Chengdu 2023: Universiadien kilpailutapahtumat käynnistyivät suomalaisten osalta jousiammunnalla – Vuorinen ja Toivanen selvittivät tiensä pudotuksiin

Chengdun universiadien kilpailutapahtumat avattiin suomalaisittain jousiammunnalla. Verne Vuorinen aloitti tähtäinjousen karsinnat varhain aamuyöllä Suomen aikaa. Vuorisen mukaan tekeminen oli ajoittain hyvää, mutta myös parannettavaa löytyi. 

– En ole aivan tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Oli ajoittain aika hakemista. Keli oli haastava. Sade ja tuuli hankaloittivat tekemistä, Vuorinen summasi kilpailun jälkeen.  

– Toisaalta pitää olla tyytyväinen. Edellisissä kansainvälisissä kilpailuissa en päässyt jatkamaan karsinnasta. Huomenna on välipäivä ennen seuraavaa kisaa, joten aion ottaa vaan iisisti ja ylihuomenna yritän saada ammunnan kuntoon matseja varten, hän jatkoi.  

Myös Vili Toivanen selvitti tiensä jatkoon taljajousen karsinnoista. Toivasen kilpailut jatkuvat Suomen aikaa perjantaina aamuyöllä. Pudotuksiin Toivanen lähtee positiivisin mielin.  

– Jäi kohtalaisen hyvä fiilis. Alussa lähti hyvin liikkeelle, mutta toisella puoliskolla oma tekeminen sotkeentui kovassa tuulessa, jonka onnistuin korjaamaan vasta lopussa. Alkupuoliskon kantama suoritus riitti kuitenkin pudotuksiin.  

Vaikka kisan aikana sateet yltyivät, eivät olosuhteet vaikuttaneet liikaa tekemiseen. 

– Paikalliset sateet ovat sen verran lämpimämpiä, joten ne eivät liikaa haitanneet. Olosuhteet olivat hellettä mukavammat. 

– Huomiseen lähden positiivisin mielin. Vastassa on hyviä ampujia, joten tulee tiukkaa kilpailu, Toivanen lisäsi.  

Suomalaiset Chengdun universiadeissa perjantaina 28.7. (Suomen aikaa)    

klo 4.25: M jousiammunta, taljajousi, pudotuskierrokset: Vili Toivanen 

klo 15: kilpailujen avajaiset

Valikoituja kilpailulähetyksiä voit seurata FISU.tv:stä.   

   

Vuoden 2023 kesäuniversiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 28.7.-8.8.2023. Chengdun universiadit oli alun perin tarkoitus järjestää elokuussa 2021, mutta kisoja jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi kaksi kertaa.      

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Univesrsitaire, International University Sports Federation) alalinen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeissa kilpaillaan erikseen kesä- ja talvilajeissa, ja kisoihin voivat osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskelevat tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistuneet 17–25-vuotiaat urheilijat.  

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin: Facebook, Twitter, Instagram.  

Suomen joukkueen yleisjohto:  

Jukka Tirri, joukkueen johtaja, jukka.tirri@olympiakomitea.fi

Juha Sten, joukkueen apulaisjohtaja, juha.sten@olympiakomitea.fi 

Aliisa Varuhin, tiedottaja, aliisa.varuhin@olympiakomitea.fi

Chengdun universiadien kotisivut   

Chengdun universiadit Olympiakomitean sivuilla

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista