Suomen Olympiakomitea onnittelee tammikuun 2024 uusia Tähtiseuroja

Suomen Olympiakomitea yhdessä lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa onnittelee tammikuussa 2024 Tähtiseura-tunnustuksen saaneita seuroja.

Suomen Jääkiekkoliitto
Juniori Hermes, lapset ja nuoret

Suomen Koripalloliitto
Lahti Basketball Juniorit ry, aikuiset (seura jo ennestään lasten ja nuorten Tähtiseura)

Suomen Painonnostoliitto
Harjun Woima Jyväskylä, aikuiset

Suomen Urheiluliitto
Kaarinan Ura, lapset ja nuoret

Tähtiseurat – seurojen laatuohjelma

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Osa-alueita on kolme: Lasten ja nuorten toiminta, aikuisliikunta ja huippu-urheilu. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtiseura-verkkopalvelu on avoin kaikille urheiluseuroille. Sen avulla seura voi kehittää toimintaansa ja tavoitella myös itselleen Tähtimerkkiä. Palvelussa urheiluseurat voivat tehdä omaa kehittämistyötään itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjän kanssa. Palvelu on helppokäyttöinen, seuralle maksuton ja se toimii osana Suomisport-seurapalvelua.

Tähtiseura-ohjelman pääyhteistyökumppani on Cloetta.

Tähtiseuroja on jo yli 600.
Lapset ja nuoret: 597 seuraa – 46 lajia
Aikuiset: 163 seuraa – 32 lajia
Huippu-urheilu: 25 seuraa – 6 lajia

Tutustu Tähtiseura-ohjelmaan!

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista