Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Olympiapäivä

“Kaikki lähtee kipinästä!”

Olympiapäivää vietetään Suomessa ensimmäistä kertaa 6.9.2021.

Tervetuloa mukaan!

Olympiapäivää on vietetty vuodesta 1948 lähtien. Nykyisin lähes 200 kansallista Olympiakomiteaa ympäri maailmaa järjestää Olympiapäivän kunniaksi erilaisia tapahtumia. Tapahtuman avulla halutaan tuoda esille olympismin arvoja ja rohkaista kaikenikäisiä ihmisiä liikkumaan. Maailmanlaajuista olympiapäivää vietetään olympialiikkeen perustamispäivänä 23. kesäkuuta. Suomessa Olympiapäivää juhlitaan harrastusviikon yhteydessä syksyisin.

Olympiapäivänä liikkumisen kipinää sytytetään kouluissa ja paikkakunnittain vahvalla yhteistyöllä kuntien, koulujen ja paikallisten urheiluseurojen kesken.

Järjestä oman koulun leikkimieliset Lasten Olympialaiset!

  • Lasten olympialaisten järjestämisessä annetaan kouluille täysin vapaat kädet. Jokaisesta tapahtumasta tulee siis koulun oman ilmeen mukainen.
  • Kyseessä voi olla muutaman tunnin tai vaikka useamman päivän tapahtuma, saatte itse päättää. Myös lajit ovat koulujen itse päätettävissä. Mitä useampi laji ohjelmassa on, sitä paremmin pääsevät lapset ja nuoret kokeilemaan ja tutustumaan erilaisiin lajeihin. Lajeja voidaan järjestää sekä ulkona että sisällä.

Olympiapäivä Olympiastadionilla 6.9.2021

Sytytetään liikunnan kipinä satoihin lapsiin ja nuoriin!

Tule tutustumaan liikuntaharrastuksiin Olympiastadionille 6.9.2021

Olympiapäivänä 6.9. Olympiakomitea, yhteistyössä sidosryhmien kanssa, järjestää yleisötapahtuman Olympiastadionilla klo 9:00 -16:00

Tapahtumaan kutsutaan lähialueiden koulujen lapsia kokeilemaan lasten- ja nuorten harrastustoiveiden top-lajeja.

Nähdään Olympiastadionilla!