Maribor 2023: Nuorten kesäolympiafestivaalit alkavat 

Mariborin nuorten kesäolympiafestivaalit alkavat sunnuntaina. Suomen joukkueessa on 66 urheilijaa kahdeksassa eri lajissa, joita ovat judo, maantiepyöräily, maastopyöräily, telinevoimistelu, tennis, rullalautailu, uinti ja yleisurheilu. 

Sunnuntaina tenniksen kaksinpelit alkavat sekä tyttöjen että poikien ensimmäisellä kierroksella, joka pelataan loppuun maanantaina. Suomalaisittain kisat avaa Ilona Haavisto, joka kohtaa ensimmäisen kierroksen ottelussaan Saksan Emma Sophie Glaserin. Iltapäivällä Lukas Korsström kohtaa avausottelussaan Slovenian Ziga Seskon.

Sunnuntai-iltana on luvassa myös viralliset avajaiset. Suomen lippua avajaisissa kantavat keihäänheittäjä Rebecca Nelimarkka sekä judoka Aleksi Hukkanen. Hukkanen on EYOF-kisojen ensikertalainen ja Nelimarkka saavutti Banska Bystrican EYOF-kisoissa 2022 keihäänheiton kultaa. 

Avajaisia ja valikoituja kisastriimejä voi seurata EOC TV:stä. 

Suomalaiset EYOF-kisoissa sunnuntaina 23.7. (Suomen aikaa)

10.00 Tennis, kaksinpeli, Ilona Haavisto
14.30 Tennis, kaksinpeli, Lukas Korsström
21.00 Avajaiset  

Kisojen tulospalvelu
Kisastriimit EOC TV:ssä 

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. Vuoden 2023 talvikisat pidettiin Italian Friuli-Venetsia Giuliassa. 

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin: Facebook, Twitter, Instagram.
Kisat Olympiakomitean sivuilla.

Kilpailujen kotisivut. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista