Unelmien liikuntapäivä laittaa lupaukset liikkeelle 10.5. – ole mukana #LupausSuomelle!

Suomalaisten liikkumattomuus ja toimintakyvyn heikkeneminen ovat herättäneet viime vuosina runsasta keskustelua. Suomalaisten heikko toimintakyky heijastuu yhteiskunnallisiin kustannuksiin, mutta vaikuttaa oleellisesti hyvinvointiin myös yksilötasolla.

Perjantaina 10.5. vietettävä Unelmien liikuntapäivä kannustaa jokaista antamaan oman lupauksensa liikkumisen edistämiseksi ja rohkaisee kaikkia liikkumaan juuri itselle mieluisalla tavalla. Liikuntalupaus voi liittyä niin työmatkaliikuntaan, yhteistreeneihin ystävän kanssa tai oman pään tuulettamiseen iltakävelyllä.

Mitä enemmän lupauksia, sitä enemmän liikkumiseen rohkaisevia esimerkkejä – niin Unelmien liikuntapäivänä kuin vuoden kaikkina muinakin päivinä! Mikä siis on sinun lupauksesi liikkeen lisäämiseksi? Jaa lupauksesi aihetunnisteilla #unelmienliikuntapäivä ja #LupausSuomelle!

Unelmien liikuntapäivä näkyy ja kuuluu ympäri Suomen!

Unelmien liikuntapäivänä on järjestetty jo vuosien ajan mitä hienompia tapahtumia. Näitä tapahtumia löydät esimerkiksi kuntien ja eri toimijoiden nettisivuilta ja sosiaalisen median kanavista tunnisteella #unelmienliikuntapäivä / #drömmarnasmotionsdag.

Alla esimerkkejä Unelmien liikuntapäivän tapahtumista ja tarjonnasta.

Helsingin kaupunki Maksutonta ulkokuntosaliohjausta kolmena perjantaina toukokuussa ympäri Helsinkiä! Helsingin liikuntapalvelut järjestävät maksutonta ulkokuntosaliohjausta ikäihmisille ja muille kiinnostuneille kaiken kaikkiaan seitsemällätoista ulkokuntosalilla eri puolilla kaupunkia.

Iin kunta Iin hyvintointipalvelut ja Meidän Iin Harrastamisen Suomen malli -hanke järjestävät Iisi-areenalla mahdollisuuden kokeilla erilaisia liikuntamuotoja ja lajeja perjantaina 10.5. Tapahtuma on ilmainen, ja avoin kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille.

Jaguar Spirit Athletes (Jyväskylä) Avoimia treenejä eri ikäisille cheerleadingista kiinnostuneille toukokuussa!Treeneihin voit osallistua ilman aiempaa kokemusta tai lajitaustaa.

Lempäälän kaupunki Monipuolista tekemistä kaikenikäisille Lempäälässä perjantaina 10.5. Aktiviteetit ovat maksuttomia.

Raahen kaupunki Tekemistä lapsille ja aikuisille Raahen kaupungin ja alueen urheiluseurojen toteuttamana perjantaina 10.5. Lapsille avoimia lajikokeilupisteitä ja aikuisille ohjattu toiminnallinen treeni.

Siuntion kunta Yhteislenkkiä, firsbeegolfia, uintia… Unelmien liikuntapäivä näkyy ja kuuluu Siuntiossa perjantaina 10.5.

Turun Naisvoimistelijat Avoimet ovet Turun Naisvoimistelijoiden harjoituksiin perjantaina 10.5. Avoimien ovien päivänä harjoitusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille.

Äänekosken kaupunki Unelmien liikuntapäivä ikäihmisille perjantaina 10.5., jossa yhteisenä tekemisenä pelejä, leikkejä ja erilaisia toimintapisteitä.

Unelmien liikuntapäivän kuntien tapahtumat koostettuna.

Kurkkaa myös hashtagit #LupausSuomelle / #LöftetillFinland ja #Liikkumishaaste, ja katso löytyisikö sinun Unelmien liikuntapäivääsi täältä inspiraatiota tai mieluisaa tekemistä!

Mikä Unelmien liikuntapäivä?

Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivää koordinoi Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

Lue lisää Unelmien liikuntapäivästä

Lataa Unelmien liikuntapäivän materiaalit ja somekuvat tästä

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista