Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Liikuntapolitiikka

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on yksi tärkeä tapa tämän toteuttamiseen.

Tavoitteet

Vaikuttamistyöllä pyrimme edistämään Olympiakomitean strategisten tavoitteiden toteutumista ja vahvistamaan liikunnan ja urheilun asemaa yhteiskunnassa. Yhteiskuntasuhteissa pyrimme ensisijaisesti vaikuttamaan seuraaviin tavoitteisiin:

1 Poikkihallinnollisuuden vahvistaminen

2 Liikunnallisen elämäntavan vahvistaminen

3 Seuratoiminnan toimintaedellytysten kehittäminen

4 Huippu-urheilun menestysedellytysten varmistaminen

 

Avoimia vaikuttamisen foorumeja ja verkostoja

Vaikuttamisklinikat

Vaikuttamisklinikoissa käsitellään ajankohtaisia liikuntapolitiikan ja liikuntayhteisön vaikuttamisen aiheita. Tarkoituksena on vahvistaa yhteisiä tavoitteita ja ymmärrystä liikuntapolitiikasta. Tulla ja mennä saa omien aikataulujen mukaisesti – tervetuloa mukaan!

Kevään 2023 vaikuttamisklinikat 

  • ti 7.2.23 klo 15–16: Liikettä Suomeen -manifesti ja eduskuntavaalikampanjan ajankohtaiset
  • ti 14.3.23 klo 15–16: vieraana eduskunnan liikuntaverkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Kosonen
  • ti 18.4.23 klo 15–16: Poliittinen tilannekatsaus – mitä vaalitulos tarkoittaa ja mitä odotettavissa seuraavalta hallitukselta, vieraana Esa Suominen, Rud Pedersen Public Affairs
  • ti 23.5.23 klo 15–16: vaikuttamisen ajankohtaiskatsaus 
  • ke 21.6.23 klo 15-16: Hallitusohjelma liikunnan ja urheilun näkökulmasta

Syksyn 2023 vaikuttamisklinikat

  • to 7.9.23 klo 15–16: liikunnan ja urheilun rahoitustilanne ja budjettiriihi
  • to 5.10.23 klo 15–16: uusi hallitusohjelma ja Suomi Liikkeelle-ohjelma, alustajana OKM:n liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaari
  • to 2.11.23 klo 15–16
  • to 30.11.23 klo 15–16

Osallistu vaikuttamisklinikkaan tämän Teams-linkin kautta. 

Alkuvuoden aikana paneudumme eduskuntavaaleihin. Huhtikuussa 2023 järjestettävissä eduskuntavaaleissa ja sen jälkeen julkaistavassa hallitusohjelmassa linjataan liikunnasta ja urheilusta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Siksi vaalivaikuttaminen tulee olemaan korkealla liikuntayhteisön yhteisellä vaikuttamistyön agendalla. 

Vaikuttamisklinikat toteutetaan etäyhteydellä Teamsin välityksellä. Täydennämme klinikoiden aiheita ja mahdollisia vieraspuhujia tälle nettisivuille, kun ne varmistuvat. 

Lisätietoja: yhteiskuntasuhdepäällikkö Toni Ahva, toni.ahva(at)olympiakomitea.fi 

Liikkujan polku -verkoston vaikuttamisen teemaryhmä

Vaikuttamisen teemaryhmän toiminta-ajatuksena on hyödyntää parviälyä ja yhteisöllistä vaikuttamista erilaisten liikuntaa edistävien tahojen kanssa. Ryhmän työ keskittyy vaalivaikuttamiseen kunta- ja eduskuntavaalien yhteydessä sekä vaikuttamistyön seurantaan ja vuoropuheluun. Muita vaikuttamistoimia tehdään, mikäli verkostosta löytyy halukkaita osallistujia ja vetäjiä. Teemaryhmä kokoontuu noin 4 kertaa vuodessa.

Lue lisää ja liity mukaan!

EU Sport -hankeyhdyshenkilöverkosto

EU Sport- hankeyhdyshenkilöverkosto jakaa tietoa liikuntapolitiikan EU-asioista ja EU-rahoitusmahdollisuuksista. Verkoston jäsenille lähetetään säännöllisesti  tiedotteita sähköpostitse ajankohtaisista EU-teemoista (noin 10 tiedotetta/vuosi).

Liity mukaan laittamalla sähköpostia Timo Hämäläiselle: timo.hamalainen(a)plu.fi

 

Miten saavutamme yhteiskunnalliset tavoitteemme?