Siirry sisältöön
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Liikuntapolitiikka

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on yksi tärkeä tapa tämän toteuttamiseen.

Tavoitteet

Vaikuttamistyöllä pyrimme edistämään Olympiakomitean strategisten tavoitteiden toteutumista ja vahvistamaan liikunnan ja urheilun asemaa yhteiskunnassa. Yhteiskuntasuhteissa pyrimme ensisijaisesti vaikuttamaan seuraaviin tavoitteisiin:

1 Poikkihallinnollisuuden vahvistaminen

2 Liikunnallisen elämäntavan vahvistaminen

3 Seuratoiminnan toimintaedellytysten kehittäminen

4 Huippu-urheilun menestysedellytysten varmistaminen

 

Avoimia vaikuttamisen foorumeja ja verkostoja

Vaikuttamisklinikat

Vaikuttamisklinikoissa käsitellään ajankohtaisia liikuntapolitiikan ja liikuntayhteisön vaikuttamisen aiheita. Tarkoituksena on vahvistaa liikunnan kentän yhteisiä tavoitteita ja ymmärrystä liikuntapolitiikasta. Työskentely on vapaamuotoista – tulla ja mennä saa oman aikataulujen mukaisesti. Julkaisemme syyskauden vaikuttamisklinikoiden ajankohdat pian. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Olympiakomitean yhteiskuntasuhteiden päällikkö Toni Ahva, toni.ahva(at)olympiakomitea.fi

 

Liikkujan polku -verkoston vaikuttamisen teemaryhmä

Vaikuttamisen teemaryhmän toiminta-ajatuksena on hyödyntää parviälyä ja yhteisöllistä vaikuttamista erilaisten liikuntaa edistävien tahojen kanssa. Ryhmän työ keskittyy vaalivaikuttamiseen kunta- ja eduskuntavaalien yhteydessä sekä vaikuttamistyön seurantaan ja vuoropuheluun. Muita vaikuttamisoperaatioita tehdään, mikäli verkostosta löytyy halukkaita osallistujia ja vetäjiä. Teemaryhmä kokoontuu noin 4 kertaa vuodessa.

Lue lisää ja liity mukaan!

 

EU Sport -hankeyhdyshenkilöverkosto

EU Sport- hankeyhdyshenkilöverkosto jakaa tietoa liikuntapolitiikan EU-asioista ja EU-rahoitusmahdollisuuksista. Verkoston jäsenille lähetetään säännöllisesti  tiedotteita sähköpostitse ajankohtaisista EU-teemoista (noin 10 tiedotetta/vuosi).

Liity mukaan laittamalla sähköpostia Timo Hämäläiselle: timo.hamalainen(a)plu.fi

Miten saavutamme yhteiskunnalliset tavoitteemme?

13.6.2021

Kuntavaalit lähestyvät, tutustu liikunnan ja urheilun teemoihin!

Lisää liikettä pääyhteistyö­kumppanit
Huippu-urheilun pääyhteistyö­kumppanit