Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Unelmien liikuntapäivä

Kaikenlaisen liikkumisen popup-päivä 10.5.

Toukokuun 10. päivä vietetään koko Suomen yhteistä liikuntapäivää. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua! Suomi täyttyy iloisista ja yhdessä järjestetyistä liikunnan hetkistä.

Tule sinäkin ja sinun urheiluseurasi, yhdistyksesi, työpaikkasi, perheesi tms. rakentamaan liikkumisen liputuspäivää Suomen suurimmaksi liikkumisen tapahtumaksi! Kerää ihmisiä ympärillesi, pohtikaa omia liikkumisen unelmianne ja ideoikaa, miten toteutatte niitä yhteisenä liikkumisen juhlapäivänä. Voitte kokeilla uutta lajia, harrastaa pihapelejä, pitää kävelykokouksen, tutustua lähiluontoon – mitkä tahansa ideat kelpaavat!

Unelmienliikuntapäivä.fi-karttapalvelu on nyt auki: Ilmoita sinne tapahtumasi! Ihan kaikki tapahtumat – suuret ja pienet, avoimet ja suljetut – kannattaa ilmoittaa: luvassa on hienoja palkintoja! Näin olemme yhdessä tekemässä Suomen suurinta liikuntatapahtumaa, joka näkyy ja kuuluu isosti myös mediassa.

Unelmien liikuntapäivä järjestetään jälleen 10.5.2018, helatorstaina. Tule rakentamaan yhdessä liikkumisen liputuspäivää – vaikka lähtemällä luontoon!

Päivä on oiva tapa viettää aikaa yhdessä. Organisaatioita, jotka ovat kiinni helatorstaina rohkaisemme viettämään ETKOJA 9.5.: Pidä koulussasi, päiväkodissasi tai työpaikallasi Unelmien liikuntapäivä jo keskiviikkona ja innosta liikkumaan vaikka kotiporukalla 10.5.!

 

NYT ON HYVÄ HETKI IDEOIDA!

 • kokoa vaikka porukka ideoimaan: yhdessä on kiva toteuttaa
  • nappaa mukaan ystäväsi, naapurisi, työkaverisi tai joku muu tuttusi. Innokkaita Unelmien liikuntapäivän toteuttajia löytyy varmasti lähipiiristä.
  • kiva tapahtuma voi olla vaikka avoimet ovet, yhteistreenit lapsille ja aikuisille, yhteinen virkistyspäiväretki, iloiset palloleikit pihalla, kävelyretki lähiluontoon, taukojumppa pihalla, kahvitilassa tai luonnossa, kävelykokous, metsäseikkailu – vain taivas on rajana ideoille!
 • tapahtuma kannattaa ilmoittaa Unelmien liikuntapäivän omien sivujen tapahtumakarttaan: unelmienliikuntapäivä.fi. Myös etko-tapahtumat voi ilmoittaa karttapalveluun.
 • levitä tietoa, innosta ja kerro tapahtumasta tutuillesi ja innosta ihmisiä jo mukaan!
  • “Olemme jo mukana” -aineistoja voi käyttää kertoessanne omasta tapahtumastanne
  • Aineistopankista löytyy materiaaleja sekä sähköiseen että painettuun viestintään.


Tekstiä tueksesi eri kohderyhmille:

Tutustu Olympiakomitean uutiskirjepohjiin ja käytä hyväksesi omassa viestinnässäsi.

Innosta mukaan käyttämällä Unelmien liikuntapäivän materiaaleja! Aineistopankki löytyy täältä.

Taustaa

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on toteutettu jo kahtena vuonna liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivänä. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään kokeilemalla uusiakin tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivä on täyttynyt iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea. Vuoden 2017 tapahtumajärjestäjiltä tehdyn kyselyn mukaan 90 % järjestäjistä on valmis järjestämään tapahtumia myös tulevana Unelmien liikuntapäivänä. Mukaan kutsutaan niin isoja toimijoita kuin yksittäisiä ihmisiä. Vuonna 2018 erityisteemana on luonto.

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen ja haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä! Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot, ja vuonna 2018 viestimme Metsähallituksen kanssa yhteistyössä erityisesti luontoteemalla.

 

“Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua!”

 • Vuonna 2017 1300 karttapalveluun ilmoitettua tapahtumaa, joista 60% uusia kokeiluja
 • Lisäksi ilmoittamattomat lukuisat “omat” tapahtumat liikuttivat kymmeniä tuhansia
 • Tapahtuman järjestäneistä 90% on valmis järjestämään tapahtuman uudelleen
 • Twitterillä 10.5. lähes miljoonan tavoittavuus
 • Instragramissa lähes 2000 julkaisua
 • 146 mediaosumaa

60 %

uusia kokeiluja