Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Unelmien Liikuntapäivä 10.5.

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2024 on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä

Unelmien liikuntapäivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Se on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua ja järjestää tapahtumia.

Unelmien liikuntapäivää on toteuttamassa suuri joukko eri toimijoita yhdessä. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

Päivä voi täyttyä esimerkiksi avoimista harjoituksista, pihaleikeistä, metsäseikkailuista, kävelykokouksista, taukojumpista, pyörälenkeistä ja lajikokeiluista. Kuka tahansa voi järjestää iloisen liikkumisen tapahtuman ja olla mukana rakentamassa liikkumisen juhlapäivää. Tapahtumia voivat järjestää esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, yritykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan.

Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Jos perjantai 10.5. ei ole ajankohdaltaan sopiva, voi Unelmien liikuntapäivää viettää jonain muunakin päivänä. Pitäkää etkot tai jatkot – pääasia on, että liike lisääntyy!

 

Tee Unelmien liikuntapäivänä oma liikettä lisäävä lupauksesi 

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivä on mukana mahdollistamassa toimintakykyistä Suomea. Nyt on oikea aika tehdä liikettä lisäävä lupaus, liikkua itse tai liikuttaa muita sen mukaisesti.  

Kerro mikä on sinun lupauksesi omassa tai yhteisösi arjessa, perheenjäsenenä tai ystävänä, työkaverina tai valmentajana. Viesti lupauksestasi somessa 10.5. aihetunnisteilla #unelmienliikuntapäivä, #LupausSuomelle / #LöftetillFinland.  

Ideoita ja inspiraatiota voit hakea muiden antamista lupauksista Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -verkkosivujen lupaukset-osiosta. 

Seuraa Unelmien liikuntapäivän sometilejä, jotta pysyt ajan tasalla päivän tapahtumista ja uutisista.

Kokonaisuutta koordinoi Suomen Olympiakomitea. Jokaisen omalla vastuulla on liikkua turvallisesti ja viranomaisten ohjeet huomioiden.

Lisätiedot ja kyselyt: ulp (at) olympiakomitea.fi

 • Tervetuloa rakentamaan Suomen suurinta ja iloisinta liikkumisen juhlapäivää! Unelmien liikuntapäivän tapahtuman järjestäjänä olet itse vastuussa kaikesta omaan tapahtumaan liittyvästä toiminnasta ja tapahtuman onnistumisesta. Alla löydät vinkkejä tekemiseen!

  Kokoa porukka ja ideoi!

  Tapahtuman voi ideoida yksin tai yhdessä! Kuka tahansa voi järjestää liikkumisen tapahtuman, mutta yhdessä vastuun voi jakaa useamman kesken. Ota mukaan ystäväsi, naapurisi tai houkuttele mukaan harrastus- tai työpaikan porukka ja ideoikaa yhdessä tapahtuma.

  Markkinoi tapahtumaasi

  Kun tapahtuma on suunniteltu, kerro siitä muille. Näin teet näkyväksi, mitä kaikkea Unelmien liikuntapäivänä tapahtuu ja olet mukana osana suurta liikkumisen juhlapäivää.

  • Kerro tapahtumasta kanavissa, joita mahdolliset osallistujat seuraavat: jaa se somessa kavereillesi, harrastepiirissä, lähikaupan ilmoitustaululla, uutiskirjeessä, jne.
  • Käytä sosiaalisen median kanavissa tunnistetta #unelmienliikuntapäivä.
  • Hyödynnä valmiita viestintäaineistoja, mm. logoja ja somepohjia. Aineistopankkiin pääset täältä.
  • Laita vinkkiä paikallismedioiden Minne mennä -palstoille, jos tapahtumaasi toivotaan paljon väkeä ja soita vaikka paikalliselle toimittajalle!

  Luvat ja ilmoitukset

  Tarvittavien lupien hakeminen ja ilmoitusten tekeminen on tapahtuman järjestäjän vastuulla, ja niiden määrä riippuu tapahtuman luonteesta ja koosta. Aivan kaikista yleisötilaisuuksista ei tarvitse ilmoittaa. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä esimerkiksi sellaisesta yleisötilaisuudesta, joka osanottajien vähäisen määrän, tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan vuoksi ei edellytä toimenpiteitä järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai sivullisille ja ympäristölle aiheutuvan haitan estämiseksi taikka erityisiä liikennejärjestelyjä.

  Mikäli olet epävarma ilmoituksen tekemisestä, ota yhteyttä tapahtuman järjestämispaikan poliisiin ja selvitä paikallinen kanta. Lisätietoa: https://poliisi.fi/yleisotilaisuudet.

  Vaikka tapahtumanjärjestäjällä olisikin vastuuvakuutus, jokainen osallistuja liikkuu aina kuitenkin omalla vastuullaan ja vastaa omasta tapaturmaturvasta. Kerro ihmisille, että tehdään iloinen tapahtuma yhdessä ja muistuta, että jokainen liikkuu omalla vastuullaan.

 • Aineistopankista löydät päivitetyt materiaalit, joita voit käyttää Unelmien liikuntapäivästä viestimiseen ja muiden kannustamiseen somessa.

  Materiaalit löytyvät aineistopankista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

  Aineistopankista löydät myös ohjeet oman logon liittämiseen.

  Siirry aineistopankkiin.

 • Drömmarnas motionsdag 10 maj – viktig information för aktörer

  Den gemensamma festdagen för motion för hela Finland, Drömmarnas motionsdag, firas igen den 10 maj! Drömmarnas motionsdag omfattar all slags motion som alla kan delta i. Vänligen förmedla meddelandet till dina samarbetsparter och intressentgrupper!

  Drömmarnas motionsdag är en konkret handling som vi vill väcka motionsgnistan med hos alla.

  Drömmarnas motionsdag som firas onsdagen den 10 maj är ett fint tillfälle att röra på sig tillsammans till exempel under arbets- eller skoldagen, besöka de lokala klubbarna, föreningarna och motionscentren på kvällen eller arrangera drömmarnas motionsträning tillsammans med vänner i kommunens motionsställen eller ute i den närliggande naturen. Vi kan alla tillsammans skapa förutsättningar för allt detta genom att arrangera evenemang, öppna våra dörrar, informera om möjligheter och inspirera människor att delta.

  Arrangera ditt eget evenemang och marknadsför det

  Nu kan vi igen arrangera evenemang på plats under Drömmarnas motionsdag. Planera ditt evenemang tillsammans med dina grannar, arbetskamrater, idrottsförening osv.! När planerna är färdiga är det dags att marknadsföra evenemanget.

  Sprid budskapet i god tid i dina egna kanaler och inspirera alla att delta i motionens festdag!

  Material i bruk & sociala medier

  Materialen till Drömmarnas motionsdag är tillgängliga för alla. Ta i bruk de färdiga materialen du hittar i materialbanken, med flera lösningar för sociala medier!

  På sociala medier används hashtaggarna #drömmarnasmotionsdag och #unelmienliikuntapäivä.

  Vi delar också deltagarnas innehåll i de olika kanalerna för Drömmarnas motionsdag, både före och under evenemangsdagen.

  Lov och anmälningar

  Arrangörer av tillställningar är ansvariga för att söka lov eller anmäla sina tillställningar till polisen.

  Vänligen kontakta den lokala polismyndigheten om du är osäker: https://poliisi.fi/sv/offentlig-tillstallning.

  Alla motionärer motionerar på eget ansvar och ansvarar också för sitt eget försäkringsskydd för olyckor, även om arrangören har ansvarsförsäkring.

 • The Exercise Day of Your Dreams on May 10th

  The Exercise Day of Your Dreams, the celebration of exercise for everyone in Finland, will be held once again on May 10th! The Exercise Day of Your Dreams is the day for all kinds of movement where anyone can participate. Make sure to let your collaboration partners and stakeholders know, too!

  The Exercise Day of Your Dreams is a concrete act, with which we want to ignite the spark of movement in everyone.

  Celebrated on Wednesday May 10th, the Exercise Day of Your Dreams is a great opportunity to move together during a work or school day, look closer into what local clubs, associations and fitness centers have to offer, or organize the training session of your dreams with your friends at sports venues or local nature in your municipality. Together we can all create conditions for movement by organizing events, opening our doors, informing about opportunities and encouraging others to join.

  Arrange your event and advertise it

  Now we can again arrange events on the Exercise Day of Your Dreams. Plan your event with your neighbors, colleagues, sports club etc.! When the plans are ready it is time to market the event. Spread the message early enough in your own channels and inspire others to attend the celebration for movement!

  Materials for use & social media

  Materials for the Exercise Day of Your Dreams are available to everyone in our public material bank. You can make use of the different ready-made social media templates.

  Use the hashtags #exercisedayofyourdreams and #unelmienliikuntapäivä in social media.

  We are also going to share participants’ content in our different channels both before and during the event day.

  Permits and notifications

  Event organizers are responsible for applying for necessary permits and/or notifying the police of their event.

  Please consult the local police department to find out if your event needs a permission: https://poliisi.fi/en/public-events

  All participants exercise at their own responsibility and are responsible for their own casualty insurance cover even if the event organizer has an insurance against liability.

 • Mikä on Unelmien liikuntapäivän historia?

  Olympiakomitean koordinoima Unelmien liikuntapäivä on osa kansainvälistä WHO:n Move for Health -päivää. Unelmien liikuntapäivä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 liikkumisen pop up -päivänä priimusmoottorinaan Yksi elämä -terveystalkoot ja Olympiakomitean koordinoima Liikkujan polku -verkosto. Vuonna 2017 Unelmien liikuntapäivä toteutettiin osana Liikkumisen unelmavuotta ja se kuului Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Vuonna 2018 päivän yhteistyökumppanina oli Metsähallitus ja vuotta myöhemmin 2019 Unelmien liikuntapäivänä Suomi täyttyi iloisista eri-ikäisten yhteisistä liikunnan hetkistä, kun teemana oli eri-ikäisten yhdessä liikkuminen. Vuosina 2020 ja 2021 Unelmien liikuntapäivä toteutettiin poikkeusolojen vuoksi sosiaalisen median kampanjana ja ihmisiä innostettiin jakamaan somessa se, miten liikkuvat koti­oloissa tai vastuullisesti ulkoillen.