Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 30.5.2023

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 30.5. Hallitus kävi strategista lähetekeskustelua seura- ja jäsentoiminnan kokonaisuudesta ja hallituksen oman toiminnan kehittämisestä.

Olympiakomitean hallitus käsittelee kutakin strategian kolmea päävalintaa säännöllisin väliajoin kaksi kertaa vuodessa. Tällä kertaa hallitus kuuli seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tullan alustuksen strategisten tavoitteiden suunnassa tehtävästä työstä.

– Suomalaisen urheilujärjestelmän keskeinen valinta on seuratoiminta. Seurat toteuttavat pääosan organisoituneesta liikunnasta ja urheilusta Suomessa, ja Olympiakomitean ja lajiliittojen resurssit on suunnattu tukemaan järjestelmän toimintaa ja seuratoiminnan onnistumista. Seurojen tuottaman vapaaehtoistoiminnan arvo on vuosittain yli 700 miljoonaa euroa, eikä yhteiskunnallamme ole varaa kadottaa tuota työtä ja siihen liittyvää osaamista. Korona-ajan jälkeen tärkeä tehtävämme on ollut seurojen toimintaedellytysten turvaaminen, ja sitä työtä jatkamme myös tulevaisuudessa, kokousta johtanut Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo sanoo.

Lisäksi hallitus keskusteli oman toimintansa ja osaamisensa kehittämisestä. Hallitus päätti, että se osallistuu Järjestön hallitusosaaja -koulutuksen pohjalta toteutettuun sparraukseen. Jatkossa koko hallitukselle järjestetään laajempi hyvän hallinnon perehdytys uuden hallituksen aloittaessa. Lisäksi hallitus päätti, että sen jäsenet suorittavat kesän ja syksyn aikana SUEK:in urheilutoimijoille suunnatut verkkokoulutukset antidopingasioista (Puhtaasti paras) ja kilpailumanipulaation tunnistamisesta ja kohtaamisesta (Reilusti paras).

Suomen Olympiakomitean hallituksen seuraava kokous järjestetään 25.–26.8.

Kokouksen pöytäkirja (PDF)

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista