Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Ohjaaja- ja valmentajakoulutus

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on tarkoitettu kaikille ohjaajille ja valmentajille sekä liikunnan ja urheilun parissa toimiville toimijoille. Vastuullisen valmentajan verkkokurssilla tutustutaan vastuulliseen ja hyvään valmentamiseen sekä opitaan fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä. Kurssisuoritus on osoitus sitoutumisesta vastuulliseen valmentamiseen.

Kurssi on maksuton. Verkkokurssin kesto on noin 1–1,5 h ja se on suoritettavissa osoitteessa oppimisareena.fi. Kurssin suorittaminen edellyttää rekisteröitymistä Suomisportiin.

Tervetuloa ohjaajaksi -verkkokoulutus

Verkkokoulutus on aloitteleville ja uusille lasten ohjaajille suunnattu koulutus. Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää lasten ohjaajan tehtävään. Koulutus sisältää perustietoa lasten urheilusta ja liikunnasta sekä vinkkejä ohjauksen suunnitteluun, toteutukseen ja omaan kehittymiseen ohjaajana. Koulutus on maksuton ja kestää noin 35 min. Koulutus on suoritettavissa osoitteessa oppimisareena.fi. Kurssin suorittaminen edellyttää rekisteröitymistä Suomisportiin.

VOK I-tason teemakoulutukset

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat VOK1 (valmentaja- ja ohjaamiskoulutus) tasolle koulutusta. Tavoitteena on luoda perusta yksittäisen harjoituskerran laadukkaaseen toteuttamiseen. Koulutuksien teemoista osa on suunnattu joko aikuisten harrasteliikunnan ohjaajille tai lasten valmentajille. Teemakoulutusten kesto vaihtelee 2-7 tunnin välillä ja niihin liittyy oppimistehtäviä.

Koulutukseen osallistuja voi halutessaan osallistua yksittäisiin teemakoulutuksiin oman kiinnostuksen mukaan.  VOK I tason suorittaakseen koulutukseen osallistuja suorittaa 50 tunnin yleisopintojen (oman valinnan mukaan) lisäksi lajiliiton edellyttämät lajiopinnot. Osa lajiliitoista toteuttaa VOK -koulutukset itsenäisesti ja osa yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen kanssa. HUOM! Koulutukseen osallistujan kannattaa etukäteen varmistaa omasta lajiliitosta/ koulutuksen järjestäjältä, hyväksyykö lajiliitto alue VOK:n osaksi omaa koulutusjärjestelmää. Liikunnan aluejärjestöjen koulutusaikataulut löytyvät www.liikunnanaluejarjestot.fi

VOK koulutukset

Muut ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat koulutuksia myös tilauskursseina. Voit ottaa yhteyttä lähimpään aluejärjestöön ja tilata seurallesi sopivan koulutuksen. Koulutusten hinnoittelu eri alueilla on yhtenäinen.

1. Tervetuloa liikuttajaksi -koulutus (3 h)
2. Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus (16 h)
3. Liikuntakerhon ohjaajakoulutus (6 h)

Muut ohjaaja- ja valmentajakoulutukset