Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Valmentajan työkalut

Valmentajan osaamisen tueksi

Suomalainen valmennusosaamisen malli on tehty kuvaamaan kokonaisvaltaisen valmentamisen kokonaisuutta. Valmentaja voi käyttää sitä oman osaamisensa arviointiin.  Tutustu valmennusosaamisen malliin tarkemmin (ppt-tiedosto).

Aloittelevan valmentajan ja ohjaajan avuksi on tehty verkkokoulutus, josta löytyy perustietoa harjoitusten suunnittelusta ja toteutuksesta. Löydät koulutuksen Oppimisareenalta. Oman toiminnan arviointiin aloitteleva valmentaja voi käyttää valmentajana onnistumisen kysymyslistaa. Avaa tästä valmentajana onnistumisen tarkistuslista (PDF).

Kaikille valmentajille sopivia materiaaleja ovat urheilijan polun asiantuntijatyöstöt, joihin on koottu viimeisin tutkimustieto eri vaiheiden harjoittelusta ja valmennuksesta. Lapsuusvaiheen, Valintavaiheen ja Huippuvaiheeen työstöt löytyvät näistä linkeistä.

Kasva urheilijaksi testi on hyvä väline lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen valmennuksen tueksi.

Itsearviointi on tärkeä osa valmentajana kehittymistä.

Kokeneemmalle valmentajalle on tehty itseopiskelumateriaali.

Valmentajuus seurassa -itsearviointityökalun kautta seura voi arvioida valmentajuuden nykytilaa ja suunnitella kehittämistoimintoja tulevaisuuteen.

Palautetta valmennuksesta

Seuran johtamisen sivuilta löytyy tyytyväisyyskyselyjä niin lapsille, nuorille, valmentajille kuin vanhemmillekin. Muodostelmaluistelun Valmentajakoulutuksessa osallistujat tekivät kyselylomakkeen, jolla valmentaja voi kysyä palautetta nuoriltakin urheilijoilta.