Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä – toisen koulutuksen osallistujat

Koulutuksen 2020-2021 osallistujat (yhteensä 30)

EtunimiSukunimiKotipaikkakuntasiPerusesittely itsestäsi (Noin 3 lausetta, hyödynnetään verkkosivuilla)
Heli-HanneleAikioniemiRovaniemiOlen HR -alan ammattilainen ja saanut mahdollisuuden kehittyä työurani aikana erilaisissa tehtävissä ja edetä urapolullani aina johtajan haastaviin tehtäviin. Tällä hetkellä haluan panostaa kehittymiseeni myös liikunnan ja urheilun saralla. Olen Suomen Ampumahiihtoliiton hallituksen varapuheenjohtaja ja toimin projektipäällikkönä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus -projektissa. Ounasvaaran Hiihtoseurassa toimin Ampumahiihtojaoston johtoryhmän jäsenenä ja vastaan Ampumahiihtokoulu -toiminnasta sekä leirien järjestämisestä. Haluan antaa oman osaamiseni lajiliittoni ja seurani käyttöön ja sitä kautta mahdollistaa mahdollisimman monelle nuorelle unelmien toteutumisen. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus -koulutuksen teemana kiinnostaa minua erityisesti projektini näkökulmasta.
UllaBennertHelsinkiSavolaisjuurilla oleva helsinkiläinen, jolle urheiluseura merkitsee hyviä treenejä kavereiden kanssa ja ilon kautta tekemistä sekä myös urheilullista elämäntapaa- jollekin se on ponnahduslauta olympiavoittoon. Ilman seuraa ei tule olympiavoittajia.
IinaHaapaniemiTurkuToiminnanjohtaja Salon Tennisseurassa, jota kiinnostaa ihan kaikki seuratason tekeminen ja seuran tehtävälistalta löytyykin ihan kaikki mahdollinen. Valtava halu kehittyä niin itse kuin seurana ja nähdä minne asti voimme Salon valtaisan tennisbuumin kasvattaa.
TerhiHiltunenLaukaaOlen 32-vuotias kolmen lapsen äiti Laukaasta. Toimin yleisseura Saarijärven Pullistuksen junioripäällikkönä, minkä lisäksi olen valmentanut pitkään joukkuevoimistelua. Vuonna 2013 valmistuin liikuntatieteiden maisteriksi valmennus- ja testausopista.
MinnaJärvinenJyväskyläNuorisopäällikkö jalkapalloseura Palokan Riennossa. Vahva tausta pelaajana, peliuran jälkeen heräsi innostus myös valmennus- ja seuratoimintaan. Alanvaihtaja, jonka kiinnostuksen kohteena erityisesti seurakehitys ja eri-ikäisten harrastajien innostaminen lajin pariin.
RiikkaKaukinenHelsinkiOlen nuoriso- ja ihmisoikeustyön asiantuntija ja haaveilen uusista mahdollisuuksista urheilun maailmassa. Minulle erityisen tärkeä tavoite on, että kaikki lapset ja nuoret pääsisivät harrastamaan haluamaansa lajia taustoista riippumatta. Vapaa-ajalla olen intohimoinen jalkapalloihminen, jolta löytyy työkokemusta myös elektronisen urheilun saralta.
Jutta-MaijaKoivulaRiihimäkiOlen Suomen Ratsastajainliiton Hippos-lehden päätoimittaja ja toimin myös monissa ratsastuksen luottamus- ja vapaaehtoistehtävissä, kuten esimerkiksi kenttäratsastuksen kansainvälisenä tuomarina ja kouluratsastustuomarina. Olen myös kenttäratsastuksen edustaja Ratsastajainliiton Huippu-urheilun johtoryhmässä.
SusannaKuikanmäkiHelsinkiToimin monilajiseura Puistolan urheilijoiden hallinnon ytimessä kokopäiväisenä työntekijänä. Omien lasten kautta olen ollut seura-aktiivi pitkään, pääsääntöisesti jalkapallossa. Oma harrastukseni on aikuisten muodostelmaluistelu. Haluan kehittää sekä seuratoimintaa, että omaa osaamistani.
MinttuLampinenTampereToimin Tampereen Tennisseura ry:n hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi olen hallituksen puheenjohtaja Tampere Open Oy:ssä, joka järjestää vuosittain maailman vanhimman, ATP Challenger -tasoisen, ammattilaisten tennisturnauksen Tampereella. Olen myös Tampereen Tenniskeskus Oy:n eli kenttiä hallinnoivan yrityksen, hallituksessa. Seuramme on yksi Suomen suurimpia tennisseuroja ja kunnioitettavassa 110 vuoden iässä. Olen seuramme ensimmäinen naispuolinen puheenjohtaja.
AnuLouhivuoriNurmijärviOlen lähes 4-kymppinen urheiluseuratoimija, jolla on takana yli 10 vuotta päätoimista seuratyötä ja n. 25 vuotta ohjaus- ja seuratoimintaa. Minulla on palava halu toimia eritysesti harrasteliikunnan parissa ja kehittää liikuntamahdollisuuksia kaikille ja kaikenlaisille.
AnnikaLuukkainenSavonlinnaOlen liikunnan ja urheilun moniottelija, monessa mukana. Opiskelen Liikunnanohjaaja AMK Vierumäellä monimuotona ja vaikutan tällä hetkellä Savonlinnassa. Valmentamiseen näkökulmaa tuovat vapaa-aikana ravihevoset.
KirsiNurmi-HaikonenHelsinkiTyttäreni taitoluisteluharrastuksen myötä tulin valituksi Helsingin Taitoluisteluklubin hallitukseen ja myöhemmin toiminnanjohtajaksi. Olen ollut seuran toiminnassa mukana 26 vuotta. Paljon on muuttunut ja kehitettävää riittää. Hienoa olla mukana luomassa mahdollisuuksia harrastaa taito- ja muodostelmaluistelua ja kilpailla maailman huipulla!
NiinaNurminenHelsinkiKahden kovasti urheilevan pojan äiti, jonka sydän sykkii entisenä ja nykyisenä koripalloilijana pallopeleille etenkin salibandylle, koripallolle ja jalkapallolle. Urheilu on vahvasti läsnä arjessamme. Mottoni on Carpe diem! Koen tärkeänä, että tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistetään laajasti yhteiskunnassa, myös urheilun parissa.
JohannaPelttariRovaniemiOlen lappilainen, 24-vuotias urheilun ystävä ja suurkuluttaja. Ulkomaiden seikkailujen jälkeen olen kotiutunut takaisin Lappiin, Rovaniemelle. Urheilu on vahvasti osa elämääni ja itseäni. Olen töissä osa-aikaisesti Rovaniemen Palloseuralle ja seuraan aktiivisesti lukuisia eri urheilulajeja päivittäin. Haluan työskennellä ja vaikuttaa urheilun parissa, edistää tasa-arvoa ja tutusta uusiin ihmisiin.
HeidiPetrellHelsinkiOlen entinen pelaaja, nykyinen valmentaja (kahden lajin parissa: lajivalmennus ringette, fysiikkavalmennus salibandy) Helsingistä. Työssäni liikutan yksilöasikkaita teini-ikäisistä senioreihin. Minulle tärkeää on urheilijalähtöinen, optimistinen ja päättäväinen ote lajien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.
JuttaPuranenKlaukkalaOlen toiminnanjohtajana Espoon salibandyseura Tuomarilan Urheilijoissa. Työtehtäviini kuuluu valmennusta ja hallintoa. Oma junnuvuosien urheilutausta löytyy koripallon parista, mutta pituuskasvun lakattua hieman liian aikaisin totesin, että salibandy sopii itselle paremmin.
PauliinaPöntinenYpäjäGolfkentällä toiminnanjohtajana työskentelevä, monipuolisen taustan myös hevosmaailmaasta, mm. kilpailujärjestämisestä omaava ratsastuksenopettaja. Minua kiinnostaa se, mitä ja miten eri urheilulajit voivat oppia toisiltaan ja tehdä yhteistyötä keskenään.
SannaSaarman-KemppiEspooOlen 38-vuotias, entinen 7-ottelija. Nykyään työskentelen Esbo IF:n toiminnanjohtajana. Olen aloittanut yleisurheiluharrastuksen 6-vuotiaana ja tänä päivänä saan tehdä rakasta lajia leipätyökseni. Asun Espoossa miehen ja pienen tyttäreni kanssa.
CarmelaStrandbergVantaaPitkään urheiluseuratoiminnassa mukana, kokemusta ohjaamisesta, valmentamisesta ja taustajoukoissa toimimisesta. Tällä hetkellä urheiluseuran hallituksessa. Lisäksi urheilu ja seuratoiminta läsnä arjessa, kolmen liikkuvan lapsen kautta.
AnuStörPorvooVarhaiskasvatuksenopettajana minulla on reilun 23 vuoden kokemus liikuntapainotteisesta esiopetuksesta ja varhaiskasvatuksesta, Porvoon Shirokawan ohjaaja vuodesta 2003 (vastuuvetäjänä muksujudossa, soveltavassa judossa sekä naisten ja tyttöjen ryhmässä), Suomen Judoliiton muksujudo-ohjaajien kouluttaja, PompS ’in (Porvoon mailapeliseura) hallituksen jäsen ja seura-aktiivi. Olen luova ja huumorintajuinen tsemppari, joka ”vainuaa” ihmisten vahvuudet ja kannustaa heitä saavuttamaan tavoitteensa. Työkaverini ja esimieheni kuvaavat minua sanoilla ”inspiroiva, ratkaisukeskeinen ja hullunhauska moniosaaja”. Sydäntäni lähellä on lasten ja erityisryhmien liikunta, tavoitteenani on yhteistyössä varhaiskasvatuksen, alkuopetuksen, kunnan ja urheiluseurojen kanssa luoda kaikille lapsille tasa-arvoinen mahdollisuus liikuntaharrastukseen perheen tulotasosta riippumatta #urheillaanihmisiksi.
SariSuoniemiPirkkalaJääkiekko elämäntapana. Pelaajasta seuravalmentajaksi, jonka jälkeen vuosia jääkiekkoliiton tyttökiekonkehittäjänä. Suuri palo tehdä yhteistyötä eri lajien kanssa sekä kehittää henkistä valmennusta osaksi lasten ja nuorten urheiluarkea.
VilmaSydänlammiVantaaLiikunta-alan ammattilainen, joka tällä hetkellä työskentelee nuorisopäällikkönä yleisurheilun parissa sekä sivutoimisena yrittäjänä.
TanjaTakkulaOuluHevosalan moniammattilainen Oulusta. Minulla on 16 hevosen talli, missä valmennan nuoria ratsastajan alkuja. Lisäksi toimin pararatsastusmaajoukkueen joukkueenjohtajana.
AnneTarpioSeinäjokiToimin omassa kasvattiseurassani Seinäjoen Voimistelijoissa toiminnanjohtajana. Valmennan joukkuevoimistelua ja toimin Voimisteluliitossa kyseisen lajin kouluttajana. Perheeseeni kuuluu mies ja neljä lasta ja olen koulutukseltani kasvatustieteen maisteri. Saan voimaa ympärillä olevista positiivisista ja innovatiivisista ihmisistä.
JohannaTiinusKauniainenOlen jalkapallovalmentaja, seurakehittäjä, yrittäjä ja kahden taaperon äiti Kauniaisista. Intohimoni on palveluiden kehittäminen ja ihmisen kokonaisvaltainen valmentaminen. Uskon, että avoimuus, yhteistyö ja jatkuva oppiminen luo positiivista virettä ja uusia mahdollisuuksia sekä henkilökohtaisesti että koko urheilun toimintaympäristössä.
EveliinaToivonenHämeenlinnaOlen markkinoinnin ammattilainen sekä ratsastusaktiivi. Taustaseuranani toimii hattulalainen Suontaan Ratsastajat ry, jossa toimin kansallisen tason kilpailuidemme pääsihteerinä. Ratsastuksen seura- ja lajiliittotoiminnassa olen ollut mukana jo pitkään. Nyt uutena kiinnostuksen kohteena myös e-urheilu ja toimin myös työpaikkani e-urheilujoukkueen managerina.
LiisaTuomaalaVantaaOlen koulunkäynninohjaaja sekä työskentelen Vantaan Valko-Pallo tennisseurassa valmentajana. Vastaan yhdessä valmennuspäällikkömme kanssa U-10 toiminnasta. Olen innovatiivinen ja kiinnostunut monista asioista, kuten ihmisistä ja ilmiöistä.
HannaUusitaloOuluOlen ratkaisukeskeinen ja innovatiivinen oman elämäni huippu-urheilija ja työskentelen Oulun Pyrinnön toiminnanjohtajana sekä valmentajana. Minulla on vahva arvomaailma, jonka ytimenä on pitää huolta ja tehdä töitä suurella intohimolla tärkeiden asioiden puolesta. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja (AMK) ja luonto-ohjaaja.
MariValliusLieksaOlen avoin ja iloinen pienen paikkakunnan aktiivinen seuratoimija. Tällä hetkellä toimin Lieksan Taitoluistelijoiden puheenjohtajana, mutta kokemusta on myös jääkiekkoseurassa toimimisesta. Jääurheilu on vienyt vapaa-aikani erityisesti lasteni harrastusten kautta viimeisen kymmenen vuoden ajan. Halu kehittää omia ja seuratoiminnan työtapoja niin, että jatkossakin harrastusmahdollisuudet olisivat olemassa pienen paikkakunnan haasteista huolimatta.

+ yksi osallistuja.