Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Miten mukaan Tähtiseura-ohjelmaan?

Tähtiseura-ohjelmasta tukea seuran kehittämistyöhön

Seuran kehittäminen on innostavaa ja sitouttaa jäseniä seuran toimintaan. Tuemme kehitystyötä tarjoamalla seuroille maksuttoman Tähtiseura-verkkopalvelun ja paljon erilaisia työkaluja. Toimintaa voi kehittää omaan tahtiin osa-alue kerrallaan.  

Tähtiseura-ohjelmassa kehittämistyötä tehdään lajikohtaisesti. Ohjelmaan voivat ilmoittautua ja Tähtimerkkiä lähteä tavoittelemaan kaikki laadun kehittämisestä kiinnostuneet seurat tai seurojen lajijaostot, joiden lajiliitto on Olympiakomitean jäsenliitto. Tarkista tästä mitkä lajiliitot ovat Olympiakomitean jäseniä.

Kehittämistyön tekeminen yhdessä vie seuran toimintaa sujuvasti eteenpäin!

Seuraan kannattaa perustaa kehittämistiimi, jonka tavoitteena on innostaa ja innostua sekä varmistaa, että seura kulkee läpi polun Tähtiseuraksi. Tiimi tuo prosessiin seuran eri toimijoiden ja toimintojen näkökulmia ja varmistaa, että seura varmasti hyötyy prosessista. Suosittelemme, että tiimissä on vähintään 3-5 henkilöä toiminnan eri osa-alueilta. Mukana on hyvä olla vähintään yksi valmennuksen/ohjauksen edustaja ja yksi johdon edustaja.

Askeleet aloittamiseen:

Kehittämistyöhön sisältyy itsearviointia ja siihen on hyvä varata riittävästi aikaa. Uudelleen auditoitavat seurat 2-4 kk ja uudet Tähtimerkkiä tavoittelevat seurat 3-9 kk.

1. Valitkaa osa-alue tai useampi, jota haluatte lähteä kehittämään (lapset ja nuoret, aikuiset, huippu-urheilu*)Tarkista tästä mitä osa-alueita oma lajiliitto voi auditoida.

2. Kootkaa kehittämistiimi, joka tutustuu ohjelman laatutekijöihin.Lue lisää laatutekijöistä. Tiimi tekee suunnitelman ja aikataulun kehittämisprosessista.

3. Liittykää Suomisportin Tähtiseura-verkkopalveluun. 

  • Tähtiseura-verkkopalvelu toimii osana Suomisport- digipalvelua. Ottaaksenne Tähtiseura-verkkopalvelun käyttöönne, tutustukaa Suomisport käyttöönoton ohjeisiin.
    • Jokaisella tiimin jäsenellä tulee olla omat Tähtiseurakäyttäjä-käyttöoikeudet, jotka seuran Suomisport-pääkäyttäjä voi myöntää. Ohje pääkäyttäjälle.
    • Tähtiseura-verkkopalvelun käyttäminen ei edellytä maksupalvelusopimuksen aktivointia, johon tarvitaan yhdistysrekisteriote/seuran nimenkirjoittajien tiedot, vaan verkkopalvelun voi ottaa Suomisportissa käyttöön heti, kun kehittämistiimin käyttöoikeudet ovat kunnossa. Käyttö on maksutonta.

4. Lajiliittojen, aluejärjestöjen, TUL:n ja Paralympiakomitean seurakehittäjät auttavat kehittämistyössä ja auditoivat seuran Tähtiseuraksi. 

 

 

*Huippu-urheilun osa-alueen kehittäminen edellyttää, että lajiliitto on käynnistänyt huippu-urheilun Tähtiseura-ohjelman osa-alueen ja valinnut seuran mukaan ohjelmaan. 

Muut ohjeet

Olemme koonneet erilliset ohjeet monilajiseuroille sekä jalkapalloseuroille:

Tutustu monilajiseurojen ohjeeseen tästä.  (Suomisport tukisivuston ohje)
Tutustu jalkapalloseurojen ohjeeseen tästä. (Suomisport tukisivuston ohje)