Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Olympiapäivä

Uusi harrastus piristää lapsen arkea!

Harrastus tuo elämään paljon hyviä asioita: uusia taitoja ja onnistumisen kokemuksia, uusia ystäviä ja yhteisöllisyyttä sekä vaihtelua ja virkistystä normaaliarkeen. Parhaimmillaan uusi harrastus voi sytyttää kipinän, joka imaisee mukaansa ja antaa elämälle aivan uuden suunnan. Vain kokeilemalla voi tietää, mikä harrastuksista on se oma, itselle parhaiten sopiva juttu.

Olympiapäivä 6.9. käynnistää Harrastamisen Suomen malliin liittyvän lasten harrastusviikon. Mallin tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieluisan harrastuksen koulupäivän yhteyteen.

Tiesitkö, että olympialiike on muutakin kuin urheilua?

Olympiapäivä on kansainvälisesti tunnettu juhlapäivä, jota vietetään eri puolilla maailmaa. Olympiapäivänä juhlitaan olympialiikkeen aatepohjaa, joka yhdistää urheilun, kulttuurin ja kasvatuksen.

Suomessa Olympiapäivä toteutetaan siten, että siihen voivat osallistua kaikki. Suomen Olympiakomitea tarjoaa Olympiapäivänä virikkeitä harrastamiseen ja ideoita olympia-aatteen toteuttamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa vinkkejä, ohjeita ja kouluille suunnattuja sisältöjä, joiden avulla opettajat ja eri-ikäiset lapset voivat saada uutta inspiraatiota vapaa-ajan viettoon.

Vinkkejä Olympiapäivän toteuttamiseen löydät täältä!

Liikuntakipinä löytyy urheiluseurasta

Harrastusviikon aikana 6.-10.9. oppilaille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa – lasten toiveet ja oman paikkakunnan tarjonta huomioiden. Tänä vuonna Harrastusviikko järjestetään neljättä kertaa. Ideoita uusiin harrastuksiin voi käydä etsimässä ympäri vuoden Harrastusviikon verkkosivuilta.

Liikunta- ja urheiluharrastuksen löytämiseksi parhaan avun tarjoavat urheiluseurat kautta maan.

Olympiakomitea ja lajiliitot ovat kutsuneet noin 500 helsinkiläistä alakoululaista kokeilemaan eri liikuntalajeja Olympiapäivänä Helsingin Olympiastadionille. Kokeilusta on tarkoitus kasvattaa vuotuinen Olympiapäivän tapahtuma harrastamisen ja liikunnan riemun ympärille.

Lataa Olympiapäivän somemateriaalit tästä ja ole mukana Olympiapäivän vietossa!

Löydä harrastus: