Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Vuonna 2020 liikkumisen ilo näkyi somessa

Vuosittain järjestettävää Unelmien liikuntapäivää vietettiin viidettä kertaa sunnuntaina 10.5.2020. Koska koronatilanteen vuoksi tapahtumia ei voinut järjestää, toteutettiin kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä tänä vuonna sosiaalisen median kampanjana. Päivä innosti ihmiset liikkeelle omissa kodeissa ja luonnossa ympäri Suomen. Osallistujat jakoivat liikuntavinkkejä, kuvia, kotivideoita ja muita liikkumaan kannustavia sisältöjä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Vuoden teema ”kaveri mukaan” eli mukana siten, että ihmiset haastoivat kavereitaan liikkumaan.

Unelmien liikuntapäivänä liikuttiin vastuullisesti monin eri tavoin. Kun jossain hiihdettiin lumisateessa tai jumpattiin kotosalla, nautittiin toisaalla kesäisestä metsäretkestä auringossa. Unelmien liikuntapäivä oli monelle myös unelmien äitienpäivä. Päivää vietettiin monessa perheessä yhdessä äidin kanssa liikkuen.

 

Liikutaan jälleen vastuullisesti 10.5.2021!

Unelmien liikuntapäivä liikuttaa taas ensi keväänä 10.5. Päivä osuu maanantaille, mutta etkoja voi pitää jo sunnuntaina, joka on jälleen myös äitien juhlapäivä. Kevään koronatilanteesta riippuen unelmia toteutetaan joko pienimuotoisten tapahtumien muodossa tai viime kerran tapaan kodeissa ja somessa. Varaudumme erilaisiin vaihtoehtoihin ja seuraamme tilannetta. Päivitämme sivuja pian, joten pysythän kuulolla!

 

www.unelmienliikuntapaiva.fi

#unelmienliikuntapäivä

Taustaa

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen.  Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä, joka on järjestetty jo neljä kertaa. Päivä täyttyy iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea. Tapahtumia voivat järjestää esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan.

Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot.  Päivää koordinoi Suomen Olympiakomitea. Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää.  Haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä!

Tunnelmia vuodelta 2019

 

“Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua!”

TUNNUSLUKUJA v. 2019

  • Noin 130 000 ihmistä osallistui päivään järjestämällä tapahtuman tai liikkumalla muiden tapahtumissa
  • Tapahtumia ilmoitettiin karttapalveluun 928 kappaletta
  • Tapahtuman järjestäneistä 83% aikoo osallistua Unelmien liikuntapäivään uudelleen
  • #unelmienliikuntapäivä-julkaisuja jaettiin sosiaalisessa mediassa yli 1800 kappaletta
  • Lue lisää päivän tunnelmista täältä.