Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Yhdenvertaisuus urheiluyhteisössä

Yhdenvertaisuuden periaatteen mukaisesti kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.

Yhdenvertainen kohtelu on lähtökohtana urheiluyhteisön yhteisissä Reilun Pelin eettisissä periaatteissa. Reilun Pelin periaatteista ensimmäinen ”Jokaisen tasavertainen mahdollisuus liikuntaan ja urheiluun” liittyy yhdenvertaisuuteen ja kertoo myös keinoja käytännön toteutukseen.

Tutustu Olympiakomitean yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan (pdf).

Tilaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysely järjestöllesi

Tilaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysely urheiluseuroille

Kyselyn avulla lajiliitto saa arvokasta tietoa seurojen tilanteesta yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyen. Kysely on muokattu kamppailulajien pilottikyselyn pohjalta, ja sitä on kehitetty yhdessä kamppailulajien, Salibandyliiton ja OKM:n kanssa. Lomakkeen täyttäjä voi valita kyselyn suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Huom! Kysely on lajiliittokohtainen, eli yksittäinen seura ei valitettavasti voi tilata kyselyä.

Tilaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysely.

Tarkastele suomenkielistä mallia seurojen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselystä.

Tukimateriaaleja

Urheilussa ei ole vastustajia vaan kilpakumppaneita.

Urheiluyhteisön Reilun Pelin ihanteet ja tavoitteet