Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Miten mukaan Tähtiseura-ohjelmaan?

Tervetuloa Tähtiseuran kehittämispolulle!

Seuran kehittäminen on innostavaa! Se kannattaa tehdä yhdessä asiasta innostuneen tiimin kanssa. Kehittämisen apuvälineenä toimii Tähtiseura-verkkopalvelu (avautuu 1.10.2018) ja paljon erilaisia työkaluja.  Kehittämistä voi tehdä omaa tahtia pala kerrallaan.

Tähtiseuran polulla on kolme vaihetta:

1. Innostumme seuran kehittämisestä

 • Tiimin kokoaminen
 • Ilmoittautuminen mukaan

2. Tahdomme toimia laadukkaasti

 • Toimintaa kehitetään laatutekijöiden mukaisesti
 • Hyödynnetään työkaluja
 • Seura auditoidaan Tähtiseuraksi. Uudelleenauditointi kolmen vuoden välein.

3. Osaamme kehittää seuraa paremmaksi (vapaavalintainen mahdollisuus seuralle)

 • Toimintaa kehitetään strategisella otteella
 • Verkostoidutaan ja toimitaan yhdessä tavoitteiden mukaisestti
 • Vaikuttavuutta arvioidaan

Näin pääsette alkuun!

Tähtiseura-ohjelmaan voivat ilmoittautua kaikki laadun kehittämisestä kiinnostuneet seurat, joiden lajiliitto on Olympiakomitean jäsenliitto. Voit tarkistaa asian tästä>

Tähtimerkin saaminen edellyttää auditointia, joka on lajiliiton vastuulla.  Voit tarkistaa tästä mitä osa-alueita kukin lajiliitto voi auditoida.

 1. Valitkaa osa-alue(et), jota haluatte lähteä kehittämään (lapset ja nuoret, aikuiset, huippu-urheilu*) ja tarkistakaa onko lajiliitolla osa-alueeseen auditointivalmius.
 2. Kootkaa seurastanne tiimi, joka tutustuu laatutekijöihin ja tekee suunnitelman sekä aikataulun kehittämisprosessista.
 3. Liittykää Tähtiseura-verkkopalveluun (avautuu 1.10.2018)
 4. Kehittämistyö sisältää itsearviointia. Arviointia tehdään yhdessä vuorovaikutuksessa seuran lajiliiton ja/tai aluejärjestön seurakehittäjän kanssa.

*Huippu-urheilun osa-alueen kehittäminen edellyttää, että lajiliitto on valinnut seuran mukaan ohjelmaan.  Tässä vaiheessa Tähtiseura-ohjelmassa on huippu-urheilusta mukana muutamia seuroja suunnistuksesta, yleisurheilusta, voimistelusta ja uinnista.

 

Kehittämistyö monilajiseuroissa

Tähtiseura-tunnustus on aina laji- ja osa-aluekohtainen eli seurassa voi olla useita eri Tähtimerkkejä.

Suosittelemme, että monilajiseuraoissa seuran eri lajijaostot käynnistävät kehittämistoiminnan yhdessä, jos monta jaostoa on kiinnostunut asiasta.  Auditointi tapahtuu tässä tapauksessa lajikohtaisesti, mutta esim. yhteisten alueiden laatutekijät voidaan tällöin auditoida yhdellä kertaa.