Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.08.2023 | Seuratoiminta | Tiedote

Etsi uusi harrastus Sporttihausta – nyt on aika sytyttää harrastamisen kipinä 

Hyvä harrastus antaa kipinää arkeen. Tänä syksynä harrastuksen löytäminen ja aloittaminen on helpompaa kuin koskaan. Suomisportin uudistuneesta Sporttihaku -palvelusta löytyy tuhansia harrastusmahdollisuuksia, SM-viikolla Lahdessa 3.-6.8. ja Olympiapäivänä Helsingin Olympiastadionilla 16.9. voi kokeilla yli 50 lajia, ja urheiluseuroissa eri puolella Suomea tarjolla on samanhenkistä harrastajien porukkaa syksyllä alkavissa ryhmissä.

Urheiluseurat ovat merkittävin suomalaisten liikuttaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Urheiluseuratoiminnassa on mukana jo 1,8 miljoonaa toimijaa. Suomen Olympiakomitea ja lajiliitot haluavat innostaa uusia liikkujia seuratoiminnan pariin. Urheiluyhteisön yhteinen Sporttihaku-palvelu mahdollistaa vaivattoman tavan etsiä jokaiselle sopiva liikuntaharrastus. Nyt on aika sytyttää oma harrastamisen kipinä.

– Uutta harrastusta ei tarvitse aloittaa hiki hatussa vaan jokaiselle löytyy laji, jota voi toteuttaa omassa tahdissa ja omaan elämäntilanteeseen sopien. Riittää että harrastuksesta on iloa itselle tai omalle lapselle. Uuden urheiluharrastuksen aloittaminen vaatii kokeilunhalua ja haluammekin madaltaa kynnystä erilaisiin lajikokeiluihin tuomalla seurojen tarjonnan helposti kaikkien ulottuville Suomisportin Sporttihaun avulla, hehkuttaa Jaana Tulla Suomen Olympiakomiteasta.

Tulla korostaa, että liikunta- ja urheiluharrastus on myös vastuullisuusteko, joka jokaisen on helppo tehdä.

– Suomalaisten heikkenevä toimintakyky horjuttaa hyvinvointia. Mikäli haluamme pitää yllä nykyistä elintasoamme ja elämänlaatuamme, on meidän ensisijaisesti huolehdittava omasta ja lastemme terveydestä.

– Voisiko meidän sukupolvemme vastuullisuusteko olla se, että luomme uudenlaisen elämäntavan, jossa ihmisten terveys, toimintakyky ja hyvinvointi ovat avainasemassa niin, että ne vaikuttavat positiivisesti työhön, tuottavuuteen, sote-kustannuksiin, mielenterveysongelmiin, maanpuolustukseen, ilmastonmuutokseen… läpi koko yhteiskunnan?

– Suomalaisilla on aina ollut tiivis suhde luontoon, liikuntaan ja urheiluseuratoimintaan. Voimmeko me yhdessä ajatella: Liikun, koska olen suomalainen, Tulla kysyy.

 

Sporttihaku

Sporttihaku on palvelu, joka kokoaa yhteen urheiluseurojen harrastukset. Se on yksi paikka, mistä harrastusta etsivän on helppo löytää urheilun koko tarjoama ja ilmoittautua mukaan. Sporttihaku tarjoaa seuroille ilmaisen markkinointikanavan. Tutustu Sporttihakuun.

SM-viikko Lahdessa 3.-6.8.2023

SM-viikko on urheilun monimuotoisuuden juhlaa maalla, vedessä ja ilmassa. SM-viikko esittelee urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle tuttuja ja myös ehkä hieman tuntemattomampia lajeja. Mukana mm. avovesiuinti, frisbeegolf, jousiammunta, kriketti, mölkky, rullaluistelu, tankotanssi ja x-trial sekä 15 muuta lajia. Tervetuloa Lahteen.

Olympiapäivä 16.9.2023

Olympiapäivä valtaa Helsingin Olympiastadionin lauantaina 16.9.2023. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kokeilla eri lajeja ja sytyttää kipinän uuteen liikuntaharrastukseen. Lue lisää.