Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Unelmien liikuntapäivä

Kaikenlaisen liikkumisen popup-päivä 10.5.

Toukokuun 10. päivä vietetään koko Suomen yhteistä liikuntapäivää. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua! Suomi täyttyy iloisista ja yhdessä järjestetyistä liikunnan hetkistä.

Tule sinäkin ja sinun urheiluseurasi, yhdistyksesi, työpaikkasi, perheesi tms. rakentamaan liikkumisen liputuspäivää Suomen suurimmaksi liikkumisen tapahtumaksi! Kerää ihmisiä ympärillesi, pohtikaa omia liikkumisen unelmianne ja ideoikaa, miten toteutatte niitä yhteisenä liikkumisen juhlapäivänä. Voitte kokeilla uutta lajia, harrastaa pihapelejä, pitää kävelykokouksen – mitkä tahansa ideat kelpaavat!

Päivän tueksi on tulossa karttapalvelu, jonne pääsee ilmoittamaan sekä kaikille avoimia että vain teidän porukalle tarkoitettuja tapahtumia. Ihan kaikki tapahtumat – suuret ja pienet, avoimet ja suljetut – kannattaa ilmoittaa! Näin olemme yhdessä tekemässä Suomen suurinta liikuntatapahtumaa, joka näkyy ja kuuluu isosti myös mediassa.

Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot. 
 
Unelmien liikuntapäivä järjestetään jälleen 10.5.2018, helatorstaina. Tule rakentamaan yhdessä liikkumisen liputuspäivää – vaikka luonnossa liikkumalla! 

Taustaa

Unelmien liikuntapäivä toteutettiin 10.5.2017 toisen kerran ja se oli osa Suomi 100 -juhlintaa. Tavoitteena oli innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään kokeilemalla uusiakin tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivä onnistui hienosti ja erilaisia iloisia tapahtumia ja tempauksia järjestettiin laajasti eri puolilla Suomea.  Unelmienliikuntapäivä.fi -karttapalveluun kirjattuja tapahtumia oli 1300 ja  lisäksi päivä innosti monia liikkumaan myös muuten vaan.

Tapahtumajärjestäjiltä tehdyn kyselyn mukaan 90 % järjestäjistä on valmis järjestämään tapahtumia myös ensi vuonna. Mukaan kutsutaan niin isoja toimijoita kuin yksittäisiä ihmisiä.

 

“Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua!”

  • Vuonna 2017 1300 karttapalveluun ilmoitettua tapahtumaa, joista 60% uusia kokeiluja
  • Lisäksi ilmoittamattomat lukuisat “omat” tapahtumat liikuttivat kymmeniä tuhansia
  • Tapahtuman järjestäneistä 90% on valmis järjestämään tapahtuman uudelleen
  • Twitterillä 10.5. lähes miljoonan tavoittavuus
  • Instragramissa lähes 2000 julkaisua
  • 146 mediaosumaa

60 %

uusia kokeiluja