Euroopan kisat 2023: Kisojen avauspäivänä suomalaisia padelissa ja ratamelonnassa

Euroopan kisat käynnistyvät Puolassa tänään keskiviikkona ja ensimmäiset suomalaissuoritukset nähdään padelissa ja ratamelonnassa. Padelissa pelataan ensimmäisen kierroksen ottelut, joissa suomaisista mukana ovat Saana Saarteinen ja Ella Sillanpää sekä Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen. Suomen naisia vastaan arvottiin turnauksen neljänneksi sijoitettu pari, Italian Carolina Orsi ja Giorgia Marchetti. Suomen miehet saavat vastaansa ruotsalaisparin Viktor StjernDaniel Appelgren. Euroopan kisojen padelturnauksessa on mukana 32 paria miehissä ja naisissa, ja jokaisella kierroksella voittajaparit etenevät jatkoon. 

Suomen naisten peli pelataan aamupäivällä päivän kolmantena otteluna. Miesten peli on vuorossa illalla tai torstaina aamulla riippuen muiden pelien kestosta.  

Ratamelonnassa Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen kilpailevat miesten kajakkikaksikoiden (K2) 500 metrin alkuerissä, joista kunkin erän voittaja etenee suoraan A-finaaliin. Erien sijat 2–7 etenevät iltapäivällä kilpailtaviin välieriin. 

Euroopan kisojen avajaiset järjestetään myös tänään alkaen klo 21.30. Suomen lippua avajaisissa kantavat ratameloja Netta Malinen ja jousiampuja Antti Tekoniemi. 

Euroopan kisoja voi seurata kisojen striimipalvelusta ja kisojen tulospalvelusivuilta sekä Suomen Olympiakomitean sivuilta ja Olympic Team Finlandin sosiaalisen median kanavista. Lisäksi Yle näyttää kanavillaan yleisurheilun EM-joukkuekilpailut. 

Suomalaiset Euroopan kisoissa keskiviikkona 21.6.

10.00 alkaen Padel, naiset: Saana Saarteinen ja Ella Sillanpää (ottelu järjestyksessä kolmantena)
10.00 alkaen Padel, miehet: Saska Huttunen ja Pyry Hyrkkönen (ottelu illalla tai torstaina aamulla)

Kaaviot ja pelijärjestys

11.53 Ratamelonta, miehet, K2 500 m, alkuerät: Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen.
(17.46 Ratamelonta, miehet, K2 500 m, välierät)
21.30 Avajaiset 

 

Krakova 2023 European Games: Suomen joukkue
Krakova 2023 European Games: Kisajärjestäjien sivut 

Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden yhdistyksen (EOC) järjestämä monilajitapahtuma. Puolassa 21.6.–2.7. järjestettävissä kisoissa on mukana 29 lajia ja 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. Euroopan kisat ovat 19 lajissa osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää ja 12 lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen status. Suomalaisurheilijoita on mukana 100 ja heidät nähdään 17 eri lajissa. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista