Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Liikuntapolitiikka

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on yksi tärkeä tapa tämän toteuttamiseen.

Tavoitteet

Vaikuttamistyöllä pyrimme edistämään Olympiakomitean strategisten tavoitteiden toteutumista ja vahvistamaan liikunnan ja urheilun asemaa yhteiskunnassa. Yhteiskuntasuhteissa pyrimme ensisijaisesti vaikuttamaan seuraaviin tavoitteisiin:

1 Poikkihallinnollisuuden vahvistaminen

2 Liikunnallisen elämäntavan vahvistaminen

3 Seuratoiminnan toimintaedellytysten kehittäminen

4 Huippu-urheilun menestysedellytysten varmistaminen

 

Pitkän aikavälin yhteiskunnalliset tavoitteet on koottu yhteiskunnalliseen Pelikirjaamme, josta löytyvät keskeiset aiheet ja esitykset liikunnan ja urheilun poliittisiksi toimiksi vaalikaudella 2019-2023. Perusteena Pelikirjalle on liikunnan ja urheilun suuri ja kasvava merkitys tulevaisuuden yhteiskunnassa. Millä keinoin liikuntaa ja urheilua voidaan edistää?

Tutustu Olympiakomitean yhteiskunnalliseen Pelikirjaan 2019-23 >>

Tutustu myös valtioneuvoston selontekoon liikuntapolitiikasta >>

Miten saavutamme tavoitteemme?

Olympiakomitea tuo esille ja edistää yhteiskunnallisia tavoitteitaan useilla keinoilla:

Vaikuttamisklinikat

Vaikuttamisklinikoissa käsitellään ajankohtaisia liikuntapolitiikan ja liikuntayhteisön vaikuttamisen aiheita. Tarkoituksena on vahvistaa yhteisiä tavoitteita ja ymmärrystä liikuntapolitiikasta. Tervetuloa mukaan!

Syksyn 2020 vaikuttamisklinikat >>

17.11.2020

Ajankohtaiset teemat