Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Ohjaaja- ja valmentajakoulutus

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on tarkoitettu kaikille ohjaajille ja valmentajille sekä liikunnan ja urheilun parissa toimiville toimijoille. Vastuullisen valmentajan verkkokurssilla tutustutaan vastuulliseen ja hyvään valmentamiseen sekä opitaan fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä. Kurssisuoritus on osoitus sitoutumisesta vastuulliseen valmentamiseen.

Kurssi on maksuton. Verkkokurssin kesto on noin 1–1,5 h ja se on suoritettavissa osoitteessa oppimisareena.fi. Kurssin suorittaminen edellyttää rekisteröitymistä Suomisportiin.

Tervetuloa ohjaajaksi -verkkokoulutus

Verkkokoulutus on aloitteleville ja uusille lasten ohjaajille suunnattu koulutus. Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää lasten ohjaajan tehtävään. Koulutus sisältää perustietoa lasten urheilusta ja liikunnasta sekä vinkkejä ohjauksen suunnitteluun, toteutukseen ja omaan kehittymiseen ohjaajana. Koulutus on maksuton ja kestää noin 35 min. Koulutus on suoritettavissa osoitteessa oppimisareena.fi. Kurssin suorittaminen edellyttää rekisteröitymistä Suomisportiin.

Ensimmäisen tason valmentaja -ja ohjaajakoulutus (VOK1)

Valtakunnallisen ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuden (VOK-1) tavoitteena on luoda ohjaajille ja valmentajille perusta harjoitusten laadukkaaseen toteuttamiseen lajista ja harrastajien ikä- ja osaamistasosta riippumatta. Koulutuskokonaisuus (50 h) koostuu teemakoulutuksista sekä niihin liittyvistä itsenäisistä opinnoista. Valmentaja/ohjaaja voi osallistua vain yksittäisiin teemakoulutuksiin tai suorittaa koko VOK-1-kokonaisuuden. Osallistuja voi suuntautua joko lasten ja nuorten liikunnan tai aikuisliikunnan ohjaamiseen.

Koulutukseen osallistuja voi halutessaan osallistua yksittäisiin teemakoulutuksiin oman kiinnostuksen mukaan.  VOK I tason suorittaakseen koulutukseen osallistuja suorittaa 50 tunnin yleisopintojen (oman valinnan mukaan) lisäksi lajiliiton edellyttämät lajiopinnot. Osa lajiliitoista toteuttaa VOK -koulutukset itsenäisesti ja osa yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen kanssa. HUOM! Koulutukseen osallistujan kannattaa etukäteen varmistaa omasta lajiliitosta/ koulutuksen järjestäjältä, hyväksyykö lajiliitto alue VOK:n osaksi omaa koulutusjärjestelmää. Lisätietoja: www.liikunnanaluejarjestot.fi

Muut ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat koulutuksia myös tilauskursseina. Voit ottaa yhteyttä lähimpään aluejärjestöön ja tilata seurallesi sopivan koulutuksen. Koulutusten hinnoittelu eri alueilla on yhtenäinen.

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus

Ennen Liikuntaleikkikoulu -toiminnan aloittamista ohjaaja käy 16 tunnin Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen. Koulutuksia järjestävät liikunnan aluejärjestöt ympäri Suomea ja koulutus on avoin kaikille.

Suomenkielisistä kouluista vastaa Liikunnan aluejärjestöt. 

Ruotsinkielisistä koulutuksista vastaa Finlands Svenska Idrott.

Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat liikunnan perustaitojen kehittyminen, leikinkehittely ja lasten monipuolisen liikunnan ohjaaminen.

Koulutuksen hintaan kuuluu ohjaajakansio, josta löytyy tiivis Liikuntaleikkikoulun teoriaperusta, 30 tuntimallia 2-3 -vuotiaiden Perheliikkariin, 30 tuntimallia 4-5 -vuotiaille ja 15 tuntimallia 6 -vuotiaille. Lisäksi ohjaajakansiosta löytyy kehokortit sekä Liikuntaleikit ja välinevinkit -opas, joka sisältää yli 100 uutta leikkiä ja vinkkiä!

Lasten Liike-  Lasten liikunnan ohjaajakoulutukset

  • Lasten liikunnan ohjaajakoulutus aloitteleville
  • Lasten liikunnan ohjaajakoulutus kokeneille

Lisätietoja: www.liikunnanaluejarjestot.fi