Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Unelmien liikuntapäivä

Kaikenlaisen liikkumisen popup-päivä 10.5.2019

Toukokuun 10. päivä vietetään koko Suomen yhteistä liikuntapäivää. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua! Suomi täyttyy iloisista ja yhdessä järjestetyistä liikunnan hetkistä.

Tule sinäkin ja sinun urheiluseurasi, yhdistyksesi, työpaikkasi, perheesi tms. rakentamaan liikkumisen liputuspäivää Suomen suurimmaksi liikkumisen tapahtumaksi! Kerää ihmisiä ympärillesi, pohtikaa omia liikkumisen unelmianne ja ideoikaa, miten toteutatte niitä yhteisenä liikkumisen juhlapäivänä. Voitte kokeilla uutta lajia, harrastaa pihapelejä, pitää kävelykokouksen, tutustua lähiluontoon – mitkä tahansa ideat kelpaavat!

Tule rakentamaan yhdessä liikkumisen liputuspäivää!

 

Nyt on hyvä hetki ideoida!

 • Kokoa  porukka ideoimaan: yhdessä on kiva toteuttaa
  • nappaa mukaan ystäväsi, naapurisi, työkaverisi tai joku muu tuttusi. Innokkaita Unelmien liikuntapäivän toteuttajia löytyy varmasti lähipiiristä
 • Kiva tapahtuma voi olla vaikka avoimet ovet, yhteistreenit lapsille ja aikuisille, yhteinen virkistyspäiväretki, iloiset palloleikit pihalla, kävelyretki lähiluontoon, taukojumppa pihalla, kahvitilassa tai luonnossa, kävelykokous, metsäseikkailu – vain taivas on rajana ideoille!
 • Tapahtuma kannattaa ilmoittaa Unelmien liikuntapäivän tapahtumakarttaan: unelmienliikuntapäivä.fi  (2019 karttapalvelu avataan tammikuussa).

Unelmienliikuntapäivä.fi-karttapalvelussa voit tutustua vuoden 10.5.2018 tapahtumiin.
Vuoden 2019 karttapalvelu avataan tammikuussa.

Markkinointimateriaaleja käyttöösi

Unelmien liikuntapäivän tunnusta, bannereita ja julisteita sekä muita  markkinointimateriaaleja on helppo hyödyntää tapahtuman markkinoinnissa.
Aineistopankista löytyy materiaaleja sekä sähköiseen että painettuun viestintään. Aineistopankki löytyy täältä.

 • Levitä tietoa, innosta ja kerro tapahtumasta tutuillesi ja innosta ihmisiä jo mukaan!
 • “Olemme jo mukana” -aineistoja voi käyttää kertoessanne omasta tapahtumastanne

 

Taustaa

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on toteutettu jo kolmena vuonna liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivänä. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään kokeilemalla uusiakin tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivä on täyttynyt iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea. Vuoden 2018 tapahtumajärjestäjiltä tehdyn kyselyn mukaan 90 % järjestäjistä on valmis järjestämään tapahtumia myös tulevana Unelmien liikuntapäivänä. Mukaan kutsutaan niin isoja toimijoita kuin yksittäisiä ihmisiä.

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen ja haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä! Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot, ja vuonna 2018 viestimme Metsähallituksen kanssa yhteistyössä erityisesti luontoteemalla.

 

“Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua!”

 • Vuonna 2017 1300 karttapalveluun ilmoitettua tapahtumaa, joista 60% uusia kokeiluja
 • Lisäksi ilmoittamattomat lukuisat “omat” tapahtumat liikuttivat kymmeniä tuhansia
 • Tapahtuman järjestäneistä 90% on valmis järjestämään tapahtuman uudelleen
 • Twitterillä 10.5. lähes miljoonan tavoittavuus
 • Instragramissa lähes 2000 julkaisua
 • 146 mediaosumaa

60 %

uusia kokeiluja