Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.09.2023 | Huippu-urheilu | Tiedote

Venla Pulkkanen on lukuvuoden opiskelijaurheilija

Olympiakomitean kaksoisuraseminaarissa palkittiin lukuvuoden 2022-2023 opiskelijaurheilijana Venla Pulkkanen.

21-vuotias Pulkkanen voitti kesällä Chengdun universiadeissa korkeushypyn pronssia ennätystuloksellaan 188 cm. Lisäksi hän sijoittui neljänneksi Espoossa käydyissä alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa ja voitti ensimmäisen aikuisten SM-kultansa. Omaa ennätystään Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Pulkkanen paransi kauden aikana peräti kymmenellä sentillä.

Olympiakomitean, Paralympiakomitean ja Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön edustajista koostuva valitsijaraati arvosti myös Pulkkasen rohkeaa ja määrätietoista suunnitelmaa opiskelun ja urheilun yhdistämiseksi. Jyväskylän avoimessa yliopistossa psykologian perusopintoja suorittava Pulkkanen on järjestänyt opintonsa niin, että ne tukevat hänen urheilullista kehittymistään, ja hänellä on selkeä visio opintojensa edistämisestä urheilu-uran rinnalla.

– Valinta lukuvuoden opiskelijaurheilijaksi on minulle arvokas tunnustus tekemistäni valinnoista ja rohkaisee rakentamaan omannäköistä kaksoisuraa myös tulevaisuudessa. Urheilun ja opiskelun tavoitteet vaativat tasapainottelua, ja urheilun huipulle tähdättäessä koen tärkeäksi mahdollisuuden edistää opintoja omassa tahdissa täysipainoisen urheilun rinnalla, Pulkkanen kommentoi.

Venla Pulkkanen voitti pronssia korkeushypyssä Chengdun universiadeissa.

Lukuvuoden opiskelijaurheilija palkittiin 1500 euron opiskelustipendillä. Venla Pulkkasen valintaa esitti Jyväskylän urheiluakatemia.

Vuoden opiskelijaurheilijan palkinto on jaettu vuodesta 2002 lähtien. Myöntäjänä toimi vuosina 2002-2014 Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ja vuodesta 2015 alkaen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma yhdessä URA-säätiön kanssa.

Veikko Niemelle kunniamaininta urheilijoiden kaksoisuran edistämisestä

Kouvolan kaupungin sivistysjohtaja Veikko Niemelle myönnettiin kunniamaininta merkittävästä toiminnasta urheilijoiden kaksoisuran edistämiseksi. Niemi on ollut Kouvolan Urheiluakatemian syntyhistoriasta eli vuodesta 2007 alkaen mukana myötävaikuttamassa Kouvolan Urheiluakatemian kehitykseen ja resursseihin. Hän on toiminut myös urheiluakatemian johtoryhmän jäsenenä ja puheenjohtajana.

 

Huippuvaiheen kaksoisuraseminaari järjestettiin Rovaniemellä 21.9. Tilaisuuden järjestämisestä vastasivat yhteistyössä Suomen Olympiakomitea, Lapin urheiluakatemia, Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto. Seminaari oli samalla osa kansainvälistä opiskelijaurheilun teemapäivää (International Day of University Sport).

 

Lue lisää aiheesta