sekä Liikkuvat-ohjelmien ja Harrastamisen Suomen mallin kehittäminen.

Saapumisohjeet löytyvät stadionin sivuilta. Sisäänkäynti kokoustiloihin tapahtuu stadionin tornin juurella sijaitsevan Vierailijakeskuksen kautta.

Lisätiedot

Niko Peltokangas
pääsihteeri
Opiskelijoiden Liikuntaliitto
niko.peltokangas@oll.fi / +358 44 780 0210

Toni Ahva
yhteiskuntasuhdepäällikkö
Olympiakomitea
toni.ahva@olympiakomitea.fi / 0504409647

Lue lisää aiheesta